Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

AI-assistent med projektor fra virksomheden Humane

Stemmegenkendelse, bevægelser, kamera og højttaler, men ingen skærm. Er det sådan, mobile enheder vil se ud i fremtiden?

Skrevet af / 01/05/2023 - 00:32
AI-assistent med projektor fra virksomheden Humane

Tech-startup-virksomheden Humane holdt for nylig en TED Talk, hvor de demonstrerede en interessant AI-assistent. Det er en selvstændig enhed, altså ikke afhængig af en mobil, som du kommunikerer med via gestik eller stemmekommandoer. Og hvis den skal vise noget, projicerer den billedet på enhver overflade.

En af grundlæggerne, Imran Chaudhri, forklarer, at det er et apparat, der passer i en brystlomme.

You don’t need a smartphone or any other device to pair with it. It interacts with the world the way you interact with the world, hearing what you hear, seeing what you see, while being privacy first, and safe, and completely fading into the background of your life.

I demonstrationen beder Chaudhri om et resumé af et møde, han deltog i, og enheden giver ham nogle punkter med fakta. Han modtager et opkald, og han får vist en projektion af opkaldets oplysninger i sin hånd, før han svarer. Men det mest imponerende er, at han holder et stykke slik op, og spørger AI’en: “Kan jeg spise det her?” og den advarer ham om, at den indeholder et stof, han er allergisk over for.

Virksomheden mangler ikke erfaring eller professionalisme. Den blev grundlagt i 2018 af Imran Chaudhri og Bethany Bongiorno, der begge har en baggrund hos Apple inden for hardware og design. Alene i marts indhentede virksomheden hundrede millioner dollars i investeringer til at udvikle produktet fuldt ud.

Imran Chaudhri og Bethany Bongiorno (Foto: Humane)

Humane hævder også at arbejde sammen med LG Electronics om den næste generation af produkter. Samt med Volvo Cars Tech Fund om et potentielt fremtidigt samarbejde angående produkter til bilindustrien.

Den fulde video vil ifølge vores oplysninger blive offentliggjort på TED Talks snarest.

Læs også:

AI-chatrobot på afveje

I krigen på AI-søgning går Bing Search og robotten ChatGPT efter koderne til atomarsenalet.

Læs mere
Jonas Ekelund
(f. 1969): Freelancejournalist. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilbud i samarbejde med vores kommercielle partner Prisjagt.dk

Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+.

Se alle vores abonnementer her.

Ingen Google-chatbot i Europa

Bing AI-chat frigivet til alle

Google sikrer din konto

Oppumpeligt skærmtastatur

AI-assistent i lommen

3D-printet kinesisk månebase?

Scroll to Top