BLACK WEEK TILBUD PÅ LYD & BILLEDE. 30% BARE DENNE UGE! SE TILBUDET HER!

GX Soundbar fra LG er flad som en pandekage

Den nye soundbar i GX-serien skal være det perfekte match til LG’s eget Gallery OLED!

Da vi testede LG’s nye Gallery OLED for nylig, blev vi mægtig imponerede over både byggekvalitet og design, for ikke at tale om den lækre billedkvalitet. Lyden var derimod bare “o.k.”. Som de allerfleste tynde fladskærme derude skriger LG-skærmen på lidt assistance fra nogle ordentlige højttalere – gerne et fuldblods hjemmebiosystem eller i det mindste en soundbar, der virker.

Nu kommer løsningen fra LG selv: Den nye GX Soundbar har et design, der matcher Gallery OLED GX. Soundbaren er blevet vist frem ved flere lejligheder, men nu er den klar og tilgængelig i butikkerne.

LG GX Soundbar. (Foto: LG)

LG GX Soundbar med trådløs subwoofer

GX Soundbar er skabt til at matche Gallery-serien både visuelt og lydmæssigt. De fleste vil nok foretrække at hænge den på væggen sammen med TV’et, da soundbaren har sit eget Zero Gap-vægbeslag, som placerer den tæt op ad væggen, lige under OLED-skærmen. Alternativt kan den stilles på et TV-møbel ved hjælp af et medfølgende bordstativ.

Soundbaren er i øvrigt lige så bred som et 65 tommers LG OLED GX (144 centimeter) og vil derfor passe allerbedst til det.

LG GX Soundbar er klædt i mørkegråt stof. Den kan hænges på væggen eller stå på et bord. (Foto: LG)

GX Soundbar bruger et 3.1 kanals lydsystem med separate højttalere til venstre/højre kanal og centerkanalen samt en separat trådløs subwoofer til baskanalen. Man kan desuden supplere med ekstra baghøjttalere (SPK8, som sælges separat) og således opnå 5.1 surroundlyd. Den samlede forstærkereffekt er angivet til 420 watt.

Læs også Endelig et OLED-TV der ser godt ud på væggen LG’s nye OLED-TV er skræddersyet til vægmontering. Desuden ser det uforskammet lækkert ud!

Dolby Atmos, DTS:X og HDMI eARC

Ifølge specifikationerne får GX-soundbaren gode tilslutningsmuligheder. Den har HDMI ind/ud med understøttelse af 4K og eARC, så den kan hente lydsignalerne fra en tilsluttet Blu-ray-afspiller, men også direkte fra TV’et og dets indbyggede apps.

Den øgede båndbredde fra eARC gør det muligt at afspille lydfiler med høj opløsning, f.eks. Dolby Atmos og DTS:X. LG-soundbaren har imidlertid ingen dedikerede “højdehøjttalere” vendt mod loftet, og derfor vil der nok være begrænset højdeperspektiv at hente. Men det til trods er det positivt med understøttelse af højopløst lyd!

LG GX Soundbar kommer også med trådløs subwoofer: Baghøjttalere er derimod ekstraudstyr. (Foto: LG)

LG-soundbaren kan også streame lyd via Bluetooth direkte fra smartphonen eller tabletten. Lydfiler kan afspilles med op til 24 bit/96 kHz opløsning (Hi-res Audio). En indbygget LG Ai Sound Pro lydprocessor sørger for at bearbejde og optimere lyden.

Pris og tilgængelighed

LG GX Soundbar er allerede på lager i enkelte butikker og har en vejledende pris på 10.990 kroner.

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Nu kan du spare mange penge på et nyt kamera.
  Nu er det kun tre uger til, at vi igen kan grine og græde med den charmerende Johanne & co.
  Light Speaker fra svenske Transparent er ikke som andre trådløse højttalere.
  Popprinsessen går i helt nye veje – nu på Disney+.
  Den taiwanske knallert- og motorcykelproducent afslører deres elektriske scooter KYMCO F9 i morgen.
  Undgå fejlkøb i løbet af Black Week – gå efter vores testvindere!
  Fujifilm GFX100 får hele 400 megapixel!
  Risikoen for at blive snydt er større end chancen for at gøre et kup.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  DALI Oberon On-Wall C

  Vejl.pris 10998 kr Går i ét med omgivelserne

  Sony SRS-XB33

  Vejl.pris 1199 kr Festlyd på farten

  Sony SRS-XB43

  Vejl.pris 1799 kr Festlyd på farten

  Huawei Sound X

  Vejl.pris 2490 kr Glimrende lyd fra Huawei-debut
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.