Hi-Fi

Fona-kæden undgår konkurs, men de kommer ikke uden om at lukke butikker og fyre medarbejdere.
forfatter

Det kan godt være, at Fona er flinke, men forretningssansen har det ligget lidt tungt med de senere år. I løbet af af 2013 og 2014 er det lykkedes at opbygge et underskud på over 60 millioner kroner på driften af radiokæden.

Kæden, som har 56 butikker i 43 danske byer, gik 1. februar i rekonstruktion, og senere samme dag i betalingsstandsning. Butikkerne er siden blevet ført videre som hidtil. Medarbejderne får løn, garantien gælder, og der er stadig masser af varer på hylderne. Men kreditorerne har måttet vente på sidelinjen uden at få deres tilgodehavender.

Målet var i første omgang at finde en investor til at gøre det muligt at føre kæden videre. Det er ikke lykkedes indtil nu.

Kreditorer og ejere mødtes derfor i dag, torsdag, i skifteretten for at finde en løsning. Her blev man enige om en plan, der skal gøre det muligt at undgå konkurs, men som stadig skal skaffe hovedparten af de 119 millioner kroner, som Fona skylder sine kreditorer.

To seriøse køberkandidater
Da ingen har ønsket at gå i partnerskab med de nuværende ejere om at drive kæden videre, er løsningen et salg. Fona er i følge mediet Finans i seriøse forhandlinger med to mulige købere, der kender branchen. Ingen af dem har dog ønsket at føre Fona-kæden videre i uændret form. Derfor vil der sandsynligvis blive tale om at lukke et antal af af de 56 butikker, ligesom Fonas fælles værksted, Elektronikcentret, skal sælges til anden side.

Fona ejes i dag af Kjær-familien, som har 60 procent af aktierne, og Eljkøp Nordic (Elgiganten), som har 40 procent.

Kilde: Finans

Artikelfoto: Wikimedia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.