Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Mobilproducenten Xiaomi nu på militærets sortliste

Ni nye kinesiske techfirmaer er nu blokeret i forhold til amerikanske investorer.

Skrevet af / 15/01/2021 - 19:53
Mobilproducenten Xiaomi nu på militærets sortliste

I november underskrev Trump en eksekutiv ordre om at forhindre amerikanske investeringer i kinesiske virksomheder som ”støtter det kinesiske militær”. Ifølge ordren er det kinesiske militær i gang med at modernisere sin teknik og får derfor private virksomheder til ikke blot at levere teknikken, men også indsamle information. For at finansiere det tager techfirmaerne, ifølge ordren, imod investeringsmidler fra USA. Det må der naturligvis sættes en stopper for.

Blandt de virksomheder, der ville ende på den sorte liste, var bl.a. SMIC, en af verdens største chipproducenter. Blandt deres amerikanske kunder har været Qualcomm, Broadcom og Texas Instruments. Nogle af dem har sågar haft aktier i SMIC.

Nu er den eksekutive ordre blevet retsgyldig, og der er overraskende nok flere kinesiske virksomheder på listen. Blandt dem er Xiaomi, verdens tredjestørste mobilproducent efter Samsung og Huawei. Det betyder, at fra og med i dag må ingen amerikanske virksomheder investere i, eller have aktier i, Xiaomi. De virksomheder, som allerede har økonomiske interesser i en del af virksomhederne på listen, skal offentliggøre det.

Læs også Farvel og tak, Huawei AppGallery giver ikke brugerne den oplevelse, de forventer. Alternative app-butikker er ikke en løsning. Fraværet af Google betyder et farvel til Huawei på det danske marked.

Det bør nævnes, at det ikke er den samme liste, som blandt andet Huawei og DJI er havnet på. Den såkaldte ”entity list” oplister organisationer og virksomheder, som ”truer USA’s nationale sikkerhed”. De er dermed forhindret i at købe eller anvende amerikansk teknik og software.

Xiaomi har postet en officiel kommentar på Twitter, hvor virksomheden afviser, at de er ”ejet af, kontrolleret af eller har nogen forbindelse til det kinesiske militær”.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Sporingstag til Googles Find My-netværk

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

0
Lyd & Billede
Scroll to Top