Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Seriøs men overkommelig hovedtelefonforstærker fra Schiit

Jotunheim 2 er modulopbygget, og man kan bl.a. vælge digitale indgange eller pladespillerindgang.

Skrevet af / 24/12/2020 - 16:48
Seriøs men overkommelig hovedtelefonforstærker fra Schiit

Amerikanske Schiit Audio har opgraderet deres modulære hovedtelefonforstærker Jotunheim, og ligesom på forgængeren kan man vælge, om den skal være en ren analog sag eller inkludere digitale indgange. Eller vælge pladespillerindgang, hvis man vil.

Uanset hvilken version man vælger, kan den også fungere som forforstærker i en hi-fi-opsætning med fuldt balancerede udgange. Man kan vælge, om forforstærkerudgangen skal aktiveres eller ej.

En komplet desktop-løsning, med andre ord. Bare tilføj et par aktive højttalere eller et par passive og en forstærker.

Læs også Adrenalinkick til hovedtelefoner Hvis du ikke er helt tilfreds med lyden fra dine hovedtelefoner, kan det være, at du skal have en bedre forstærker.

På digitalsiden kan man vælge imellem Schiits egen Multibit-DAC med egenudviklede filtre eller den trygge AKM AK4490. Hvis man i stedet vælger pladespillerindgang, er det til MM-pickupper med 42 dB forstærkning.

Schiit Jotunheim 2 har balancerede ind- og udgange. Derudover kan man vælge digital- eller pladespillerindgang. (Foto: Schiit Audio)

Separate kredsløb

Nyheden i forhold til forgængeren er imidlertid Schiits separate Nexus forforstærkertrin, som tidligere kun har fandtes i dyrere produkter, og et nyt udgangstrin, som Schiit kalder Continuity S. Continuity-trinet sikrer et lige forhold mellem indgangs- og udgangssignalet (transkonduktans), uanset det valgte lydniveau. S-versionen er en yderligere forbedring af dette udgangstrin.

“Vi kalder Schiit Jotunheim 2 ‘den bedste 2.400 dollars forstærker, man kan købe for 400 dollars’,” siger Jason Stoddard, en af Schiits grundlæggere.

Vi bliver lovet, at Jotunheim 2 er bedre end forgængeren på alle måder og desuden giver både mere kraft til tungtdrevne hovedtelefoner og også lavere støjniveau til følsomme hørepropper.

Schiit Jotunheim 2 i sort. (Foto: Schiit Audio)

Schiit understreger dog, at Jotunheim 2 ikke primært handler om målinger, og at den billigere Magnius faktisk måler bedre. Men hvor Magnius har IC-baserede op-amps ligesom næsten alle andre billigere hovedtelefonforstærkere, har Jotunheim 2 separate kredsløb. Som ikke måler lige så godt, men Schiit forsikrer, at den lyder bedre.

Priserne er de samme som for forgængeren:

• Schiit Jotunheim 2 uden ekstramoduler: 399 dollars
• Schiit Jotunheim 2 med MM-RIAA (phono): 499 dollars
• Schiit Jotunheim 2 med AK4490-DAC: 499 dollars
• Schiit Jotunheim 2 med Multibit-DAC: 599 dollars

Mere info: schiit.com

Schiit Jotunheim 2 med Dan Clark-hovedtelefoner. (Foto: Schiit Audio)

 

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

1 kommentar til “Seriøs men overkommelig hovedtelefonforstærker fra Schiit”

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Latterligt billigt fra HiFiMAN

B&O Atelier Edition i nordlysfarver

Topliste: Hørepropper og hovedtelefoner til påskeferien

Forbedret hørelse med AirPods Pro

Held og lykke med at købe disse

De bedste hørepropper får en afløser

Skullcandy: GROM-lyd til børneører

Endnu bedre Accentum fra Sennheiser

Forstærkere fra HiFiMAN

Beyerdynamic fejrer 100 år med specialudgave

Bruger solen som kraftværk

Støjreducerende hørepropper fra OnePlus

0
Lyd & Billede
Scroll to Top