TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Netflix øger streaming-kvaliteten

Netflix tager den mere effektive AV1-codec i brug for at give bedre streaming-kvalitet.

forfatter
Publiceret 14/11/2021 - 17:15

Netflix har længe været blandt de bedste, når det gælder streaming-kvalitet. Med HDR-formater som Dolby Vision samt Dolby Atmos surround-lyd på en række produktioner er der normalt taget godt hånd om både lyd og billede. Men alting kan forbedres!

Netflix’ film og serier er hidtil blevet kodet (komprimeret) i formatet H.265 (HEVC), men de går nu gradvis over til det mere effektive AV1-format. Det fortæller streaming-giganten i et blogindlæg. AV1 er udviklet i samarbejde med flere store techvirksomheder gennem Alliance for Open Media. Formatet bruges i dag af YouTube til streaming af 4K- og 8K-video.

Netflix og AV1

Netflix har allerede taget AV1-codec’en i brug til streaming på Android-mobiler, og nu bliver teknologien så også rullet ud til kompatible TV’er. Det betyder sandsynligvis, at vi kan forvente en mere stabil video-stream i højere kvalitet, med mindre buffering og mindre synlig kompression. Netflix lover 4K-opløsning og HFR (High Frame Rate) på enkelte produktioner, mens de udforsker mulighederne for HDR.

Overgangen til AV1 vil dog ske gradvist, da det kommer til at tage noget tid at opgradere film- og seriearkivet til den nye standard. Netflix fortæller, at de vil starte med de mest populære serier først, for at forbedringen kan nå ud til det størst mulige publikum.

Læs også Netflix får bedre lyd Netflix lover lydgengivelse i “studiekvalitet” med ny opdatering.

Tilgængelig på 2020 TV-modeller og nyere

For at se Netflix-serier i det nye format skal du have et kompatibelt smart-TV af nyere dato, alternativt en netværksafspiller eller en spilkonsol med indbygget AV1-dekoder. Det omfatter bl.a. udvalgte Samsung QLED-modeller fra 2020 og nyere, og enkelte Android-TV’er med Android OS 10 eller nyere. Sony PS4 Pro understøtter også formatet, rapporterer The Verge.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
1 Kommentar
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments

Hvad med Yousee boksen?
Og hvad med Apple tv.

Se de vildeste dimser fra verdens største tech-messe CES-messen i Las Vegas er stedet at finde de teknologiske nyheder. Både de store og nyskabende - og de lidt mere kuriøse.
Denne projektor kører på batteri Nu kan du tage storskærmen med hvor som helst!
Netgear Orbi 960: Verdens hurtigste mesh-netværk? Wi-Fi 6E giver internet på 6 GHz, og det første – og dyreste – netværk hedder Netgear Orbi RBKE960.
Se robotten Ameca skære grimasser som et menneske Ny video viser prototype af ekstremt menneskelignende robot, der skærer ansigt og rynker øjenbrynene, så det løber koldt ned ad ryggen.
Razer til kamp mod corona og omikron Razer Zephyr: Gamingspecialisterne har lavet en ansigtsmaske, der ikke blot er effektiv - den er også cool.
ReCyko Charge 10: Oplades på ti minutter ReCyko-batterierne fra GP Batteries er de hurtigste, du finder.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend