Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

DJI boykottes af amerikansk regering

Verdens største producent af droner lider næsten samme skæbne som Huawei.

Skrevet af / 15/12/2021 - 13:13
DJI boykottes af amerikansk regering

Det kan blive en dyr fornøjelse for kinesiske DJI, verdens største producent af droner, at virksomheden er kommet i de amerikanske myndigheders søgelys. Bare spørg Huawei!

DJI er ellers verdens største producent af droner med en markedsandel på hele 77% af forbrugermarkedet.

Allerede sidste år havnede DJI på de amerikanske myndigheders såkaldte “Entity List”, der i praksis er en sort liste over virksomheder, der ikke frit må få adgang til amerikansk teknologi, herunder hardware, software eller andre teknologiske tjenester.

Det er den samme liste, som mobilproducenten Huawei havnede på i 2019, hvilket reelt har smadret den kinesiske virksomheds globale mobilforretning.

Læs også DJI Air 2S: Hobbydrone for viderekomne DJI’s seneste hobbydrone er den, man skal vælge, hvis billedkvaliteten er vigtig.

DJI er dog ikke så hårdt ramt af boykotten som Huawei. Bl.a. må virksomhedens produkter stadig gerne sælges i USA.

Straffes for krænkelser af menneskerettigheder

Det var Donald Trumps regering, som i begyndelsen af 2020 besluttede sig for at sætte DJI i skammekrogen, men selvom den amerikanske præsident nu hedder Joe Biden, er amerikanerne ikke blevet mildere stemt overfor DJI. Tværtimod.

Biden-regeringen agter nemlig at føje den kinesiske drone-producent til endnu en sort liste, denne gang den såkaldte ‘investment blacklist’, det skriver techmedierne Engadget og Gizmodo, der begge citerer Financial Times. Det betyder konkret, at det bliver forbudt for amerikanske virksomheder og privatpersoner at investere penge i DJI.

Skridtet tages, fordi DJI angiveligt har deltaget i menneskerettighedskrænkelser mod uighurerne, den muslimske befolkning i Xinjiang-provinsen.

Efterretningsrapporter beskylder bl.a. DJI for at have leveret droner til det kinesiske politi, som anvender produkterne til overvågning.

Læs også Hvad i alverden foregår der hos Huawei? Tidligere medarbejdere beskylder Huawei for diskrimination og for at blande sig i deres privatliv.

DJI er ikke alene

Den kinesiske drone-producent er ikke den eneste kinesiske virksomhed, som nu bliver skubbet endnu længere ud i kulden af de amerikanske myndigheder.

Biden-regeringen planlægger at blokere amerikanske investeringer til yderligere syv kinesiske teknologivirksomheder, herunder Megvii (som udvikler kunstig intelligens), CloudWalk Technology (ansigtsgenkendelse) og NetPosa Technologies (cloud-baseret overvågning).

Tidligere i år havnede også kinesiske Xiaomi på amerikanernes sorte liste, men det lykkedes efterfølgende for mobilproducenten at overbevise de amerikanske myndigheder om, at Xiaomi ikke har nogen forbindelser til det kinesiske militær eller politi.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Lille kamerataske med masser af plads

Hurtigere og mere brugbart flagskib

Kompakt 100 MP kamera fra Hasselblad

Lover bedre lyd på op til 250 meters afstand

Kompakt og let makro til Lumix-kameraer

Belkin vil revolutionere "selfie-videoerne"

Tjek hvad Kodak har gjort her

Udviklet i samarbejde med Leica

Kamera der tåler det meste

Sensationelt kamera

Et væld af nyheder fra Canon

Steadicam til lommen

0
Scroll to Top