Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Netflix øger streaming-kvaliteten

Netflix tager den mere effektive AV1-codec i brug for at give bedre streaming-kvalitet.

Skrevet af / 14/11/2021 - 17:15
Netflix øger streaming-kvaliteten

Netflix har længe været blandt de bedste, når det gælder streaming-kvalitet. Med HDR-formater som Dolby Vision samt Dolby Atmos surround-lyd på en række produktioner er der normalt taget godt hånd om både lyd og billede. Men alting kan forbedres!

Netflix’ film og serier er hidtil blevet kodet (komprimeret) i formatet H.265 (HEVC), men de går nu gradvis over til det mere effektive AV1-format. Det fortæller streaming-giganten i et blogindlæg. AV1 er udviklet i samarbejde med flere store techvirksomheder gennem Alliance for Open Media. Formatet bruges i dag af YouTube til streaming af 4K- og 8K-video.

Netflix og AV1

Netflix har allerede taget AV1-codec’en i brug til streaming på Android-mobiler, og nu bliver teknologien så også rullet ud til kompatible TV’er. Det betyder sandsynligvis, at vi kan forvente en mere stabil video-stream i højere kvalitet, med mindre buffering og mindre synlig kompression. Netflix lover 4K-opløsning og HFR (High Frame Rate) på enkelte produktioner, mens de udforsker mulighederne for HDR.

Overgangen til AV1 vil dog ske gradvist, da det kommer til at tage noget tid at opgradere film- og seriearkivet til den nye standard. Netflix fortæller, at de vil starte med de mest populære serier først, for at forbedringen kan nå ud til det størst mulige publikum.

Læs også Netflix får bedre lyd Netflix lover lydgengivelse i “studiekvalitet” med ny opdatering.

Tilgængelig på 2020 TV-modeller og nyere

For at se Netflix-serier i det nye format skal du have et kompatibelt smart-TV af nyere dato, alternativt en netværksafspiller eller en spilkonsol med indbygget AV1-dekoder. Det omfatter bl.a. udvalgte Samsung QLED-modeller fra 2020 og nyere, og enkelte Android-TV’er med Android OS 10 eller nyere. Sony PS4 Pro understøtter også formatet, rapporterer The Verge.

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

1 kommentar til “Netflix øger streaming-kvaliteten”

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nu kan du tale med ChatGPT

NASA's robottog på Månen

Google Gemini bliver mere almægtig

Skærmen gør alt - bortset fra at læse dine tanker!

AI planlægger vores ferie

Styr computeren med hjernen

Solpaneler i øjnene?

Googles AI fantaserer sig frem til spil

Ny AI udfordrer GPT-4

Google lancerer mini-AI

Kinas supercomputer slår rekord

AI-generator skaber realistiske videoer

Lyd & Billede
Scroll to Top