Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

EcoFlow PowerStream Balcony Solar System sparer strøm

Nu kan man selv i lejligheder montere solceller og få billigere el og sikrere elforsyning.

Skrevet af / 22/05/2023 - 16:20
EcoFlow PowerStream Balcony Solar System sparer strøm

Med overbelastninger i elsystemet og skyhøje elpriser er der nok mange i lejligheder, som har set misundeligt på husejere med taget dækket af solpaneler. Men nu kommer EcoFlow med en enkel løsning, der også kan bruges på altanen.

Centralt i systemet sidder en af EcoFlows backup-batterier. De har Power Station-modeller med en kapacitet på mellem 256 Wh og 3,6 kWh.

Foto: EcoFlow

Systemet kan forsynes med strøm fra enten 8 styk EcoFlow 100 watt fleksible solpaneler eller 2 EcoFlow 400 watt faste solpaneler.

Alt tilsluttes en mikroinverter, der modtager strømmen fra solpanelerne og sender det nødvendige ud til stikkontakterne, mens overskuddet lagres i backup-batterier.

Ved hjælp af intelligente vægstik kan systemet løbende overvåge, hvor meget der forbruges, og hvordan man får mest muligt ud af den tilgængelige strøm.

Foto: EcoFlow

EcoFlow vurderer, at man ved at lagre overskydende strøm og fordele den, når behovet er der, kan spare op til 3,5 gange så meget strøm som med et system uden backup-batterier. 

Og så kan man naturligvis trække på batteriet, hvis der skulle blive strømafbrydelse. Dermed kan man have strøm til de vigtigste apparater i timer, afhængigt af apparaternes forbrug og batteriets kapacitet.

Pris og tilgængelighed

EcoFlow PowerStream Balcony Solar System lanceres den 31. maj, men EcoFlow har ikke oplyst, hvad det kommer til at koste.

Vær opmærksom på, at det i Danmark som udgangspunkt ikke er lovligt at slutte en mikroinverter direkte til stikkontakten. I stedet skal man betale for en professionel installation, der forbinder mikroinverteren med eltavlen.

Læs mere på EcoFlow

Læs også:

EcoFlow Delta 2 redder vinteren

Den transportable powerstation kan holde dit køleskab kørende i op til 14 timer.

Læs mere
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opkoblet ølbryggeri til det smarte hjem

Robotplæneklipper med cylinder

Tado opgraderes til seneste standard

Koda 2 Max er Oonis største og mest avancerede pizzaovn til dato

Matter version 1.3

Motormoppe fra Dyson

Et kamera til enhver vinkel

Ny monsterrobot fra Roborock

Lav mad uden ledning med KitchenAid Go

Robotstøvsuger lover støvsugning og gulvvask med menneskelig præcision

Vil ændre rengøring af gulve

Nutribullet gør comeback i Norden

Scroll to Top