Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Unik plænerobot klipper som en håndskubber

Oasa R1 er en kommende robotplæneklipper, der adskiller sig fra alle eksisterende modeller ved at klippe med cylinder, fuldstændig som en traditionel 'håndskubber'.

Skrevet af / 19/05/2024 - 10:00
Unik plænerobot klipper som en håndskubber

Oasa R1 er en kabelløs robotplæneklipper – man slipper altså for et afgrænsningskabel omkring ejendommen – som bruger LiDAR (Light detection and ranging) til at identificere plænens afgrænsning samt at undvige forhindringer.

Robotplæneklipperen er udstyret med 15 cm store forhjul med fjederophæng, hvilket skal sikre god manøvredygtighed, og den hævdes at kunne forcere skråninger på op til 45 %.

Den er IPX6- vandresistent og har en luge i toppen, så man slipper for at vende den på hovedet, når den skal spules ren med en haveslange. Den skulle også kunne klippe så tæt som 51 mm fra mure eller stakitter, og klippehøjden kan justeres mellem 20-101 mm (via en app, hvor man også kan skemalægge klipning m.m.).

Men det der gør R1 unik er, at den i stedet for en roterende klipper er udstyret med en cylinder. Den er altså en cylinderplæneklipper ligesom traditionelle plæneklippere, der drives med håndkraft (såkaldte håndskubbere). Ifølge Oasa er der to store fordele ved cylinderklipning: For det første klippes græsset mere jævnt og kvalitativt med et mere lige snit, og for det andet er klippebredden ca. 80 procent større sammenlignet med mange af dagens robotplæneklippere – 335 mm i stedet for 185 mm.

Oasa-R1_1 Oasa-R1_2 Oasa-R1_3 Oasa-R1_4
<
>
Foto/Illustration: Oasa

Om Oasa

Oasa blev grundlagt i 2022 af Evan Li (med baggrund hos Narwhal, Deep Mirror Technology og Dreame) og Rick Qiu (som tidligere har arbejdet hos bl.a. DJI og Syrius Technology) og er siden vokset til at involvere 45 personer.

I august 2022 begyndte man arbejdet med at udvikle en robotcylinderplæneklipper, og i december 2023 var prototype version 4 udviklet og bliver nu testet. Virksomheden har i øjeblikket 19 patenter, og planen er at lancere Oasa R1-produktet via Kickstarter inden for kort tid.

Mere info: Oasa

Læs også 10 råd og tips: Sådan køber du den rigtige robotplæneklipper Producenterne sender konstant nye og mere avancerede robotter på markedet, men hvilken er den rette for din have? Her er tjeklisten til dig, som er på jagt efter den perfekte robotplæneklipper.
Ola Larsson
(f. 1970): Freelancejournalist på L&B Home. Ola har i 24 år arbejdet med at holde styr på - og skrive om - trends, innovationer og produkter inden for forbrugerelektronik samt hvidevarer & køkkenmaskiner. 1999-2017 arbejdede Ola på de svenske branchemagasiner Rateko, El&Vitt samt ElektronikBranschen i jobs som journalist, teknisk redaktør og chefredaktør. Siden 2017 har Ola arbejdet som konsulent - i sit eget firma Eor AB, grundlagt i 2014 - med primært fokus på det skrevne ord.

3 kommentarer til “Unik plænerobot klipper som en håndskubber”

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Enklere liv med Yales smarte dørgreb

Budgetvenlig airfryer med vindue

Små køleskabe og frysere fra Miele

Forbedret espressomaskine

Hold styr på din terrassedør med Matter

Webers flagskibsgriller bliver smarte

Pizzaovn med roterende sten

To kurve giver flere muligheder

Opkoblet ølbryggeri til det smarte hjem

Robotplæneklipper med cylinder

Tado opgraderes til seneste standard

Koda 2 Max er Oonis største og mest avancerede pizzaovn til dato

Scroll to Top