Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Bard er Googles modsvar på ChatGPT

Bard er baseret på sprogmodellen LaMDA (Language Model for Dialogue Applications) og bliver nu gjort tilgængelig for en udvalgt testgruppe, inden den lanceres i den brede offentlighed om nogle uger.

Skrevet af / 06/02/2023 - 22:53
Bard er Googles modsvar på ChatGPT

Chatbotten ChatGPT, der er baseret på kunstig intelligens (AI), tog verden med storm, da værktøjet blev bredt tilgængeligt i begyndelsen af december 2022.

Vi tøvede ikke selv med at kalde ChatGPT for “det mest revolutionerende teknologiske fremskridt, verden har set i mange år,” og efter vores første møde med det dialogbaserede kunstigt intelligente chatværktøj vurderede vi i hvert fald, at ChatGPT har potentialet til “fundamentalt at ændre den måde, millioner af mennesker arbejder på.”

Meget tyder på, at man hos søgemaskinegiganten Google har tænkt det samme. I dag – blot to måneder og et par dage efter den officielle lancering af ChatGPT – annoncerede Google i hvert fald, at man er klar med den nye “eksperimentelle, dialogbaserede AI-tjeneste Bard.”

Det fremgår af et blogindlæg af Googles topchef, Sundar Pichai, som netop er blevet publiceret.

Læs også ChatGPT er det vildeste teknologiske fremskridt i nyere tid. Et gennembrud inden for AI-teknologi eller et trussels-scenarie?

Ifølge en pressemeddelelse fra Google kombinerer Bard “alverdens viden fra internettet med intelligensen og kreativiteten fra Googles sprogmodeller. På den baggrund kan den f.eks. hjælpe med at forklare nye opdagelser fra NASAs James Webb-teleskop til en 9-årig – eller lære om de bedste angribere i fodbold netop nu og give forslag til træningsøvelser.”

Lanceringen bliver i første omgang en ‘light’ udgave af LaMDA, fordi denne mindre model kræver markant mindre computerkraft, og dermed nemmere kan udrulles til flere brugere. Det giver mere feedback fra brugerne, hvilket i kombination med interne test sikrer, at Bards svar lever op til en høj tærskel for kvalitet, sikkerhed og grundighed, forsikrer Google.

Bard
(Foto: Google)

Inden længe vil der i Googles søgemaskine være features, som dissekerer kompleks information og forskellige perspektiver og omformer til et lettilgængeligt format, loves det.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilbud i samarbejde med vores kommercielle partner Prisjagt.dk

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • EFTERÅRS TILBUD
    4 UGER 4 KR

    Fornyes efter 4 uger, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    83 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Nu er EU's skrappe netregler trådt i kraft

Luna 25 styrtede ned på Månen

Google Search kan nu opsummere artikler med AI

Ruslands første rumraket i 50 år

Første turister i rummet!

Google Assistent får AI-motor

Lyd & Billede
Scroll to Top