Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Amazons stemmekontrol til Sonos-højtalere

I løbet af foråret udvides Sonos’ smarte højtalere med Amazons taleassistent Alexa

Skrevet af / 04/02/2023 - 11:14
Amazons stemmekontrol til Sonos-højtalere

Det var et langsommeligt projekt for Sonos at få stemmekontrol i deres højtalere, hvilket i høj grad skyldtes, at de havde en ambition om at understøtte flere taleassistenter på samme tid. Da det endelig skete i 2017, var det faktisk Alexa, der var først ude, men den understøttedes jo ikke i Skandinavien, og vi måtte derfor vente, til de fik gang i Google Assistant. Nu, blot seks år senere, vil 27 nye lande få adgang till Amazons taleassistent, heriblandt Danmark.

Læs også Sonos får stemmestyring Sonos One er smart-højtttaleren, som ikke er låst fast til én bestemt taleassistent.

”Vi har set, at kunderne sætter stor pris på at kunne bruge Alexas populære og velkendte stemmekommandoer på deres Sonos-højtalere til bl.a. at streame deres yndlingsmusik og styre andre enheder i hjemmet. Vi er utrolig glade for at kunne give flere lyttere rundtom i verden adgang til Alexa,” siger Joe van Zyl, Senior Director, Product Management.

Ved hjælp af stemmestyringen kan man for eksempel tænde for musikken med kommandoen ”Alexa, play jazz music”, føre aktiviteter ind i kalenderen eller tænde lamperne i et rum. Så længe man ikke taler dansk, for Alexa har stadig ikke lært andet end engelsk, fransk, tysk, italiensk og spansk.

I USA har Sonos sågar sin egen taleassistent (Foto: Sonos)

Den internationale version af Alexa fungerer med Amazon Music, Spotify og TuneIn til musikstreaming og med Amazon Prime Video og Netflix til filmstreaming. De højtalere, der vil få opdateringen, er Sonos Roam, Move, Arc, Beam, Five og One.

En skønne dag vil Sonos One give os både Google Assistant og Amazon Alexa i en og samme smarthøjtaler. Men Google lader vente på sig.

Sonos One

En højttaler for fremtiden

Lyder lige så godt som forgængeren, men er den lanceret for tidligt på vores breddegrader?

Læs hele testen
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kølefryseskab med 438 farvekombinationer

Musik i farver fra WiZ

Husqvarnas robotplæneklippere får solcelleopladning

Dobbelt airfryer i kompakt format

Enklere liv med Yales smarte dørgreb

Budgetvenlig airfryer med vindue

Små køleskabe og frysere fra Miele

Forbedret espressomaskine

Hold styr på din terrassedør med Matter

Webers flagskibsgriller bliver smarte

Pizzaovn med roterende sten

To kurve giver flere muligheder

Scroll to Top