Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Bærbar Astell & Kern AK240 med intern DAC

Astell & Kern lancerede på CES i Las Vegas en ny topmodel, kaldet AK240. Den bærbare afspiller har op til 384 GB lagerplads - eller kapacitet til omkring 800 album i fuld ukomprimeret lydkvalitet.

Skrevet af / 15/01/2014 - 11:02
Bærbar Astell & Kern AK240 med intern DAC

For at sætte tallet i perspektiv har en iPod Classic 160 GB lagerplads, og den understøtter ikke de mange lydformater, som Astell & Kern AK240 kan håndtere. Vi har tidligere testet A&Ks AK100, og elsket lydkvaliteten fra den. Det er ingen grund til at tro, at AK240 vil lyde dårligere. Tværtimod.

Spilleren er beregnet til at være en slags bærbar musikserver med den høje lagringskapacitet, og den har en indbygget USB DAC med mikro-B USB indgang, så man også kan afspille musik fra bærbare computere via AK240 og bruge afspillerens D/A-konverter for at opnå bedre lyd.

A&K siger, at AK240 skal kunne downloade HD-filer enten trådløst eller kablet fra forskellige netsider og spille dem fra afspillerens hukommelse, som består af 256 GB intern hukommelse, samt et 128 GB mikroSD-kort.

ak240

Afspilleren er opbygget i en solid aluminiumslegering, og den har fået en ny Cirrus Logic 4398 DAC (faktisk to – en for hver kanal) i stedet for AK120s Wolfson 8740 DAC. Den har både balanceret og ubalanceret analog lydindgang, optisk digitalindgang, Bluetooth og Wi-Fi.

Den understøtter de fleste lydformater, også det populære DSD-format, som de mest kræsne audiofile har taget til sig (64 og 128 DSD) og selvfølgelig også 24-bit/192 kHz filer i PCM-format, samt Apple Lossless (ALAC).

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.
Scroll to Top