Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Vi har haft fingre i Dysons nye high-tech rengøringsprodukter

Nu ved vi mere om de kommende luftrensere, stangstøvsugere, moppehoveder og robotstøvsugeren.

Skrevet af / 14/06/2023 - 21:25
Vi har haft fingre i Dysons nye high-tech rengøringsprodukter

Når Dyson senere på året lancerer et antal nye produkter, er det interessante, at de stikker ud fra det øvrige sortiment med nyt design og nye funktioner – eller at det faktisk er nye typer af produkter. Nu har vi haft lejlighed til at kigge lidt nærmere på dem.

Læs også Mere high-tech rengøringshjælp fra Dyson Dyson er klar med nye luftrensere, en robotstøvsuger, en genopladelig støvsuger og den første vådstøvsuger.

For det første er der Dysons nye version af den traditionelle, ledningsfrie, poseløse støvsuger Gen5detetc cordless vacuum. Den har fået en mindre, men mere effektiv motor, og de har forbedret ergonomien, som nogle brugere tidligere har kritiseret. Den kan også hurtigt omdannes til en håndstøvsuger med børste uden at bruge tid på at skifte tilbehør. Sensorer holder styr på, om du har gjort grundigt rent, eller om du skal fortsætte.

Dyson Gen5detetc Cordless Vacuum og V15s Detect Submarine. (Foto: Jonas Ekelund, L&B Home)

Mere spændende er det, at de for første gang lancerer to moppehoveder til støvsugerne Dyson V15s Detect Submarine og Dyson V12s Detect Slip Submarine Vacuum, som altså passer til V15- og V12-modellerne. De har en tank på kun 3 dl, som dog siges at være tilstrækkeligt til at aftørre 100 kvadratmeter gulv. Under demonstrationen havde mikrofiberrullen ingen problemer med at fjerne en klistret ketchupklat på gulvet.

Den store nyhed er dog, at Dyson gør endnu et forsøg med robotstøvsugere efter et par kortlivede modeller for et par år siden. Den nye Dyson 360 Vis Nav Robotic Vacuum skal ifølge virksomheden have seks gange højere sugeevne end konkurrenterne.

360 Vis Nav Robotic Vacuum har en kombirulle til hårde gulve og gulvtæpper. (Foto: Jonas Ekelund, L&B Home)

Støvsugeren har en kombirulle med lodden nylon og kulfiber til hårde gulve og til tæpperne nylonbørster, der kan grave sig ned i tæppeluven. På oversiden sidder et 360-graders kamera, som kortlægger rummet og registrerer forhindringer. Store hjul med god affjedring sørger for, at den kan komme over forhindringer. Den har desuden en sidebørste, der kan foldes ud, når den kører langs en væg, så den kan rengøre helt ind til væggen – i modsætning til konkurrenternes roterende børste, som ifølge Dyson mest pisker støv op i luften.

Derudover kommer der to kæmpestore luftrensere, som afviger fra Dysons normale design. Det skyldes, at den teknologi kun fungerer i rum af normal størrelse. Sidder man i et stort kontorlandskab, er det ikke nok. Derfor er Dyson Purifier Big+Quiet Formaldehyde og især Dyson Purifier HEPA Big+Quiet Formaldehyde mere tilpasset til offentlige miljøer. De har en ny udblæsning, der skaber en kraftig luftstrøm, som siges at kunne nå 10 meter væk og holde store rum rene. De har ekstremt tætte filtre, der kan fjerne partikler ned til virusniveau. De har også sensorer, der måler flere typer af forurenende stoffer, end vi har set i nogen anden luftrenser. For at kunne fungere på kontorer har den sidstnævnte model et støjniveau på kun 56 decibel. Det blev demonstreret ved at have den på fuldt blus under præsentationen, og det forstyrrede faktisk ikke ret meget.

Dyson Purifier HEPA Big + Quiet Formaldehyde er et ordentligt monstrum! (Foto: Jonas Ekelund, L&B Home)

Læs også:

Dyson V15 detect Absolute

Fri for støv med laser og LCD-skærm

Jeg har sagt det før, og jeg siger det igen – der er sjovere ting end at gøre rent. Men heldigvis findes der mennesker, som faktisk gør deres bedste for at gøre det hele både nemmere og sjovere.

Læs hele testen
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Spil Doom på din plæneklipper

Smartere hvidevarer fra Samsung

125 Gala Edition-tilbud i Mieles jubilæumsår

Jura X10 opdateret med Cold Brew

Trådfri robotplæneklipper med firehjulstræk

Shark på vej til Europa

Ninja satser på Europa

Glat hår uden varmeplader

AI-søvnforbedring med TipTraQ

En smart kattebakke

Husqvarna Nera plæneklipper til villa-haven

X30 Ultra er den nye topmodel fra Dreame Technology.

0
Scroll to Top