Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

CES 2024: Her er LG’s nye soundbars

Slank vægudsmykning eller fed Atmos-surround? LG lader dig træffe valget selv.

Skrevet af / 19/12/2023 - 15:29
CES 2024: Her er LG’s nye soundbars

CES 2024 starter ikke før i den anden uge af januar, men traditionen tro udsender LG Electronics små “dryp” af nyheder, frem til messehallerne åbner i Las Vegas. Og det allerførste, vi hører om, er nye soundbars. De nye modeller S95TR, SG10TY og S70TY er designet til problemfrit at supplere LG’s TV-modeller, og de lover at give hjemmebiografoplevelsen et stort løft.

Soundbars skabt specielt til LG TV

De nye soundbars vil give en række synergier med LG’s TV-modeller. Takket være funktionen WOW Orchestra kan både soundbaren og TV-skærmens egne højttalere bruges i samspil.

Topmodellerne S95TR og SG10TY har også WOWCAST trådløs lydoverførsel, hvor lyden kan sendes fra TV’et uden et HDMI-kabel (kræver et kompatibelt LG TV). Alle de nye soundbars har også en fælles brugergrænseflade, som deler lydindstillingerne effektivt mellem TV’et og soundbaren.

LG’s nye soundbarer understøtter selvfølgelig både Dolby Atmos og DTS:X.

Soundbarerne har også fået forbedret rumkorrektion (LG Triple Level Spatial Sound og AI Room Calibration), som giver en mere naturtro lyd og en overbevisende rumfornemmelse i harmoni med rummets akustik. Som noget nyt i 2024 skal rumkalibreringen også kunne korrigere for placeringen af de bageste surroundhøjttalere, så de bliver mere fleksible at installere.

S95TR er LG’s nye soundbar-flagskib i 2024. (Foto: LG)

Ny topmodel: LG S95TR

LG S95TR er LG’s nye flagskibssoundbar i 2024. Den har en 9.1.5-konfiguration (hele 15 højttalerkanaler!) og drives af en forstærkereffekt på 810 watt.

Fem af de 15 kanaler er opadvendte højdekanaler, heriblandt en ekstra tophøjttaler til centerkanalen. Denne siges at være vinklet for at give bedre kobling med dialogerne på skærmen.

LG hævder også, at diskanthøjttalerne på topmodellen er blevet forbedret for at give klarere og mere præcis lyd, mens en passiv slaveenhed vil give udvidet bas i kombination med den trådløse subwoofer.  Med trådløse baghøjttalere i tillæg dertil (også med deres egen højdekanal) lover LG en “enestående” tredimensionel lydoplevelse. Det bliver spændende at høre, om LG har formået at forbedre lyden fra den noget skuffende forgænger, S95QR.

Læs også Prøv igen, LG Det ser meget imponerende ud på papiret - men soundbaren fra LG falder igennem, når det virkelig gælder.

Flad designmodel: LG SG10TY

Denne flade model kan ikke prale af så mange kanaler, men er skabt til at være en lækker følgesvend til LG’s slanke OLED-TV-modeller. Den kan vægmonteres med et særligt beslag og forbindes trådløst til skærmen ovenover.

LG lover førsteklasses TV-lydkvalitet, ligesom lytterne kan nyde deres yndlingsnumre fra streamingtjenester som Tidal og Spotify. Designet er gennemtænkt, så det matcher bredden og rammefarverne på LG’s OLED-TV’er.

Prisvenlig med høj ydelse: LG S70TY

Soundbar-modellen S70TY siges at være ideel til LG QNED-TV’er med sit enkle og kompakte design. Ligesom S95TR har denne model en topmonteret centerhøjttaler, som skal give klarere tale. Den kan også leveres med et særligt beslag (ekstraudstyr), så du kan montere soundbaren direkte under et kompatibelt QNED-TV.

Ud over de tre ovennævnte modeller kan vi forvente flere soundbar- og højttalernyheder fra LG på selve messen.

LG Electronics produktnyheder, herunder de nye OLED-modeller C4 og G4, vil blive vist frem under CES 2024 fra den 9.-12. januar. Lyd & Billede er til stede og bringer dig flere indtryk til den tid.

Læs også LG's nye OLED-tv kan blive endnu mere gaming-venlige Her er, hvad rygterne indtil videre fortæller os om LG's nye C4- og G4-modeller.
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Pillen der virker på humøret

Legendarisk guitarorstærker får nyt liv

Boom for evigt

Ekstrem soundbar fra Steinway Lyngdorf

Skjulte basmuskler fra Neat

Franske højttalere får mundvandet til at løbe

Berømt kunstner udsmykker B&O

Se den vildeste JBL-samling i verden

Se hvilken højttaler der er tilbage!

Superdiskant er kronen på værket

En ny stjerne på højttalerhimlen

Jordskælv i dagligstuen

Scroll to Top