Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Disse nye smart-lys er Matter-kompatible

Nanoleaf udgiver de første smarte lyspærer og lysstrimler, der følger de nye, hotte standarder Matter og Thread.

Skrevet af / 29/03/2023 - 22:23
Disse nye smart-lys er Matter-kompatible

Indenfor Smart Home området er det hotteste samtaleemne lige nu Matter; standarden som alle de store aktører faktisk til sidst endte med at blive enige om, og som gør  produkter fra forskellige producenter kompatible. Den anden hotte standard er Thread, som efter planen skal resultere i hurtige og pålidelige smarte hjemmenetværk – også for batteridrevne produkter.

Læs også Matter gør endelig det smarte hjem smart En ny standard for smart-enheder lover at gøre det lettere at få dimserne i hjemmet til at arbejde sammen. Og det der ud til, at alle producenterne er med på vognen.

Den canadiske producent Nanoleaf, som blev kendt for sine opsigtsvækkende vægpaneler, hævder nu at være de første med produkter, der understøtter både Matter og Thread. Det drejer sig om en E27 standardpære og en lysstrimmel, der er en del af deres Essentials basisserie.

blank
Foto: Nanoleaf

Ifølge hjemmesiden ser E27-pæren også ud til at kunne fås som B22, GU10-spot og loftspot, men de kommer senere. Matter Lightstrip Starter Kit fås i både 2 og 5 meters længder. For at fungere kræver de en Matter-kompatibel smart hub, såsom en Apple Homepod eller Apple TV 4K, Google Home Mini, Nest Mini eller Nest Hub.

blank
Foto: Nanoleaf

Begge lyskilder kan styres med en controller, en app eller stemmestyring via en stemmeassistent. De kan også sættes ind i skemaer med automatisk tidsindstilling, og med Nanoleaf-app’en har du endnu flere valgmuligheder. Disse lys kan vise over 16 millioner farver, eller hvid i forskellige lystemperaturer.

Pris og tilgængelighed

Pærer og lysstrimler kan forudbestilles nu, og standardpæren leveres fra midten af ​​april for 20 euro, eller 50 euro for en pakke med tre. Lysstrimlen kan også forudbestilles med levering i midten af ​​april, hvor 2 meter koster 50 euro og 5 meter koster 80 euro. Nanoleaf sladrer desuden om, at deres nuværende modulære lyspaneler (Shapes, Elements, Canvas og Lines) vil få en software-opdatering senere på året, så de bliver Matter-kompatible.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Freelancejournalist. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilbud i samarbejde med vores kommercielle partner Prisjagt.dk

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    83 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Philips' opkoblede airfryer-flagskib

Jet AI - det nye sug fra Samsung

High-end luftrenser fra Xiaomi

Klarer rengøringen helt automatisk i op til 60 dage

Tak og farvel til Chromecast

Ny robotstøvsuger fra Xiaomi

Scroll to Top