annonce

Sonos får stemmestyring

Smart-home

Sonos One er smart-højtttaleren, som ikke er låst fast til én bestemt taleassistent.

Foto: Sonos
annonce

På en pressekonference i New York tirsdag aften præsenterede Sonos både ny hardware, ny software og en ny, mere åben filosofi.

Den største nyhed er Sonos One smart-højttaleren, som er den første i sortimentet, der er udstyret med mikrofoner til stemmestyring. Ved lanceringen har den støtte for Amazons stemmeassistent, Alexa. Officielt understøttes Alexa ikke i Skandinavien, men når det en dag sker, er højttaleren forberedt. Sonos arbejder også på Google Assistant, som kommer næste år.

Beskeden på ydersiden – smart på indersiden. Foto: Sonos

 

Mere interessant for os er måske støtten til Apples AirPlay 2, der kommer inden årets udgang. Man vil så kunne sende lyd direkte til højttaleren fra sin iOS-enhed, også fra videotjenester. Men frem for alt kan man bruge stemmeassistenten Siri.

Foto: L&B

 

Sonos siger ligesom Apple, at forskellen mellem deres nye højttalere og de nuværende er, at den ikke kun er smart, den er også designet til at spille musik med god kvalitet.

På ydersiden kan den ligne Play:1, men på indersiden er alt faktisk nyt. Den har to klasse-D forstærkere, en diskant og en bas/mellemtone. Under demonstrationen fik vi mulighed or at høre den alene og i stereopar. Og selvfølgelig lyder den både renere og mere fyldigt end Play:1.

annonce

Nye er selvfølgelig også de 6 mikrofoner, der bruges til at lytte til omgivelserne og din stemme. Med processorkraft som en smartphone kan den bortfiltrere lyde fra omgivelserne og fokusere alene på din stemme. Processoren bruges også til at analysere dine instruktioner og udføre de korrekte kommandoer. Hvis du er nervøs for at have mikrofoner i hjemmet, kan de tændes og slukkes med et tryk på en knap.

annonce
Lidt mere avanceret end den gamle Play:1. Foto: L&B

 

Selvfølgelig er det ikke kun Sonos One, der kan styres med stemmen. Den er bare modtageren. Som en del af Sonos-systemet kan du beordre afspilning på enhver højttaler eller gruppe i ethvert rum.

Sonos One kan bestilles for 1.699 kroner, og er i butikkerne fra 24. oktober.

På pressemødet blev den omdesignede Sonos-app også vist. Den bliver nu lettere at navigere med let tilgængelige kontroller, tydeligere valg af højttalere og grupper, samt hurtigere måder at vælge musik på.

annonce

Ud over Spotify, som allerede har direkte streaming, vil tjenester som Tidal og Pandora kunne tale direkte med højttalerne. Flere tjenester vil komme i løbet af næste år.

Mange nye samarbejdspartenere er på vej. Foto: L&B

 

Dette signalerer starten på det nye og mere åbne Sonos. Man introducerer et partnerprogram, hvor certificerede producenter kan mærke deres produkter med “Works with Sonos”. Dermed får de adgang til værktøjer og dokumentation til integration med Sonos-systemet. Vi kan forvente produkter til smarte hjem, såsom Samsung Smartthings, Tilbehør fra Logitech integrationsprodukter til hjemmebio.

 

Har du noget at tilføje?
Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Læs også

Lysstærke objektiver til mellemformatkameraer

Fotoprinter for hele familien

Philips får Ambilight på alle nye TV’er

Hentet med helikopter

Smart-ur med green-kort til golfspillere

Nødløsning fra midterste hylde redder Huawei fra Google-blokade

Nye super-grafikkort til sommer. Har Nvidia et nyt kort i ærmet til at modstå AMD?

Grafikkrig: AMD har en ny kortgeneration klar til sommerens Computex. Men får vi også Nvidia RTX 3080 at se?

Nu kommer OLED gaming-skærmene

Begynd nedtællingen: Nu kommer Disney+ til Danmark!

Denne DAC er virkelig unik

Loewe genopstår

6 billige trådløse bordhøjttalere

Boykot: Huawei skaber alternativ til Google Maps

6 billige trådløse bordhøjttalere

Praktiske trådløse højttalere til hjemmet, der giver valuta for pengene.