Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Snart kan Matter styre mere i dit smarte hjem

Nye Smart Home-standarder betyder, at man snart kan tilslutte hvidevarer og små elektriske apparater.

Skrevet af / 26/10/2023 - 10:00
Snart kan Matter styre mere i dit smarte hjem

Det er et irritationsmoment, at Smart Home-udstyr fra forskellige mærker ikke kan tale sammen. Det tog brancheorganisationen CSA (Connectivity Standards Alliance) fat på, da de i 2022 lancerede den uafhængige fælles standard Matter. Indtil nu har man kun kunnet forbinde Smart Home-hubs, sikkerhedssensorer og smarte udgaver af låse, stikkontakter, lys, lampeknapper, termostater, persienner og gardiner. Men det er ved at ændre sig.

Den nye Matter 1.2-version er netop landet, og nu kan man også tilslutte robotstøvsugere, køleskabe, opvaskemaskiner, luftkvalitetsmålere, luftrensere, vaskemaskiner, tørretumblere, ventilation, klimaanlæg og alarmsystemer. Det siges, at der inden årets udgang kommer produkter, der understøtter den opdaterede standard.

Læs også Dit smarte hjem bliver nemmere med Matter Matter bygger bro mellem Smart Home-produkter, så de fungerer gnidningsfrit på tværs af de store platforme.

Med opdateringen bliver det nemmere at foretage automatiseringer, der omfatter flere apparater i dit hjem. Som at starte robotstøvsugeren, når du tager hjemmefra, eller at den blinker med et lys, når vasketøjet er færdigt.

Brancheorganisationen lover at fortsætte med at udgive opdateringer næste år, herunder at tilføje understøttelse af overvågningskameraer og garageportåbnere.

Læs mere hos Connectivity Standards Alliance.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Koda 2 Max er Oonis største og mest avancerede pizzaovn til dato

Matter version 1.3

Motormoppe fra Dyson

Et kamera til enhver vinkel

Ny monsterrobot fra Roborock

Lav mad uden ledning med KitchenAid Go

Robotstøvsuger lover støvsugning og gulvvask med menneskelig præcision

Vil ændre rengøring af gulve

Nutribullet gør comeback i Norden

CSA har lanceret sikkerhedsstandard for intelligente hjem

LG udvider sit premium-sortiment

Lover kaffe i baristakvalitet

Lyd & Billede
Scroll to Top