The Premiere: Samsung lancerer 4K-laserprojektorer

Samsungs nye biografprojektorer kan stå helt tæt på væggen og give et billede på op til 130 tommer.

Under den virtuelle pressekonference Life Unstoppable løftede Samsung sløret for deres efterårsnyheder, deriblandt nogle spændende ting til hjemmebiofans: De nye hjemmebioprojektorer LSP7T og LSP9T.

4K-laserprojektorer

Samsung LSP7T og LSP9T understøtter begge 4K-opløsning, men det er foreløbig uklart, om de anvender en ægte 4K-billedchip eller en “pixelskiftende” variant a la Epsons og BenQ’s hjemmebioprojektorer. Det er dog nærliggende at tro, at det drejer sig om en DLP XPR fra Texas Instruments, som er den mest udbredte i dag (vi arbejder på at be- eller afkræfte dette).

De nye projektorer er af typen Ultra Short Throw, der er beregnet til placering tæt på væggen eller lærredet – helt ned til 11 cm. LSP7T kan projicere et billede på op til 120 tommer, mens topmodellen LSP9T kan klare et billede på op til 130 tommer.

(Foto: Samsung)

Begge projektorer anvender en laserbaseret lyskilde: LSP7T har en enkelt laser, mens LSP9T bruger en mere kraftig tripel-laser. LSP9T kan klare op til 2800 ANSI-lumen lysstyrke, er certificeret til HDR10+ videomateriale og understøtter desuden den neutrale billedindstilling Filmmaker Mode, som vi kender fra visse TV-modeller.

Samsung beskriver de nye projektorer som “smart-projektorer”. De er nemlig udstyret med brugerfladen Tizen, som vi kender fra producentens TV-modeller. Det indebærer sandsynligvis en effektiv fjernbetjening og et bredt udvalg af apps indbygget i projektorens menusystem.

De nye projektorer skal også have indbyggede højttalere, men vi regner med, at de fleste vil foretrække at tilslutte et separat surround-anlæg eller f.eks. en Atmos-soundbar.

Kommer til Danmark i år

Samsung The Premiere LSP7T og LSP9T kommer til Danmark senere i år, og priserne bliver som følger:

LSP7T: 27.990 kr.
LSP9T: 49.990 kr.

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Lad dig ikke narre af størrelsen – Phono Box RS2 har alt, hvad en vinylentusiast har brug for.
  Har du lige købt et nyt 4K-TV? Så kan du indvie det med WHAM!’s “Last Christmas” i remastered 4K-version!
  Stereoanlægget i Jimi Hendrix’ soveværelse i London lyder nu, præcis som det gjorde, da han lyttede til det.
  Det her har de aldrig gjort før, i hvert fald ikke på denne måde.
  Alle vil have hårde pakker til jul, også vi. Derfor har vi sammensat den fedeste ønskeliste, vi kunne komme på.
  Det er slut for Europas største fotomesse.
  AKM’s DAC-fabrik er brændt, hvilket vil hæmme producenterne i flere måneder. Sådan reagerer hi-fi-branchen.
  Parlamentet ønsker at skabe mere bæredygtighed ved at fremme genbrug og reparation og ved at bekæmpe praksisser, der forkorter varers levetid.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  LG SN8YG

  Vejl.pris 6490 kr LG har oppet sig

  Samsung HW-Q950T

  Vejl.pris 11935 kr Soundbar med biografambitioner

  Samsung HW-Q66T

  Vejl.pris 4999 kr Den mest afbalancerede lyd

  Sony HT-G700

  Vejl.pris 3490 kr Næsten ægte surround-lyd
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.