TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Første Matter-produkt fra Netatmo

Nu kommer de første produkter til ny Smart Home-standard så småt.

Sidste år lancerede den globale Connectivity Standards Alliance (CSA) en ny standard til det smarte hjem ved navn Matter. Bag alliancen står firmaer som Amazon, Apple, Google, IKEA og Samsung, og også mindre firmaer som Netatmo har meldt sig under fanerne. I alt har 220 firmaer i skrivende stund lovet, at deres Smart Home-produkter vil understøtte Matter i fremtiden.

Matter gør endelig det smarte hjem smart En ny standard for smart-enheder lover at gøre det lettere at få dimserne i hjemmet til at arbejde sammen. Og det der ud til, at alle producenterne er med på vognen.

Tanken bag Matter er, at alle de eksisterende Smart Home-protokoller og -platforme vil være understøttet. Og det gælder, uanset om enhederne kommunikerer via Wi-Fi, Ethernet, Bluetooth eller Thread, og om styringen sker gennem Amazon Alexa, Apple HomeKit, Google Home eller Samsung SmartThings.

På CES 2022 benyttede en række firmaer sig af lejligheden til at løfte sløret for nye Matter-kompatible produkter. Bl.a. førnævnte Netatmo, som lancerede sit første Matter-produkt i form af en smart sikkerhedssensor, fortæller firmaet i en pressemeddelelse.

Netatmos smarte sikkerhedssensor er udstyret med en kontaktsensor samt en infrarød bevægelsesdetektor og er designet til at forbedre både sikkerhed og komfort i hjemmet, lover producenten.

Kommende sikkerhedssensor fra Netatmo understøtter Matter. (Foto: Netatmo)

Den smarte sikkerhedssensor, der kan placeres på både døre og vinduer, registrerer, når de åbnes, og gør dig opmærksom på det via notifikationer. Du kan desuden holde øje med, om døre og vinduer er åbne eller lukkede, selv når du ikke er hjemme.

Produktet kommer også med infrarød bevægelsesdetektor, der takket være Matter gør det muligt at interagere med andre tilsluttede produkter. Det betyder, at sikkerhedssensoren f.eks. kan tænde for varmen, hvis den registrerer, at nogen er i rummet; slukke for varmen, når folk forlader rummet; eller tænde for aircondition eller lys, når der registreres tilstedeværelse.

Netatmos kommende smarte sikkerhedssensor understøttes af både Thread og Matter. Pris og tilgængelighed vil blive annonceret på et senere tidspunkt.

Skriv en kommentar

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.
Lyd & Billede