Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Verdens mindste og letteste 4K-kamera

Sony FDR-AX100E er verdens mest kompakte videokamera med 4K-opløsning - blot en fjerdedel af størrelsen på dets forgænger.

Skrevet af / 09/01/2014 - 18:00
Verdens mindste og letteste 4K-kamera

Med det nye kamera FDR-AX100E gør Sony det endnu mere praktisk at forevige øjeblikkene i 4K-opløsning, som er 3840 x 2160 punkter – hele fire gange mere end Full HD.

Sensor og processor
AX100E er udstyret med en bagbelyst 1.0-type Exmor R CMOS-sensor. Den er meget større end sensorerne i ordinære forbrugervideokameraer, og fanger altså video i 4K Ultra HD-opløsning. Sammen med sin kraftfulde BIONZ X-processor med områdespecifik støjreduktion og detaljegengivelsesteknologi lover Sony mere virkelighedsnære optagelser end nogen sinde før.

SONY_FDRAX100E_0

Objektiv
AX100E er udstyret med et helt nyt Zeiss Vario-Sonnar T-objektiv med 12x optisk zoom, som er tilpasset optagelse i superopløsning. Opløsningen er maksimeret helt ud i hjørnerne af billedfladen takket være den optiske konstruktion, der består af elleve grupper og sytten linseelementer, som inkluderer AA (asfæriske) og ED (ekstra lav dispersion) objektivelementer.

Sensoren, processoren og objektivet arbejder sømløst sammen for at give krystalklare videoer og stillbilleder. For endnu klarere resultater kan du bruge Optical SteadyShot, som giver avanceret optisk billedstabilisering ved håndholdt filmning.

Hvis du ønsker at optage i slow motion med høj billedfrekvens, kan du filme med 120 progressive billeder i sekundet med 1280 x 720 punkters opløsning (720p).

Optag med høj og lav opløsning samtidig
En helt ny funktion er såkaldt Dual Video Recording, som på samme tid lader dig filme i højeste kvalitet og i mere lavtopløst MP4-format. Du kan optage i XAVC S (op til 4K/60Mbps eller HD/50Mbps) eller AVCHD-format for at redigere og se på optagelsen i høj opløsning. Samtidig bliver også en mere kompakt kopi i lavere opløsning gemt i MP4-format. Dermed får du en kopi, der lettere kan deles med andre over internet.

Efter optagelsen kan du holde din NFC-kompatible smartphone eller tablet mod videokameraet og overføre MP4-klippet trådløst, hvorefter du kan uploade det på nettet og dele det med venner og familie. Videoer eller stillbilleder kan vises på et 4K-tv ved at tilslutte  kameraet til tv’et med det medfølgende HDMI-kabel. hvis tv’et ikke kan vise optagelsen, vil videokameraet automatisk nedskalere 4K-billederne til Full HD (1080p).

Sony_AX100

Brugervenlige og kreative funktioner
Søgeren er af OLED-typen med høj kontrast og en bred synsvinkel. Vælg mellem filtrene Clear, 1/4, 1/16 eller 1/64 ND (Neutral Density) for at justere mængden af lys, som rammer objektivet. Det giver dig frihed til præcis at kontrollere lukketid og blændeåbning. Sammen med videokameraets store billedesensor gør disse filtre det muligt at lave effektoptagelser – og for eksempel gøre baggrunden uskarp uden at du behøver at øge lukketiden.

Fokus, zoom og eksponering styres enkelt med en objektivring. Video-entusiaster bør også sætte pris på den sidemonterede kontrolknap, som kan styre funktioner som gain og lysstyrke. Sony lover, at det er enkelt at lave justeringer, selv når du ser gennem søgeren med videokameraets LCD- skærm slukket.

Ikke et ord om pris eller lanceringsdato endnu.

sony.dk

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.
Lyd & Billede
Scroll to Top