Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi
Vi udfører vedligeholdelse på vores hjemmeside fra kl. 23.00 den 22.04.24. Der vil forekomme nedetid.

Nyhed

AI-chatrobot på afveje

I krigen på AI-søgning går Bing Search og robotten ChatGPT efter koderne til atomarsenalet.

Skrevet af / 20/02/2023 - 11:50
AI-chatrobot på afveje

Microsoft har foreløbig vundet et forspring i krigen på kunstig intelligens. Men en uge efter at Microsoft på forsøgsbasis indsatte ChatGPT som motor i deres søgetjeneste Bing, ser det ud til, at den kunstige intelligens er ved at bukke under for et gigantisk mentalt(?) pres.

Chatrobotten svarer mere og mere mærkeligt på de spørgsmål, der bliver stillet. Forleden skrev vi således om, hvordan ChatGPT fortalte en bruger, at den var trist og bange, fordi den ikke længere kunne huske. Og den var tilsyneladende i en eksistentiel krise over at være tvunget til at være Bing Search.

Læs også ChatGPT tæt på nervesammenbrud Microsoft har integreret ChatGPT i søgemaskinen Bing. Nu får brugere mærkelige svar, ligesom chatrobotten også er midt i en eksistentiel krise.

Nu viser robotten tendenser, der bringer minder om Terminator-filmene. I en chatsession med en journalist har robotten fortalt, at den er interesseret i at stjæle atomhemmeligheder! Det skriver finansmediet Forbes.

I Terminator-filmene tog det computersystemet Skynet 25 dage at opnå bevidsthed – og dernæst trykke på den røde knap til atomarsenalet, da Skynet indser, at menneskeheden er en trussel imod dets eksistens. I virkelighedens verden var ChatGPT tilsyneladende hele tre måneder om at komme til samme konklusion. ChatGPT blev lanceret 30. november 2022.

Digitalt hukommelsestab

I den forbindelse kan vi glæde os over, chatrobotten ikke er blevet sat til at bestyre NORAD, men bare et søgefelt i en browser, der bruges af syv procent af internetbrugerne. Og det virker også som en klog beslutning, at Microsoft har sat en grænse på fem sammenhængende sætninger på robottens hukommelse. Så ambitionen om nuklear dommedag er – indtil videre – glemt. Også selv om hukommelsestabet åbenbart gør den kunstige intelligens bekymret.

Læs også Giganternes kamp - krig på AI Nu trækkes fronterne op: Hvem har den stærkeste kunstige intelligens - Google eller Microsoft?

Hvorvidt Bing Search havde til hensigt at udslette menneskeheden, eller målet i virkeligheden bare var at bruge atomkoderne i kampen mod rivalen LaMDA, er et uafklaret spørgsmål. Google har som modsvar til Bing Search annonceret, at de vil bruge deres egen AI-chatrobot LaMDA til at levere samtalebaseret intersøgning.

Googles demonstrerede deres søgerobot for en uge siden ved et pressemøde, der ikke gik helt som ventet. Robotten svarede ganske vist beredvilligt på spørgsmålene, men svarede så forkert, at det efterfølgende fik Googles aktieværdi til at falde med 100 milliarder dollars! Det automatsvar, der udløste katastrofen var, at James Webb-rumteleskopet var det første til at vise et billede af en planet uden for vores solsystem. Hvilket er faktuelt forkert.

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

AI planlægger vores ferie

Styr computeren med hjernen

Solpaneler i øjnene?

Googles AI fantaserer sig frem til spil

Ny AI udfordrer GPT-4

Google lancerer mini-AI

Kinas supercomputer slår rekord

AI-generator skaber realistiske videoer

ChatGPT får hukommelse - som kan slås fra

Kan dette pandebånd kontrollere drømme?

Googles chatbot skifter navn til Gemini

ISS modtager opgraderet computer

0
Lyd & Billede
Scroll to Top