Trådløs lyd

Canadiske Paradigm vil godt have en del af den trådløse kage. Deres debut ser lækker ud.
forfatter

Højttalerne fra canadiske Paradigm har vi skrevet om og testet flere gange, og deres Concept 4F-højttaler glæder vi os stærkt til at høre i en endelig udgave.

Men de kan også godt være med i mere tilgængelige prisklasser. Firmaet lancerer nu en en serie af højttalere og en forstærker til trådløs lyd med streaming.

Selv om vi befinder os i den komplet anden ende af prisspektret, er der faktisk nogle af teknologierne fra koncepthøjttaleren, der går i igen i streamingmodellerne.

Alle tre enheder er nemlig udstyret med Anthems ARC rumkorrektion, som også er set i de kostbare Martin Logan Renaissance ESL 15A -elektrostathøjttalere – og i Paradigms egne og lige så overdådige Concept 4F.

DTS Play-Fi
De tre streamingmodeller er baseret på DTS Play-Fi, der lover en højkvalitets-kobling mellem mobil (og dermed streamingtjenester og egne filer) og en afspiller. Der kan streames i HD-kvalitet op til 24-bit / 192 kHz.

Paradigm PW600 er en kompakt 2-vejs stereo streaminghøjttaler med indbygget Anthem klasse D-forstærker på 200 Watt og ARC-rumkorrektion. Ud over streaming er der analog minijack-tilslutning.

Foto: Paradigm
Paradigm PW600. Foto: Paradigm

Paradigm PW800 er en noget større model, som ligeledes er tovejs, men med indbygget Anthem klasse D-forstærker på 230 Watt ARC-rumkorrektion. Tilslutningerne er de samme som på PW600.

Foto: Paradigm
Paradigm PW800. Foto: Paradigm

Paradigm PW AMP indeholder en klasse D-forstærker på 2 x 100 Watt og rumkorrektion til brug for de, der vil beholde deres eksisterende højttalere. Også her er der DTS Play-Fi-streaming, men den analoge lydindgang er med RCA-stik, som vi kender det fra “voksent” hi-fi.

Foto: Paradigm
Paradigm PW AMP. Foto: Paradigm

Paradigm PW600  koster 5.800 kroner, og den større PW800 7.800 kroner. Vil man selv lægge højttalere til, koster Paradigm PWAMP  5.000 kroner.

Paradigm

Interceptor Audio

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.