Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi
Vi udfører vedligeholdelse på vores hjemmeside fra kl. 23.00 den 22.04.24. Der vil forekomme nedetid.

Nyhed

Ovnen iQ700 kan genkende mad ved hjælp af kunstig intelligens

Siemens iQ700 bruger AI til at finde ud af, hvilke madretter der skal tilberedes.

Skrevet af / 13/10/2023 - 10:34
Ovnen iQ700 kan genkende mad ved hjælp af kunstig intelligens

Siemens iQ700-ovnen med automatisk madgenkendelse kan i skrivende stund genkende omkring 40 forskellige retter, men ifølge virksomheden vil antallet stige med tiden.

Sæt maden ind, luk lågen, og lad ovnen klare resten. “Så nemt kan det være at tilberede et måltid med den intelligente iQ700,” fortæller Siemens og forklarer, at ovnen automatisk genkender maden – f.eks. en lasagne eller en pizza – ved hjælp af et indbygget ovnkamera og kunstig intelligens. Når retten er identificeret, foreslår ovnen den optimale tilberedningsmetode og indstiller derefter automatisk program og temperatur. Det eneste, du skal gøre, er at give dit ‘ok’, og så klarer ovnen resten.

Siemens forklarer, at ovnen ikke kun vælger det rigtige program og den rigtige temperatur, men også automatisk tænder for grillen, mikrobølgeovnen eller dampovnen, når det er nødvendigt.

iQ700 er også udstyret med Individual Browning – en AI-drevet funktion, der lader brugeren vælge på en skala fra 1-5, hvor sprød pizza, lasagne, cassoulet, boller eller croissanter skal være. Ovnen – med indbygget kamera og AI – holder øje med retten og slukker automatisk, når den har nået det ønskede niveau.

Hvis du vil tage et kig ind i ovnen fra tid til anden, kan du gøre det via Home Connect-app’en på din mobiltelefon, så du ikke behøver at åbne ovnen og slippe varmen ud.

Ovnen har et trådløst stegetermometer, der måler den indvendige temperatur på fire forskellige punkter for at sikre en jævn tilberedning. Termometeret er wi-fi-aktiveret, hvilket betyder, at temperaturen kan overvåges i realtid via Home Connect-app’en, og det sender en advarsel, når det er tid til at tage maden ud. Det trådløse stegetermometer kan også bruges uden for ovnen, f.eks. i gryder og pander på induktionskomfuret eller på grillen.

Siemens-HN978GQB1_1 Siemens-HN978GQB1_2 Siemens-HN978GQB1_3 Siemens-HN978GQB1_4
<
>
Siemens iQ700 HN978GQB1. Foto: Siemens

Pris og tilgængelighed

Siemens iQ700 indbygningsovn med mikrobølger og damp, HN978GQB1, kan fås nu og koster 27.200 kroner. Og hvis denne ovn ikke opfylder dine behov, tilbyder Siemens i øjeblikket ikke mindre end 132 andre ovne …

Læs også Miele Smart Food ID med AI i ovnen Kombiner Miele-ovne med et indbygget kamera med Smart Food ID, og du får automatisk hjælp til madlavningen med AI.
Ola Larsson
(f. 1970): Freelancejournalist på L&B Home. Ola har i 24 år arbejdet med at holde styr på - og skrive om - trends, innovationer og produkter inden for forbrugerelektronik samt hvidevarer & køkkenmaskiner. 1999-2017 arbejdede Ola på de svenske branchemagasiner Rateko, El&Vitt samt ElektronikBranschen i jobs som journalist, teknisk redaktør og chefredaktør. Siden 2017 har Ola arbejdet som konsulent - i sit eget firma Eor AB, grundlagt i 2014 - med primært fokus på det skrevne ord.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opkoblet sortiment fra Samsung

Miele præsenterer flere funktioner i sin app

Se hvordan du gør rent

Sikkerhedsløsning fra Yale

Nye robotter fra Ecovacs tager sig af vinduer og have

Foodprocessor med ikoner i stedet for drejeknap

Dreame lancerer første robotplæneklipper i Danmark

Den smarte lås indbygget i døren

iRobot videreudvikler sin bedst sælgende robotstøvsuger

Espresso med et snuptag

Samsungs nye AI-hvidevarer

To nye eksklusive kulsyremaskiner

0
Lyd & Billede
Scroll to Top