Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Nik Collection 4

Store opdateringer i Nik Collection 4.

Skrevet af / 07/06/2021 - 20:22
Nik Collection 4

Selv om de fleste computere kommer med programmer til redigering og arkivering af fotos, er de grundlæggende simple. Lidt erfarne fotografer støder hurtigt ind i begrænsningerne og ser sig om efter bedre software såsom Adobe Lightroom, Pixelmator eller Capture One.

Læs også Her er de bedste foto-apps Fotografer, der har brug for et kraftigt værktøj, kan komme langt med en iPad og en god foto-app.

Men der findes en samling af programmer, der er mindst lige så nyttig og samtidig mere specialiseret. Nik Collection har eksisteret i mange år, og under franske DxO har softwaren gennemgået store forbedringer. Nu er Nik Collection 4 så ude.

Det ikke kun ét program, men flere. Det mest berømte er måske Silver Efex, som er et rent sort-hvid-program. Nu har det fået 39 nye filmvarianter med forskellige grader af toning og korn. Her er ClearView, som fjerner uklarhed i billederne, også implementeret.

Sammen med Viveza har Silver Efex fået en kraftig overhaling af brugerfladen, som ser langt mere moderne ud, og der er tilføjet flere færdiglavede filtre og effekter, som man selvfølgelig kan ændre på, så meget man vil.

Justeringspanelet er flyttet til højre, og med U Point kan fotografen lave justeringer af udvalgte dele af motivet uden at skulle ty til lagmasker.

Nik Collection 4 kan bruges i Photoshop eller Lightroom, som vi er vant til. Men nu kan man også bruge Meta Presets, som integrerer Nik Collection og Photoshop endnu mere, hvor man bl.a. får adgang til ti Meta Presets i Photoshop.

En ny copy/paste-funktion gør det muligt at kopiere den samme justering til flere billeder.

Nik Collection 4 kan downloades til Windows eller macOS og koster 99,99 euro indtil den 30. juni, hvor prisen stiger til 149 euro. For dem, der har softwaren i en ældre version, er prisen for opgraderingen 59,99 euro og 79 euro efter den 30. juni.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Lysstærk og let 50 mm

Superzoom som kan alt

Nye versioner af en af vores favoritter

Verdens fedeste instant-kamera?

Nikon Z9 får nye funktioner

Seriøs billedmaskine fra Leica

Gammelt filmformat får en renæssance

Afslører nyt zoomobjektiv

Ekstrem på alle måder

Kan blive umulig at få fat i

Lille, let og lysstærk

Kompakt superzoom til fuldformat

0
Lyd & Billede
Scroll to Top