Nye soundbars fra Samsung

De nye topmodeller HW-Q900T og HW-Q950T understøtter Dolby Atmos og DTS-X – og de er proppet med højttaler-enheder!
forfatter

Samsung har lanceret en række nye soundbars i 2020, men de virkelige topmodeller havde sydkoreanerne gemt til deres digitale efterårslancering Life Unstoppable, der løb af stablen onsdag. Ud over et glimt af to nye hjemmebioprojektorer og veranda-TV’et The Terrace stiftede vi bekendtskab med de nye soundbars HW-Q900T og HW-Q950T. Ganske vist kun gennem skærmen …

Samsung HW-Q950T har hele 16 højttaler-enheder om bord. (Foto: Samsung)

Soundbars med Dolby Atmos og DTS-X

De nye topmodeller er arvtagere til sidste års flagskibsmodel HW-Q96R, som vi kårede til Årets Bedste Soundbar i 2019. Både HW-Q900T og Q950T er kompatible med 3D-lydformaterne Dolby Atmos og DTS-X, og er udstyret med et sandt arsenal af højttaler-enheder – 16 styk, for at være helt nøjagtig.

Læs også
Samsungs nye 8K-TV stråler Med sin suveræne skarphed giver Samsung Q800T en kanonstærk forsmag på fremtidens TV-teknologi.

De to modeller er i praksis identiske, hvad selve soundbaren angår, men Q950T har også et sæt eksterne baghøjttalere for dem, der vil have komplet surround-sound. Begge modeller understøtter desuden funktionen Q Symphony, som tillader samspil med højttalerne indbygget i nyere Samsung-TV’er.

Samsung HW-Q900T. (Foto: Samsung)

Samsung HW-Q900T

HW-Q900T gengiver surround-lyd i en såkaldt 7.1.2-konfiguration. Det betyder, at den har separate enheder til venstre, højre, center- og surround-kanalerne samt dedikerede højdekanaler.

Samsung HW-Q950T. (Foto: Samsung)

Samsung HW-Q950T

Storebror Q950T er Samsungs 2020-topmodel. I praksis er den som nævnt magen til Q900T, men den har også eksterne baghøjttalere med indbyggede højdekanaler, hvilket bringer den samlede konfiguration op på 9.1.4 kanaler. Det er mere end f.eks. Sonos Arc, der må klare sig med 5.1.2 kanaler.

Nu ved vi jo alle sammen, at lydkvaliteten er vigtigere end lydkvantiteten, men vi ser stadig frem til at teste, hvad Samsungs nye soundbars kan!

Nyt på årets modeller er, at Samsung har taget et ekstra sæt sidehøjttalere i brug (såkaldte Front Wide-kanaler), som skal give et bredere lydbillede. (Grafik: Samsung)
De er – heldigvis, vil mange sige – skjult bag pænt og dekorativt højttalerstof fra danske Kvadrat. (Foto: Samsung)

Pris og tilgængelighed

De nye soundbars er tilgængelige nu til følgende vejledende priser:

Annonce

Samsung HW-Q900T: 12.990 kr.
Samsung HW-Q950T: 14.990 kr.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.
Annonce
Annonce

Læs også