Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Deliver Me From Nowhere – The Bear bliver til The Boss

Nu kommer filmen om tilblivelsen af det bedste album i musikhistorien: Springsteens Nebraska.

Skrevet af / 27/03/2024 - 15:30
Deliver Me From Nowhere – The Bear bliver til The Boss

Bruce “The Boss” Springsteen har været en af de store kunstnere, der har tilbragt mest tid på landevejen i de seneste årtier, hvor han har rejst verden rundt enten solo eller med sit E Street Band for at sprede sin unikke musikskat.

I øjeblikket turnerer Springsteen i USA med den anden del af sin igangværende verdensturné – til støtte for Letter to You-albummet. Denne sommer kommer han til Norden:

  • Odense, Danmark – 9. juli
  • Helsingfors, Finland – 12. juli
  • Stockholm, Sverige – 15. juli
  • Stockholm, Sverige – 18. juli
  • Bergen, Norge – 21. juli

Vi besøgte det forjættede land sidste forår for at tage pulsen på Springsteen i 2023 – og vi gik bestemt ikke skuffede derfra.

Læs også Stadig Born to Run! Bare rolig – The Boss fyrer den stadig af på alle cylindre!

I dag kom der dog endnu større nyheder!

Variety bekræfter, at den amerikanske instruktør Scott Cooper (Crazy Heart, The Pale Blue Eye) i øjeblikket arbejder på et filmmanuskript til “Deliver Me From Nowhere”.

Fans af The Boss vil straks genkende denne tekstlinje fra hans sang Open All Night, fra klassikeren Nebraska (1982).

 

Ikke alene kommer der en film om et af de mest mytiske albums i musikhistorien, et album, som Springsteen indspillede i sit soveværelse, på en knirkende stol, på sin 4-spors kassetteafspiller, og planlagde at indspille i studiet med et fuldt band; men som Columbia Records til sidst endte med at udgive som råmateriale.

Det bliver endnu bedre – Cooper er også i samtale med en af vor tids fremmeste og mest alsidige karakterskuespillere: Jeremy Allen White, kendt fra dramaserien The Bear. Allen White er udset til at spille hovedrollen som Springsteen.

Læs også Årets bedste serie? 2. sæson af The Bear udvider universet, og fordyber sig i de underfundigt herlige figurer.

Manuskriptet vil være baseret på Warren Zanes’ bog Deliver Me From Nowhere: The Making of Bruce Springsteen’s Nebraska (2023), og handler om Nebraskas hårde fødsel. Et album, der i sidste ende endte med at blive Springsteens sjette studiealbum.

Nebraska. (Foto: Columbia Records)

Efter megasuccesen Born to Run (1975), der etablerede Springsteen som en verdensberømt kunstner, og det rå rockalbum Darkness on the Edge of Town (1978), kom rockfesten The River (1980).

Verdensberømt, nyrig og enormt succesfuld satte The Boss den ene fod i jorden og begyndte at kigge i bakspejlet.

Lettere desillusioneret, fremmedgjort, tilbagetrukket og deprimeret låste Springsteen sig inde i sit soveværelse i Colts Neck, NJ, og skrev en række (meget) dystre numre.

 

Sange, der handlede om den amerikanske underklasse, desillusionerede og desperate mennesker, denne gang ofte uden håb og fremtidsudsigter, og med tekster, der søgte en dybere mening med livet.

Et nedbarberet akustisk album, råt, autentisk, såret, nøgent og søgende.

Han begyndte med at grave i sagen om seriemorderen Charles Starkweather, som dræbte 11 tilfældige mennesker i 1958, samt inspiration fra sin egen fattige barndom med en totalt fraværende far.

They declared me unfit to live said into that great void my soul’d be hurled
They wanted to know why I did what I did
Well sir I guess there’s just a meanness in this world

Et musikalsk mesterværk var født!

 

Hverken Springsteen eller Allen White har kommenteret nyheden, men Cooper går målrettet efter instruktørstolen og er angiveligt allerede i forhandlinger med produktionsselskabet A24. En af de tidligere topchefer hos Netflix, Scott Stuber, er sat til at producere.

