Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Paramount fortsætter Tulsa King

Fans af den tørt humoristiske og hårdtslående (men bløde indeni) Sly Stallone kan nu se frem til efterfølgeren.

Skrevet af / 01/02/2023 - 09:58
Paramount fortsætter Tulsa King

I går havde Taylor Sheridan og Paramounts barske fængselskrimiserie Mayor of Kingstown sæsonpremiere på SkyShowtime.

Jeremy ‘Hawkeye’ Renner spiller sit livs rolle i serien, og han er som skabt til at skildre den hverdagsagtige og jordnære, men samtidig kraftfulde og hensynsløse “fixer”; som låner øre til alle, men som heller ikke tøver med at skære hånden af dig.

Læs også Gangsterhelvede! Taylor Sheridan, og en perfekt castet Jeremy Renner, serverer på én gang benhård socialrealisme og gangsterhelvede – på både inder- og ydersiden af murene.

Serieskaber og manuskriptforfatter Sheridan er nok mest kendt for sine storslåede westernserier, som centrerer sig omkring den magtfulde Dutton-klan på kvægranchen i Montana. Med Yellowstone, 1883 og 1923 har Sheridan virkelig sat Paramount og SkyShowtime på streaming-landkortet.

Men sidste efterår lancerede multitalentet en helt anden serie – og gav nyt liv til ikonet Sylvester Stallone.

Læs også Sheridan gør det igen! Med Taylor Sheridan som showrunner, og duoen Harrison Ford og Helen Mirren i hovedrollerne, var forventningerne til 1923 skyhøje.

I Tulsa King møder vi Dwight ‘The General’ Manfredi (Sylvester Stallone), som er en mafiagangster af den rigtig gamle skole. Han har netop afsluttet 25 år på vand og brød uden at sladre om en eneste af sine mafiakumpaner i New York. 

Da han kommer ud, forventer han mere end et klap på skulderen, men sådan går det ikke. Mafiafamilien har ikke brug for en ‘dinosaur’ i New York, så han bliver sendt i eksil et sted, hvor han kan gøre mindst mulig skade; af sted til et gudsforladt og pandekagefladt bonderøvsland. (tænk et kæmpemæssigt Polen med kvæg og oliepumper i stedet for svin) Oklahoma er stedet. Tulsa bliver hans nye kongerige.

Tulsa King sesong 1 6
Tulsa King, 1. sæson. (Foto: SkyShowtime)

Dwight har selvfølgelig ikke tænkt sig at lægge sig ned og dø, han bider tænderne sammen og er overbevist om, at han kan opbygge et nyt imperium – i en by, der er praktisk talt fri for kriminalitet. Forviklinger og sjove episoder opstår, når den hårdtslående, brovtende årgangsgangster stormer ind i den nærmeste marihuanabutik (som i øvrigt er lovlig) og forlanger 20 procent af salget for at beskytte dem mod kriminelle bander. “Hvilke bander?” spørger den forvirrede indehaver. 

Læs også Stallone gør underholdende comeback Sly Stallone gør et mere end anstændigt comeback som seriøs skuespiller i en blandet fornøjelse af en mafiakomedie.

Nu bekræfter produktionsselskabet Paramount, at de har givet grønt lys for 2. sæson, samt at Stallone returnerer i rollen som ‘The General’.

 

Stallone vender tilbage som Manfredi i sæson 2, og resten af ​​hovedrolleindehaverne forventes også at fortsætte, herunder Martin Starr som Bodhi, Andrea Savage som Stacy, Max Casella som Manny, Jay Will som Tyson, Domenick Lombardozzi som ‘Chickie’ Invernizzi, Vincent Piazza som Vince, Garrett Hedlund som Mitch, og Dana Delany som Margaret.

Handlingsforløbet i fortsættelsen af sæsonen er endnu ikke offentliggjort, men forvent flere kriminelle narrestreger og komiske situationer, når den livserfarne mand fra storbyen kolliderer med redneck-livsstilen.

Læs også Her ser du Yellowstone! Serieskaber Taylor Sheridan er blandt de hotteste navne i streamingbranchen for tiden - men hvor (og hvordan) får du set alle hans eminente serier?

I pressemeddelelsen uddyber Tanya Giles fra Paramount:

The huge success we’ve had with Tulsa King and Sylvester Stallone opens up possibilities with Taylor Sheridan, who consistently, his mind works in terms of universes and backstories, so I think there’s always a possibility that there’s more to that universe and more to that story.

Paramount har endnu ikke annonceret en premieredato for 2. sæson, men vi gætter på, at foråret 2024 byder på et gensyn med Sly & Co.

Tulsa King sesong 1 2
Tulsa King, 1. sæson. (Foto: SkyShowtime)

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du oplevet dette skærmbillede? Så er du ikke alene

Røverdatter i serieformat

Ny nordisk krimiserie på SkyShowtime

Det bliver ikke hurtigere!

Overklasse-nyt fra London, anno 1815

Knuser alle rekorder!

Klar til endnu en omgang?

Popdronningen kommer hjem til dig!

Nu bliver der nordisk seriefest!

Kansleren har talt!

Premiere i dag!

Comeback kid?

0
Scroll to Top