Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

DJI boykottes af amerikansk regering

Verdens største producent af droner lider næsten samme skæbne som Huawei.

Skrevet af / 15/12/2021 - 13:13
DJI boykottes af amerikansk regering

Det kan blive en dyr fornøjelse for kinesiske DJI, verdens største producent af droner, at virksomheden er kommet i de amerikanske myndigheders søgelys. Bare spørg Huawei!

DJI er ellers verdens største producent af droner med en markedsandel på hele 77% af forbrugermarkedet.

Allerede sidste år havnede DJI på de amerikanske myndigheders såkaldte “Entity List”, der i praksis er en sort liste over virksomheder, der ikke frit må få adgang til amerikansk teknologi, herunder hardware, software eller andre teknologiske tjenester.

Det er den samme liste, som mobilproducenten Huawei havnede på i 2019, hvilket reelt har smadret den kinesiske virksomheds globale mobilforretning.

Læs også DJI Air 2S: Hobbydrone for viderekomne DJI’s seneste hobbydrone er den, man skal vælge, hvis billedkvaliteten er vigtig.

DJI er dog ikke så hårdt ramt af boykotten som Huawei. Bl.a. må virksomhedens produkter stadig gerne sælges i USA.

Straffes for krænkelser af menneskerettigheder

Det var Donald Trumps regering, som i begyndelsen af 2020 besluttede sig for at sætte DJI i skammekrogen, men selvom den amerikanske præsident nu hedder Joe Biden, er amerikanerne ikke blevet mildere stemt overfor DJI. Tværtimod.

Biden-regeringen agter nemlig at føje den kinesiske drone-producent til endnu en sort liste, denne gang den såkaldte ‘investment blacklist’, det skriver techmedierne Engadget og Gizmodo, der begge citerer Financial Times. Det betyder konkret, at det bliver forbudt for amerikanske virksomheder og privatpersoner at investere penge i DJI.

Skridtet tages, fordi DJI angiveligt har deltaget i menneskerettighedskrænkelser mod uighurerne, den muslimske befolkning i Xinjiang-provinsen.

Efterretningsrapporter beskylder bl.a. DJI for at have leveret droner til det kinesiske politi, som anvender produkterne til overvågning.

Læs også Hvad i alverden foregår der hos Huawei? Tidligere medarbejdere beskylder Huawei for diskrimination og for at blande sig i deres privatliv.

DJI er ikke alene

Den kinesiske drone-producent er ikke den eneste kinesiske virksomhed, som nu bliver skubbet endnu længere ud i kulden af de amerikanske myndigheder.

Biden-regeringen planlægger at blokere amerikanske investeringer til yderligere syv kinesiske teknologivirksomheder, herunder Megvii (som udvikler kunstig intelligens), CloudWalk Technology (ansigtsgenkendelse) og NetPosa Technologies (cloud-baseret overvågning).

Tidligere i år havnede også kinesiske Xiaomi på amerikanernes sorte liste, men det lykkedes efterfølgende for mobilproducenten at overbevise de amerikanske myndigheder om, at Xiaomi ikke har nogen forbindelser til det kinesiske militær eller politi.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Årets sejeste kamera?

Bygget til action

Et væld af nyheder fra Canon

Ny billedsensor og fasebaseret autofokus

Farverigt og kompakt systemkamera

Se Canons flagskibskamera

Her kan du spare mange penge

Endelig mere optik til Canon

Kraftfuld retro-blitz

DJI giver manuelle objektiver autofokus

Prof-video på iPhone

Lysstærk og kompakt zoom

Scroll to Top