Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Bard er Googles modsvar på ChatGPT

Bard er baseret på sprogmodellen LaMDA (Language Model for Dialogue Applications) og bliver nu gjort tilgængelig for en udvalgt testgruppe, inden den lanceres i den brede offentlighed om nogle uger.

Skrevet af / 06/02/2023 - 22:53
Bard er Googles modsvar på ChatGPT

Chatbotten ChatGPT, der er baseret på kunstig intelligens (AI), tog verden med storm, da værktøjet blev bredt tilgængeligt i begyndelsen af december 2022.

Vi tøvede ikke selv med at kalde ChatGPT for “det mest revolutionerende teknologiske fremskridt, verden har set i mange år,” og efter vores første møde med det dialogbaserede kunstigt intelligente chatværktøj vurderede vi i hvert fald, at ChatGPT har potentialet til “fundamentalt at ændre den måde, millioner af mennesker arbejder på.”

Meget tyder på, at man hos søgemaskinegiganten Google har tænkt det samme. I dag – blot to måneder og et par dage efter den officielle lancering af ChatGPT – annoncerede Google i hvert fald, at man er klar med den nye “eksperimentelle, dialogbaserede AI-tjeneste Bard.”

Det fremgår af et blogindlæg af Googles topchef, Sundar Pichai, som netop er blevet publiceret.

Læs også ChatGPT er det vildeste teknologiske fremskridt i nyere tid. Et gennembrud inden for AI-teknologi eller et trussels-scenarie?

Ifølge en pressemeddelelse fra Google kombinerer Bard “alverdens viden fra internettet med intelligensen og kreativiteten fra Googles sprogmodeller. På den baggrund kan den f.eks. hjælpe med at forklare nye opdagelser fra NASAs James Webb-teleskop til en 9-årig – eller lære om de bedste angribere i fodbold netop nu og give forslag til træningsøvelser.”

Lanceringen bliver i første omgang en ‘light’ udgave af LaMDA, fordi denne mindre model kræver markant mindre computerkraft, og dermed nemmere kan udrulles til flere brugere. Det giver mere feedback fra brugerne, hvilket i kombination med interne test sikrer, at Bards svar lever op til en høj tærskel for kvalitet, sikkerhed og grundighed, forsikrer Google.

Bard
(Foto: Google)

Inden længe vil der i Googles søgemaskine være features, som dissekerer kompleks information og forskellige perspektiver og omformer til et lettilgængeligt format, loves det.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lær blindeskrift med LEGO

Nu er Google NotebookLM kommet

Krypteret beskedtjeneste truer med at forlade EU

Google: Dårlig humor er skyld i svar om lim i pizzaost

- Google lyver

Googles nye AI-funktion anbefalede bruger at putte lim på deres pizza

Nye EU-regler skal forhindre 'Minority Report'

AI, AI og mere AI i Googles planer

Nu kan du tale med ChatGPT

NASA's robottog på Månen

Google Gemini bliver mere almægtig

Skærmen gør alt - bortset fra at læse dine tanker!

Scroll to Top