Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

LG’s 2024 OLED-modeller går op til 144Hz

Her er, hvad rygterne indtil videre fortæller os om LG's nye C4- og G4-modeller.

Skrevet af / 11/12/2023 - 13:05
LG’s 2024 OLED-modeller går op til 144Hz

Nyt år og nye muligheder på tv-fronten: I den anden uge af januar starter CES 2024 som årets første og største tech-begivenhed. Her kan vi se frem til en række spændende nyheder fra de store tv-producenter, heriblandt sydkoreanske LG. De første rygter er allerede begyndt at sive.

Læs også CES 2024: Hele 33 innovationspriser går til LG CES-messen i Las Vegas løber først af stabelen i januar, men LG har allerede vundet en række priser. For hvad?

LG OLED G4 og C4 øger til 144Hz

LG har haft stor succes med sine OLED-modeller for 2023, især flagskibet OLED G3. Dens mere prisvenlige lillebror, OLED C3, har også været populær, selvom denne model er mere af en evolution end dens forgænger fra 2022, C2.

Læs også LGs nye OLED-flagskib sætter høj standard LGs nye 2023-model OLED G3 har netop været på testbordet. Kan vi allerede have fundet årets bedste TV?

Arvtagerne i 2024 menes at blive kaldt OLED G4 og OLED C4. LG OLED G4 forventes at bygge videre på MLA-teknologien (Micro Lens Array), der gav en betydelig forbedring af lysstyrken. G4 kan have potentiale til en lysstyrke på op til 3.000 nits, men det er i øjeblikket usikkert, om C4 også vil drage fordel af denne teknologi i den næste generation.

En ting, der dog synes klart, er, at 2024-generationen af LG’s OLED-skærme vil øge opdateringshastigheden fra 120 til 144 Hz.

Chipproducenten AMD offentliggjorde ved en fejl nogle af specifikationerne for nogle af 2024-modellerne og hævdede, at skærmene understøtter VRR ved panelfrekvenser fra 40-144Hz. Oplysningerne er siden blevet fjernet fra AMD’s hjemmeside.

Det ser således ud til, at LG vil øge panelfrekvensen i 2024 for at imødekomme behovene hos krævende pc-gamere. Konkurrenterne Samsung og TCL tilbyder allerede op til 144Hz på nogle af deres bedste TV.

LG OLED G3 vil sandsynligvis blive erstattet af OLED G4 i 2024. (Foto: LG)

Ny videoprocessor (Alpha 10?)

Det forlyder også, at LG har udviklet en ny og mere kraftfuld videoprocessor til topmodellerne. Den nuværende Alpha9-processor er blevet forbedret gennem flere generationer, men i 2024 kommer der måske en helt ny model under navnet Alpha 10. Den nye processor rygtes at indeholde en Neural Processing Unit (NPU), som i praksis betyder kunstig intelligens.

I teorien vil det betyde at videoprocessoren kan analysere billeder mere effektivt, reducere støj, identificere og prioritere, hvilke objekter i billedet der skal behandles. Lyd kan også analyseres og opskaleres. Det kan føre til både synlige og hørbare forbedringer på tværs af LG’s 2024 OLED-TV.

LG’s Alpha 9-videoprocessor kan blive erstattet af en ny, smartere Alpha 10 i 2024.

Pris og tilgængelighed

De nye 2024-modeller fra LG forventes at komme i butikkerne omkring april/maj 2024. Priser, nøjagtige modelnavne og skærmstørrelser er i øjeblikket ukendte.

LG Electronics afholder en pressekonference den 8. januar kl. 08.00 i forbindelse med åbningen af CES 2024. Lyd & Billede vil være til stede, og vi vil se nærmere på, hvilke af rygterne der viser sig at være sande!

 

Kilder: ETNews, FlatpanelsHD, AVCaesar

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Apple TV med tvOS 18 får understøttelse af 21:9-format

Nyt, stort og billigt TV fra Samsung

Elgiganten: Nu tager TV-salget fart!

Samsung: Nu kommer den nye The Frame-model

TCL lancerer ny TV-model med bred appel

Her er TCL C855

Her er TCL's "The Frame"-konkurrent

Her er Panasonics 2024 TV-modeller

Loewe OLED-TV'er er nu "Made in Germany"

Kæmpe 3D-skærm fra LG

Her er Samsungs nye 2024 TV-modeller: Masser af AI-funktioner

TCL's 163" X11H demonstreret i Kina

Scroll to Top