TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Chromecast for både lyd og billede

Opdateret Chromecast og ny audio-model til multiroom.

Efter omfattende lækager på nettet, var det ingen overraskelse, at vi ville få en ny Chromecast at se ved gårsdagens Google-pressearrangement. Man har solgt 20 millioner eksemplarer af den første billige videostreamer, så en bedre model kan helt sikkert også blive en storsællert.

chromecast-sladd

Den nye model ser radikalt anderledes ud, med en stor “puck”, og et fleksibelt kabel.

chromecast-antenn

På indersiden har Google forbedret ydeevne på det trådløse netværk. Den har tre antenner for bedre modtagelse, og understøtter nu WiFi 802.11ac. Med support for 5 GHz-båndet vil man opleve færre problemer med interferens. Resultatet er forhåbentlig bedre videokvalitet og mindre ventetid.

content-discovery

Men den største forskel er dog den opdaterede software. Den nye app på mobiltelefonen bliver pludselig en indholdscentral, hvor du kan lettere at finde noget at se. Den kan dels vise hvilke apps på din telefon, der understøtter Chromecast, men den kan også vise dig, hvad der spiller lige nu i de apps, der understøtter live-udsendelser.

Søgefunktionen søger også indhold i alle apps, så du kan søge efter en film eller tv-serie, og hurtigt se, hvilke tjenester, der kan spille dem for dig. Opdaterede apps kan gætte, hvad du vil spille næste gang, og begynde at downloade indhold, så du undgår den indledende ventetid, når videoen bufferes.

Pucken er 52 mm i diameter, 13,5 mm tyk, og vejer 39 gram.

Prisen er 320 kroner.

chromecast-audio-speaker

Takket være lækager på nettet var overraskelsen i den nye Chromecast Audio også spoleret. Men det er stadig interessant, at Google nu er på vej ind på audiomarkedet.

Den lille puck er forbundet til dit lydudstyr ved hjælp af en 3,5 mm jack, RCA eller optisk udgang. Det kobles til mobilen via Wi-fi, og skulle derfor være i stand til at give god lyd, hvis ellers lydkredsløbene er gode nok.

audio-cast

Styringen siges at være enkel. Så længe en app understøtter “casting”, er det bare at vælge hvilken højttaler, du ønsker at afspille musik på. Hvis en anden person starter samme app, får du at vide, hvad der spilles, og man kan også skifte nummer. Der er lagt op til krig om kontrollen over musikken! Man kan også til en fest give gæsterne mulighed for at beslutte, hvad der skal spilles.

I en senere opdatering af softwaren skal man blive i stand til at vælge flere højttalere, hvilket betyder, at man med nogle billige Chromecast Audio kan bygge sig et multiroom-system.

spotify-chromecast

Et andet rygte, der har floreret på nettet, viste sig heldigvis ligeledes at være sandt: Spotify understøtter nu Chromecast, hvilket definitivt gør enhederne betydelig mere interessante som audioprodukter. Også her er det simpelt at vælge, hvilke højttaler, man ønsker at afspille musik på.

Også Chromecast Audio koster 320 kroner.

Begge modeller ser ud til at være umiddelbart tilgængelige på Google Store, imens de vil være at finde i butikkerne senere.

Skriv en kommentar

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Freelancejournalist. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.