Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
Vi udfører vedligeholdelse på vores hjemmeside fra kl. 23.00 den 22.04.24. Der vil forekomme nedetid.

Nyhed

Bruce Springsteen udgiver nyt (soul) album!

Den amerikanske rock-legende er snart klar med sit 21. studiealbum - og denne gang er det et soul cover-album.

Skrevet af / 27/09/2022 - 13:55
Bruce Springsteen udgiver nyt (soul) album!

Forrige fredag fyldte den New Jersey-baserede musiker, “Amerikas sjæl”, 73 imponerende år. I sit 58. år som aktiv musiker hviler The Boss bestemt ikke bare på sine laurbær, og tæller sine penger.

Det er nu næsten to år siden, at Bruce Springsteen udgav sit 20. studiealbum, det voldsomme (lidt nostalgiske) rock-tunge Letter to You. Planen var at tage på verdensturné allerede følgende forår/sommer – men vi ved jo alle hvilket djævelskab, der ramte verden i forsommeren 2020…

Men nu kommer turneen, som starter i Tampa, Florida, den 1. februar 2023. En turné som så absolut har haft sine kontroverser omkring priserne på billetterne.

Læs også Wall of Sound! The Boss og hans E Street Band er tilbage i klassisk form på et solidt, men ujævnt album.

Springsteen har selv udtalt, at han vil basere hovedparten af det nye ​​show på materialet fra Letter to You, samt udødelige klassikere fra hans eget omfattende katalog; men kun i ringe grad bruge materiale fra det crooner-pop-baserede 2019-album Western Stars.

Men hvad sker der nu? Har han brug for mere nyt materiale til næste års maraton-turné? I aftes postede The Boss følgende kryptiske billede på sin officielle Twitter-konto:

Bruce Springsteen tweetede dette i går, d. 26. september (Foto: Bruce Springsteen / Twitter)

De af os som har fulgt Springsteen i længere tid ved, at dén type meldinger har en tendens til at kulminere i en bekendtgørelse om nyt materiale. OG, oven i dette kommer denne utilslørede bekræftelse fra grundlæggeren af Rolling Stone magazine, Jann Wenner, i et interview med Billboard:

Whether rock ‘n’ roll is going to come back — possibly not, because the sound is so different, and the circumstances are different. But I’m kind of stuck with the music I liked when I was young. Give me the Stones. There’s a new Bruce [Springsteen] record coming out this fall, which is stunning. I’m listening to that.

Springsteen selv har tidligere i år bekræftet at han arbejder med indspilningen af nye sange – men ikke afsløret noget mere konkret.

Bruce Springsteen (Foto: Danny Clinch / Columbia Music)

Der er endnu ikke kommet en officiel pressemeddeelse fra Sony Columbia Music, men velkvalificerede rygter siger, at Springsteen udgiver nyt studiealbum allerede den 11. november i år – OG, det bliver et cover-album fokuseret på soulmusik.

Far Out bekræfter historien om det kommende album, og det spanske (meget troværdige og velinformerede) fansite Point Blank har mere konkret info.

Albumet skal efter sigende hedde “Only the Strong Survive” og have følgende track-liste:

1. Only The Strong Survive – Jerry Butler
2. Soul Days – Dobie Gray
3. Night Shift – The Commodores
4. Do I Love You – Frank Wilson
5. The Sun Ain’t Gonna Shine Anymore – The Walker Brothers
6. Turn Back The Hands of Time – Tyrone Davis
7. When She Was My Girl – The Four Tops
8. Western Union Man – Jerry Butler
9. I Wish It Would Rain – The Temptations
10. Don’t Play That Song – Aretha
11. Any Other Way – Jackie Shane
12. I Forgot To Be Your Lover – William Bell
13. Rooms of Gloom – The Four Tops
14. What Becomes of the Brokenhearted – Jimmy Ruffin
15. Someday We’ll Be Together – Diana Ross and The Supremes

Første single udgives muligvis allerede i næste uge, nemlig Frank Wilson-sangen: “Do I Love You (Indeed I Do)”

Nu tænker du måske: “Et SOUL-album, fra Springsteen? Virkelig??!”

Læs også Købe Twitter eller Springsteen-billetter? Efter tre års corona-pause er den amerikanske rocklegende Bruce Springsteen tilbage på verdensturné næste år – men til hvilke billetpriser?

Springsteen har flere ganger snakket varmt om al den gode R&B og soul-musik, som har inspireret ham, såsom Wilson Pickett, Sam Cooke, Aretha Franklin, Marvin Gaye, Solomon Burke, Smokey Robinson og James Brown. Gang på gang befriende personificeret i et af hans mange tusinde energiske sceneshows.

Noget som intimkoncerten på det legendariske Apollo Theatre (kendt som “soul-musikkens tempel”) i New York, september 2012, står som et lysende eksempel på:

 

Følg med på Springsteen-hjemmesiden for opdateringer i de kommende dage!

Læs også Nyt Springsteen-album: Western Stars! Der er gået to år, siden Bruce Springsteen sagde, at han havde et nyt album klar. Nu er ventetiden (snart) forbi.
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Latterligt billigt fra HiFiMAN

B&O Atelier Edition i nordlysfarver

Topliste: Hørepropper og hovedtelefoner til påskeferien

Forbedret hørelse med AirPods Pro

Held og lykke med at købe disse

De bedste hørepropper får en afløser

Skullcandy: GROM-lyd til børneører

Endnu bedre Accentum fra Sennheiser

Forstærkere fra HiFiMAN

Beyerdynamic fejrer 100 år med specialudgave

Bruger solen som kraftværk

Støjreducerende hørepropper fra OnePlus

0
Lyd & Billede
Scroll to Top