TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Amazons stemmekontrol til Sonos-højtalere

I løbet af foråret udvides Sonos’ smarte højtalere med Amazons taleassistent Alexa

forfatter
Publiceret 04/02/2023 - 11:14

Det var et langsommeligt projekt for Sonos at få stemmekontrol i deres højtalere, hvilket i høj grad skyldtes, at de havde en ambition om at understøtte flere taleassistenter på samme tid. Da det endelig skete i 2017, var det faktisk Alexa, der var først ude, men den understøttedes jo ikke i Skandinavien, og vi måtte derfor vente, til de fik gang i Google Assistant. Nu, blot seks år senere, vil 27 nye lande få adgang till Amazons taleassistent, heriblandt Danmark.

Læs også Sonos får stemmestyring Sonos One er smart-højtttaleren, som ikke er låst fast til én bestemt taleassistent.

”Vi har set, at kunderne sætter stor pris på at kunne bruge Alexas populære og velkendte stemmekommandoer på deres Sonos-højtalere til bl.a. at streame deres yndlingsmusik og styre andre enheder i hjemmet. Vi er utrolig glade for at kunne give flere lyttere rundtom i verden adgang til Alexa,” siger Joe van Zyl, Senior Director, Product Management.

Ved hjælp af stemmestyringen kan man for eksempel tænde for musikken med kommandoen ”Alexa, play jazz music”, føre aktiviteter ind i kalenderen eller tænde lamperne i et rum. Så længe man ikke taler dansk, for Alexa har stadig ikke lært andet end engelsk, fransk, tysk, italiensk og spansk.

I USA har Sonos sågar sin egen taleassistent (Foto: Sonos)

Den internationale version af Alexa fungerer med Amazon Music, Spotify og TuneIn til musikstreaming og med Amazon Prime Video og Netflix til filmstreaming. De højtalere, der vil få opdateringen, er Sonos Roam, Move, Arc, Beam, Five og One.

En skønne dag vil Sonos One give os både Google Assistant og Amazon Alexa i en og samme smarthøjtaler. Men Google lader vente på sig.

Sonos One

Lyder lige så godt som forgængeren, men er den lanceret for tidligt på vores breddegrader?

Skriv en kommentar

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Freelancejournalist. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.
MSI RTX 40: Ny prisvindende serie af bærbare Tag springet til det enestående med de nye grafikkort i GeForce RTX 40-serien og 13. generation Intel Core-processorer.
Flere detaljer skal fange forbryderen Kameraet ser og registrerer alle detaljer, der kan bruges som bevismateriale og i sidste ende føre til en domfældelse.
lbpluss
Robotten flytter ind En luftrensende robot, der trisser rundt i dit hjem og renser luften, hvor der er behov for det. Var det noget?
Robotplæneklippere uden spor af snor Husqvarna Nera robotplæneklippere kan undvære kanttråd, og de kan klare stejle skråninger.
Er luften ren? VINDSTYRKA er en ny og prisbillig luftsensor fra Ikea, der kan måle luftkvaliteten i det smarte hjem.
Segways robotplæneklipper ser forhindringerne GPS-styret robotplæneklipper med AI-teknologi - her er kanttråden fortid.
Følg Lyd & Billede