Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Bladelius Ask er et muskelbundt

Kan fås med streaming-modul og phono-trin.

Skrevet af / 17/08/2022 - 09:30
Bladelius Ask er et muskelbundt

Jeg kan slet ikke huske, hvornår vi sidst hørte fra Bladelius, som i sin tid blev kaldt genial for bl.a. sine kraftfulde og særdeles velspillende forstærkere. Nu er stilheden brudt med et helt nyt produkt kaldet Ask. Ikke at forveksle med Bladelius’ tidligere model af samme navn, for denne er væsentligt anderledes på mange områder.

Den integrerede forstærker er bygget som en klassisk Bladelius-konstruktion med current feedback – kortere signalvej med ét spændingsforstærkertrin og fuldt balancerede kredsløb.

Forstærkeren kan udstyres med DAC og streaming-modul, som udvider tilslutningsmulighederne med flere digitale indgange samt selvfølgelig streaming. Digitalkonverteren siges at have et signal/støjniveau bedre end 134 dB. Og det understøtter formater som DSD op til 1024 og MQA-filer.

DAC’en understøtter streaming op til 32-bit/728 kHz, og den afspiller musik fra Tidal, Spotify og Qobuz – og har selvfølgelig understøttelse af AirPlay og Roon.

Ask.2
Ask kan styres fra en brugerdefineret app.

Forstærkeren er leveringsdygtig i 2 x 220 W i 8 ohm (2 x 400 W i 4 ohm) og har en generøs 2000 VA-strømforsyning med en Noratel-transformer.

Modstandene er metalfilm (0,1%), og kondensatorerne bruger polypropylen, mens de analoge og digitale strømforsyninger er adskilte for at forhindre støj i at trænge ind i den analoge del af forstærkeren.

Du kan også udstyre Ask med et MM/MC-modul, der passer til de fleste pickupper.

Bladelius Ask fås som en ren integreret analog forstærker til ca. 49.100 kr, eller knap 60.000 kr. med DAC og streaming-modul monteret. Phono-trin koster ca. 6.000 kr.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

3 kommentarer til “Bladelius Ask er et muskelbundt”

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilbud i samarbejde med vores kommercielle partner Prisjagt.dk

Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+.

Se alle vores abonnementer her.

Aston Martin med B&W: Koncertlyd i verdens første Super Tourer

Djævelen har fået nye kræfter

Legendarisk forstærker genopstår

Live Podcast-episode fra Elgiganten Campus

High-end som du næppe har set før

Billigere streaming-receivere fra Yamaha

Scroll to Top