TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Anmeldelse Hawkeye, 1. sæson, episode 01-02

Marvel skruer ned for tempoet

Hawkeye får sin første hovedrolle i en julehistorie a la Marvel.

forfatter
Publiceret 23/11/2021 - 18:27
Karakter
Action
Hawkeye, 1. sæson, episode 01-02

Efter at have betalt fire milliarder dollars for Marvel-universet i 2009 kan vi godt forstå, at Disney-koncernen ønsker at få mest muligt indhold (og indtjening) ud af deres investering.

Mediegiganten gør da også sit yderste for at presse så mange film og serier som muligt ud af Marvel-citronen – med, skal det siges, en generelt høj underholdningsværdi. MCU forfalder dog lidt for ofte til det repetitive, og i den henseende kommer Hawkeye som et frisk pust.

 

Det er blevet en letbenet buddy-comedy, hvor den erfarne superhelt Hawkeye (Renner) tager den unge idealist Kate Bishop (Steinfeld) under sine vinger, og sammen jagter de slemme (og enfoldige) skurke i et New York, der er pyntet op til jul.

Handlingen foregår i nutidens New York, få år efter “Dommedag”, men vi starter med en heftig actionsekvens under Slaget om New York, som fandt sted i 2012 i The Avengers.

I en eksklusiv penthouselejlighed midt på Manhattan møder vi den unge pige Kate og hendes velhavende filantropiske forældre. Udenfor er alting kaos, og Jorden er under angreb fra rummet – men storbyen bliver reddet af vores Avengers-venner, hvoraf Hawkeye får en afgørende indflydelse på den unge Kates sind.

Spol frem til nutiden, hvor vi møder en lettere desillusioneret Clint Barton/Hawkeye på juleshopping med sine børn i et sneklædt New York. Kate er blevet en ung kvinde og er med egne ord en af verdens bedste bueskytter og en dygtig kampsportsudøver.

Hailee Steinfeld i Hawkeye. (Foto: Disney+)

Men som bl.a. Die Hard (og alle Shane Black-film) har lært os, så er der altid nogle rådne æbler, der skal ødelægge juleidyllen. Og denne gang befinder disse æbler sig i Kates midte. Hun beslutter sig for at ordne tingene på egen hånd, i ren vigilante-stil, men da hun ved et tilfælde støder på Hawkeyes gamle Ronin-dragt, eskalerer tingene ud af kontrol. Og da Hawkeyes problematiske fortid dukker op til overfladen, bliver det umage par tvunget til at arbejde sammen.

Læs også Pilledøden Disney+ giver os et usminket indblik i “Big Pharmas” pilrådne forretningsmetoder.

Tonen i Hawkeye er løssluppen, uhøjtidelig og småfræk. Det unge, lovende stjerneskud Hailee Steinfeld fik sit filmiske gennembrud som frygtløs “toughgirl” i True Grit (2010). I Hawkeye tilfører hun den pompøse superheltegenre befriende frisk og energisk nyt blod.

Kate er helt ny i gamet, men i besiddelse af en selvtillid ud over det sædvanlige og ikke spor bange for at sige sin mening. Samspillet og kemien mellem hende og den ældre, lidt livstrætte Hawkeye er seriens største styrke.

Hawkeye, sesong 1_4 Hawkeye, sesong 1_3 Hawkeye, sesong 1_2
<
>
Hawkeye, sesong 1 (Foto: Disney+)

Humoren er ikke på niveau med metafilmen Deadpool og heller ikke så simpel som i Loki, men der gøres godt grin med den stive superheltegenre, hvor et af højdepunkterne er, da Slaget om New York forvandles til en Broadway-musical med alle de dertilhørende elementer.

Skurkene er lige lovlig enfoldige, og det er ikke alle de smarte replikker, der sidder lige i skabet. Men generelt holder serien mål og virker lovende.

Læs også Vi kårer den bedste streaming-tjeneste (for dig) Med lanceringen af Disney+ har streaming-krigen virkelig taget fart, men hvilke af de store streaming-tjenester SKAL du have?

Desværre har Disney+ igen været nærige over for pressen og kun givet os adgang til de to første afsnit (ud af seks). Anmeldelsen er således ikke en fuldgyldig vurdering af hele 1. sæson, men kun af afsnit 1 og 2.

Ud fra hvad vi har set, kan vi dog konkludere, at Hawkeye med garanti bliver et hit på Disney+. Med to så charmerende hovedpersoner og et sjovt, uhøjtideligt plot hensat til højtiden over dem alle er det lige præcis den superheltemedicin, vi har brug for nu, hvor året nærmer sig det allermørkeste. Fire stjerner.

Hawkeye, sesong 1_7 Hawkeye, sesong 1_8 Hawkeye, sesong 1_6
<
>
(Foto: Disney+)
Fakta
  • Disney+
  • Release: 24. november 2021
  • Instruktion: Bert & Bertie, Rhys Thomas
  • Med: Jeremy Renner, Hailee Steinfeld, Florence Pugh, Vera Farmiga, Fra Fee, Tony Dalton, Zahn McClarnon, Brian d’Arcy James, Alaqua Cox
  • Genre: Action
  • Land: USA
  • År: 2021
  • Tid: 5:30 timer
IMDB Rating
Hawkeye Action, Adventure, Crime, Drama, Mystery, Sci-Fi | November 24, 2021 (United States) Summary:
Countries: United StatesLanguages: English, American Sign Language
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Vinder hun kronprinsens hjerte? Netflix frigiver trailer til premiereklar norsk spillefilm.
Dramaet der greb hele verden! En højdramatisk historie fra virkelighedens verden – men Howard får aldrig hævet temperaturen til kogepunktet.
Gosling vs. Evans! Russo-brødrene giver deres bud på en hæsblæsende spionfilm, men glemmer det menneskelige aspekt.
Se trailer for ny Star Wars-serie på Disney+ Der er en ny Star Wars-serie på vej fra Disney+. Se den første fulde trailer her.
Nu kan du streame Game of Thrones i 4K-kvalitet Skarpere 4K-versioner af Game of Thrones 1.-8. sæson er nu klar på HBO Max. Det var på tide!
Schweizisk splatterfilm tester ny crowdfunding-model Mad Heidi er finansieret af fans, der får del i overskuddet, hvis filmen bliver en succes.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend