Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Google renoverer Assistent og tilføjer AI-teknologi

Googles AI-chatbot Bard flytter nu ind i Google Assistent, som ser ud til at være i tilbagegang.

Skrevet af / 03/08/2023 - 15:50
Google renoverer Assistent og tilføjer AI-teknologi

Google ser ud til at have taget et skridt baglæns, når det gælder deres stemmeassistent Google Assistent. Først droppede de udviklingen af smarthøjttalere, og nu vil de reducere antallet af medarbejdere, der arbejder med Assistent. I stedet vil de gøre brug af teknologi fra AI-chatbotten Bard.

Det fremgår af en intern e-mail, som nyhedssitet Axios er kommet i besiddelse af. Ifølge mailen er Google ved at omorganisere sine afdelinger for Services and Surfaces, Mobile, NLP (natural language processing?) og Speech. I forbindelse med omorganiseringen vil en del af personalet forsvinde.

Nest Audio lifestyle
Foto: Google

I e-mailen beder Googles CEO Peeyush Ranjan det nye team om at “udforske, hvordan en turboladet Assistent, drevet af den nyeste LLM-teknologi, kunne se ud”. LLM er en Large Language Model, den teknologi, der gør det muligt for de nyeste AI-chatbots som ChatGPT at forstå menneskets sprog.

I dette tilfælde lyder det, som om Google har vil forsøge at indsætte sin egen Bard i Assistent. Hvordan det så ellers skal kunne lade sig gøre, eftersom Bard er designet til at skrive naturlig tekst, mens Assistent er designet til at forstå menneskelig tale. Det er ikke det samme.

We remain deeply committed to Assistant and we are optimistic about its bright future ahead.” Peeyush Ranjan

Det lyder, som om Google investerer i Assistent, men desværre er det præcis den samme formulering, som de har brugt igen og igen i forbindelse med udfasning af produkter.

Kilde: Axios

Læs også:

Bard er Googles modsvar på ChatGPT

Bard er baseret på sprogmodellen LaMDA (Language Model for Dialogue Applications) og bliver nu gjort tilgængelig for en udvalgt testgruppe, inden den lanceres i den brede offentlighed om nogle uger.

Læs mere
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lær blindeskrift med LEGO

Nu er Google NotebookLM kommet

Krypteret beskedtjeneste truer med at forlade EU

Google: Dårlig humor er skyld i svar om lim i pizzaost

- Google lyver

Googles nye AI-funktion anbefalede bruger at putte lim på deres pizza

Nye EU-regler skal forhindre 'Minority Report'

AI, AI og mere AI i Googles planer

Nu kan du tale med ChatGPT

NASA's robottog på Månen

Google Gemini bliver mere almægtig

Skærmen gør alt - bortset fra at læse dine tanker!

Scroll to Top