Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

AI-assistent med projektor fra virksomheden Humane

Stemmegenkendelse, bevægelser, kamera og højttaler, men ingen skærm. Er det sådan, mobile enheder vil se ud i fremtiden?

Skrevet af / 01/05/2023 - 00:32
AI-assistent med projektor fra virksomheden Humane

Tech-startup-virksomheden Humane holdt for nylig en TED Talk, hvor de demonstrerede en interessant AI-assistent. Det er en selvstændig enhed, altså ikke afhængig af en mobil, som du kommunikerer med via gestik eller stemmekommandoer. Og hvis den skal vise noget, projicerer den billedet på enhver overflade.

En af grundlæggerne, Imran Chaudhri, forklarer, at det er et apparat, der passer i en brystlomme.

You don’t need a smartphone or any other device to pair with it. It interacts with the world the way you interact with the world, hearing what you hear, seeing what you see, while being privacy first, and safe, and completely fading into the background of your life.

I demonstrationen beder Chaudhri om et resumé af et møde, han deltog i, og enheden giver ham nogle punkter med fakta. Han modtager et opkald, og han får vist en projektion af opkaldets oplysninger i sin hånd, før han svarer. Men det mest imponerende er, at han holder et stykke slik op, og spørger AI’en: “Kan jeg spise det her?” og den advarer ham om, at den indeholder et stof, han er allergisk over for.

Virksomheden mangler ikke erfaring eller professionalisme. Den blev grundlagt i 2018 af Imran Chaudhri og Bethany Bongiorno, der begge har en baggrund hos Apple inden for hardware og design. Alene i marts indhentede virksomheden hundrede millioner dollars i investeringer til at udvikle produktet fuldt ud.

Imran Chaudhri og Bethany Bongiorno (Foto: Humane)

Humane hævder også at arbejde sammen med LG Electronics om den næste generation af produkter. Samt med Volvo Cars Tech Fund om et potentielt fremtidigt samarbejde angående produkter til bilindustrien.

Den fulde video vil ifølge vores oplysninger blive offentliggjort på TED Talks snarest.

Læs også:

AI-chatrobot på afveje

I krigen på AI-søgning går Bing Search og robotten ChatGPT efter koderne til atomarsenalet.

Læs mere
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nye EU-regler skal forhindre 'Minority Report'

AI, AI og mere AI i Googles planer

Nu kan du tale med ChatGPT

NASA's robottog på Månen

Google Gemini bliver mere almægtig

Skærmen gør alt - bortset fra at læse dine tanker!

AI planlægger vores ferie

Styr computeren med hjernen

Solpaneler i øjnene?

Googles AI fantaserer sig frem til spil

Ny AI udfordrer GPT-4

Google lancerer mini-AI

Scroll to Top