Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Se videoerne fra verdens største teknologimesse

Årets CES-messe i Las Vegas bød på flere spændende nyheder. Størst var buede skærme med superopløsning samt gadgets til at tage på. Og så var vi naturligvis ude og se på hi-fi.

Skrevet af / 27/01/2014 - 08:00
Se videoerne fra verdens største teknologimesse

Den internationale CES-messe i Las Vegas er stedet at komme, når man skal danne sig et overblik over kommende produkter og innovationer. Her mødes store og små aktører på markedet indenfor forbrugerelektronik for at vise deres nuværende og kommende produkter frem.

Årets messe slog alle tidligere rekorder, hvad angår størrelse, med næsten 200.000 kvadratmeter plads, fordelt på mere end 3.200 udstillere. Over 150.000 deltagere mødte op, hvoraf flere var tilrejsende fra hele verden. Og alle var professionelle. Denne messe er nemlig ikke åben for pøblen.

Læs alle vores CES-nyheder her.

Med et fuldt udvalg af med produkter i alle kategorier, fra Ultra HD-tv og kameraer, til smartphones, tablets, wearables, robotter og 3D-printere, samt et væld af hi-fi-udstillere, savnede vi intet. Andet end tid og overblik.

Eller, for at citere administrerende direktør for Consumer Electronics Assosiation, Gary Shapiro: “Det eneste som manglede på 2014 CES var en tidsmaskine!

Se en kort video fra da vi ankom til årets CES-messe herunder:

Ultra HD
Årets messe havde stort fokus på 4K Ultra HD-tv, som er det nye HD-format efter 1080p. Udstillerne viste både kommende modeller og prototyper på både flade og bøjede skærme, og både Samsung og LG viste modeller, som selv kunne gå fra flade til bøjede, slik man selv kunne vælge ud fra sine egne præferencer til enhver tid. Sharp viste desuden en 85-tommers prototype med 8K-opløsning – det dobbelte af 4K. Opløsningen var så enorm, at man kunne presse næsen mod skærmen og stadig ikke se nogen pixelering!

Beklædningsteknologi
I tillæg til, at årets CES-messe selvsagt havde stort fokus på mobil og tablets blev der fremvist “wearable technology”, eller beklædningsteknologi, i form af smartwatches, smartarmbånd og -briller, som alle benyttede internettet til at udvide vores virkelighed med oplysninger og informationer, hvor end vi befinder os. Fra såkaldt “udvidet virkelighet” (AR = Augmented Reality), som kan give information om for eksempel vejret, seværdigheder og shoppingtilbud. De kan også bruges til måling af egen puls og blodtryk under træning, samt information om optimal vinkel, valg af kølle og slagstyrke på golfbanen. Her er det bare fantasien, som sætter grænser for mulighederne, og vi forventer en eksplosion af finurlige apps til beklædningsgadgets fra 2014 og frem.

Hi-fi
Som vanlig var det også et væld af hi-fi-udstillere på årets CES. Næsten hele hotellet The Venetian blev brugt til udstillinger af både svimlende dyrt såvel som mere prisbilligt udstyr, og de gode lydoplevelser stod i kø.

Umulig at dække det hele
En så gigantisk messe som CES er det umuligt at give en komplet oversigt over. Men vi gjorde vores allerbedste, ved denne gang at sende hovedparten af vore journalister af sted for at opsøge og dække ny og spændende teknologi, med hovedfokus på tv, gadgets og lyd.

Flere videoer:

 

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

0
Lyd & Billede
Scroll to Top