Personligt er vi næsten euforiske over, at Allen White skal portrættere en 32-årig Springsteen fra en af hans mest kreative perioder. Og som vi skrev i vores anmeldelse af The Bear, sæson 1:

Jeremy A. White er et ægte guldfund som den desillusionerede, forsmåede og til tider dybt fortvivlede Carmen “Carmy” Berzatto. At ingen større instruktører har sat kløerne i ham før, er fuldstændig uforståeligt; især i betragtning af, at han i næsten ti år har været overbevisende i rollen som Lip Gallagher i komediedrama-serien Shameless. Han har en unik tilstedeværelse, der bringer alle de små nuancer af den komplekse person og Carmys konfliktfyldte liv frem. Monologen, han giver under en terapi-session, er en Emmy-pris værd i sig selv!

Læs også En følelsesmæssig tour de force Bruce Springsteen gennemfører i disse dage sin mest unikke koncertrække.

Med instruktøren af et af de mest følelsesladede portrætter af en musiker, vi har set på film, Crazy Heart, om bord, bliver dette helt sikkert en uforglemmelig film.

Jeremy Allen White, “The Bear, sæson 2”. (Foto: Disney+)

Allen White har i øjeblikket travlt med at optage sæson 3 og 4 af The Bear, så du skal ikke forvente at se ham som en ung, søgende musiker fra New Jersey lige foreløbig.

Springsteens mangeårige manager, Jon Landau, er allerede involveret i projektet, så filmen kommer helt sikkert til at se dagens lys!

 

I september fylder den levende rocklegende imponerende 75 år. Men i sit 60. år som aktiv musiker hviler The Boss bestemt ikke på laurbærrene og tæller sine penge.

In a whitewash shotgun shack an old man passes away take his body to the graveyard and over him they pray Lord won’t you tell us tell us what does it mean
Still at the end of every hard earned day people find some reason to believe

Det er nu tre og et halvt år siden, Springsteen udgav sit 20. studiealbum, det fyrige (lidt nostalgiske) rocktunge Letter to You. Planen var at tage på verdensturné det følgende forår/sommer, men Covid-pandemien satte en effektiv stopper for The Boss’ turnéliv, som med undtagelse af hans unikke Broadway-shows (2017-2018) ikke havde turneret siden 2017.

Læs også Efterårets feelgood-serie! Fra indersiden af en sandwichbar i Chicago, kokkererer Disney+ sig frem til en af efterårets helt store feelgood-serier.

Så i stedet for at turnere var det også lockdown for Springsteen, med sit eget radioprogram, en podcast med præsident Obama – og et nyt soul-coveralbum i efteråret ’22 (Only the Strong Survive).

Under koncerten i Baltimore serverede The Boss en skøn blanding af gamle klassikere, mere obskure fansange samt sange fra sine to seneste albums. Der var plads til 26 sange, over næsten tre timer. Men desværre ingen sange fra hans mesterværk Western Stars.

Bruce Springsteen Tour 2023. (Foto: Lyd & Billede / Tor Aavatsmark)

For Springsteen var sætlisten under den første del af USA-turnéen sjældent statisk. Det grundlæggende bestod af de samme sange, krydret ad hoc med 2-3 “nye” sange. Da dette års turné blev skudt i gang (Phoenix, AZ den 19. marts), lovede Springsteen os en lidt løsere og mere varieret sætliste – og det har han levet op til.

2024-turnéen kører i Europa indtil den 27. juli i år (London, UK); derefter vender The Boss tilbage til en række stadionshows i USA/Canada, med det (foreløbige) sidste show i Vancouver den 22. november.

 


Læs mere om den igangværende 2024-turné på Springsteens officielle hjemmeside.

“Bruce Springsteen 2024 Tour”. (Foto: Danny Clinch / Springsteen, Columbia)
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Latterligt billigt fra HiFiMAN

B&O Atelier Edition i nordlysfarver

Topliste: Hørepropper og hovedtelefoner til påskeferien

Forbedret hørelse med AirPods Pro

Held og lykke med at købe disse

De bedste hørepropper får en afløser

Skullcandy: GROM-lyd til børneører

Endnu bedre Accentum fra Sennheiser

Forstærkere fra HiFiMAN

Beyerdynamic fejrer 100 år med specialudgave

Bruger solen som kraftværk

Støjreducerende hørepropper fra OnePlus

0
Lyd & Billede
Scroll to Top