TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Sådan lyder coronavirus som musik

Selv de mest dystre ting kan blive den skønneste musik. Hør coronavirussets strukturelle opbygning oversat til toner.

Vi opdateres dagligt – næsten hvert minut – om coronakrisen, og de fleste nyheder er negative. Men eftersom vi er en redaktion, som beskæftiger os mest med lyd og musik, spidsede vi ører, da vi hørte, at nogen har oversat coronavirussets molekylære opbygning til musik.

Verdenspremiere: Test af B&O Beosound Balance Bang & Olufsen flytter koncertsalen ind i bogreolen med en enkelt smart-højttaler, som lyder gigantisk. Sig goddag til Beosound Balance.
B&O Beosound Balance lifestyle

Universet er matematik

Hele universet er skrevet i matematikkens sprog, siges det. Og det gælder såvel for musik som for strukturer på molekyleniveau. Inklusive virus.

Derfor kan man oversætte SARS-CoV-2’s matematiske struktur til musik. Og det er netop, hvad Markus Buehler, professor ved MIT, har gjort.

Coronavirus-symfoni: En hit på SoundCloud

Den musik, som er blevet komponeret som resultat af projektet, er en unik moderne symfoni, der allerede er blevet streamet næsten en million gange.

Se og hør “komponisten” Markus Buehler fortælle om projektet i videoen herunder.

Du kan også høre hele mesterværket ved at klikke her.

Kilde: Mashable

 

 

Skriv en kommentar

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.