Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Xiaomi hæver barren for luftrensere

Den nye topmodel, Xiaomi Smart Air Purifier Elite, rengør sig selv med ultraviolet lys.

Skrevet af / 06/06/2023 - 09:54
Xiaomi hæver barren for luftrensere

Ligesom Xiaomi Smart Air Purifier 4 Pro har den et 3-i-1-filter, det første fjerner groft støv, derefter et HEPA-partikelfilter, der fjerner 99, 98 procent af de små partikler, og endelig et aktivt kulfilter, der fjerner gasser og lugte. Det kan også ionisere luften, hvilket gør det lettere at opfange forurenende stoffer og får luften til at føles friskere.

Derimod har vi ikke set før, at luftrenseren holder sig selv ren for ikke at bidrage til forureningen. Det gør den ved hjælp af bakteriedræbende ultraviolet lys på indersiden, præcis som hospitaler steriliserer udstyr. Den har også en ny sensor, der måler både små og lidt større partikler.

Foto: Xiaomi

Clean Air Delivery Rate er betegnelsen for, hvor mange kubikmeter luft i timen en luftrenser kan rense; for Elite ligger tallet på 600 m3/h. Det er meget højt, og det betyder, at den kan holde luften ren i et lokale på 125 kvadratmeter, og at den kan rense luften i et rum af gennemsnitlig størrelse på 5-10 minutter.

Foto: Xiaomi

Noget vi ikke var så begejstrede for ved Xiaomi Smart Air Purifier 4 Pro var lydniveauet, som var overraskende højt. Det har Xiaomi tilsyneladende været enige i, for i Elite-modellen er det kun på 20 dB, hvilket er rigtig godt. Ingen problemer med at sove med den i soveværelset.

Foto: Xiaomi

Som andre smarte Xiaomi-produkter styres Xiaomi Smart Air Purifier Elite med Mi Home-app’en, men den kan også stemmestyres med Amazon Alexa og Google Assistant.

Der er endnu ikke oplyst skandinaviske priser.

Læs mere hos Xiaomi

Læs også:

Blueair HealthProtect 7440i og TCL breeva A5

Få et sundere indeklima

En luftrenser i hjemmet! Hvor sundt og frisk lyder det ikke?

Læs hele testen
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Enklere liv med Yales smarte dørgreb

Budgetvenlig airfryer med vindue

Små køleskabe og frysere fra Miele

Forbedret espressomaskine

Hold styr på din terrassedør med Matter

Webers flagskibsgriller bliver smarte

Pizzaovn med roterende sten

To kurve giver flere muligheder

Opkoblet ølbryggeri til det smarte hjem

Robotplæneklipper med cylinder

Tado opgraderes til seneste standard

Koda 2 Max er Oonis største og mest avancerede pizzaovn til dato

Scroll to Top