Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Optagelserne på sæson 2 af 1923 er begyndt

Vi kan endelig se frem til sæson to af oprindelseshistorien om Dutton-dynastiet.

Skrevet af / 11/01/2024 - 16:35
Optagelserne på sæson 2 af 1923 er begyndt

Yellowstone-serien har i det seneste år været plaget af støj, ballade i medierne, beskidt vasketøj hængt offentligt til tørre, retssager og skuespillere, der enten er blevet fyret eller har sagt op.

Konflikten mellem seriens skaber Taylor Sheridan og hovedrolleindehaveren Kevin Costner (som spiller Pater Familias, kvægbaronen John Dutton) kulminerede i maj sidste år, da Paramount Networks meddelte, at serien stopper! Der er dog blevet annonceret en ny spin-off-serie med Matthew McConaughey i hovedrollen.

Angiveligt kommer der en sæson 5 afslutning uden Costner engang i år – men vi tror det ikke, før vi ser det…

Læs også Men Yellowstone er ikke (helt) død Paramount bekræfter nu, at sidste del af Yellowstone-serien faktisk kommer - næste år.

Så vil vi glæde os meget mere til den langt bedre prequel-serie til Yellowstone: 1923.

 

I prequel-serien 1883 (premiere i januar 2022) gav serieskaberen Taylor Sheridan os den fascinerende baggrundshistorie om familien Dutton og deres særdeles hårde rejse for at etablere sig i den amerikanske vildmark under nybygger-tiden. I februar ’22 meddelte Paramount så, at de havde bestilt flere afsnit af 1883. Men hvad betød det helt præcist? Taylor udtalte følgende til Deadline Hollywood:

We wanted to make a 10-hour movie that ended, and that’s what we did. For me, as a storyteller it feels close ended. I’m going to peek through the window of a different era and see what I see then.

Og når Sheridan siger noget, så bliver det sådan. Så den talentfulde forfatter fik idéen til at følge Dutton-klanen i næste generation, 40 år senere. Et voilà: 1923!

Harrison Ford og Helen Mirren, “1923, sæson 1”. (Foto: SkyShowtime)

I 1923 følger vi en ny generation af Dutton-familien under den store depression og forbudstiden i USA.

Ikke med de samme karakterer, som vi lærte at kende i 1883 – men stadig med Kevin Costners forfædre, Dutton-klanen, i centrum af begivenhederne.

Hovedrollerne spilles af ingen ringere end de to legender Helen Mirren og Harrison Ford, samt de nytilkomne Brandon Sklenar og Julia Schlaepfer.

Brandon Sklenar og Julia Schlaepfer, “1923, sæson 1”. (Foto: SkyShowtime)

Det nye kapitel om Dutton-klanen er centreret omkring patriarken Jacob Dutton (Ford) og hans standhaftige kone Cara (Mirren) i deres forsøg på at lede familien gennem en hård og vanskelig periode i amerikansk historie. Jacob er bror til James Dutton (Tim McGraw), som var en af hovedpersonerne i 1883.

Sæson 1 sluttede på dramatisk vis, da Dutton-familiens ranch blev angrebet, og Spencer (Sklenar) og Alex (Schlaepfer) blev revet fra hinanden på deres vej til Montana for at hjælpe familien.

Læs også Sheridan gør det igen! Med Taylor Sheridan som showrunner, og duoen Harrison Ford og Helen Mirren i hovedrollerne, var forventningerne til 1923 skyhøje.

Sheridan antydede oprindeligt, at 1923 ville blive en miniserie (ligesom 1883), men afslørede så, at planen var at slutte efter sæson 2. Brandon Sklenar (Spencer Dutton) bekræftede dette over for The Hollywood Reporter:

It’s still limited, but I think of it as one piece—there’s just a split in the middle, but it’s all one piece. It will conclude.

Serien blev øjeblikkeligt populær og fik hurtigt grønt lys til en efterfølger. Desværre for fans af 1923 blev sæson 2 skubbet ud i det blå som en konsekvens af den langvarige forfatter- og skuespillerstrejke der lammede Hollywood sidste år. Men NU sker der endelig noget!

Helen Mirren, “1923, sæson 1”. (Foto: SkyShowtime)

Til Fox News udtaler skuespilleren Brandon Sklenar nu, at optagelserne til sæson 2 er i gang! Sklenar fortæller hjemmesiden, at han måtte igennem en “cowboy-lejr” som forberedelse til optagelserne i Montana.

I samtalen med Fox News svarede Sklenar følgende, da han blev spurgt, om han filmede med sine medskuespillere nu:

I will [get a chance to film with my costars] in the last eight episodes that we’re about to start.

1923, sesong 1_16 1923, sesong 1_1 (4) 1923, sesong 1_1 (13) 1923, sesong 1_1 (6) 1923, sesong 1_1 (11) 1923, sesong 1_1 (8) 1923, sesong 1_1 (2) 1923, sesong 1_1 (7) 1923, sesong 1_1 (9) 1923, sesong 1_1 (3) 1923, sesong 1_1 (5)
<
>
1923, sæson 1. (Foto: SkyShowtime)

Selvom Sklenar ikke gav flere specifikke detaljer, er det nu bekræftet, at optagelsesmaskineriet er i gang, hvilket kan resultere i en premieredato for 1923, sæson 2 så tidligt som i slutningen af året.

Læs også Her ser du Yellowstone! Serieskaber Taylor Sheridan er blandt de hotteste navne i streamingbranchen for tiden - men hvor (og hvordan) får du set alle hans eminente serier?

PS. 1923 blev for nylig hædret med tre Golden Globe-nomineringer, for bedste tv-serie, drama og bedste kvindelige skuespiller (Helen Mirren); men måtte desværre gå tomhændet hjem fra prisuddelingen, der fandt sted natten til mandag, hvor Oppenheimer var aftenens ubestridte vinder.

1923, sæson 1. (Foto: SkyShowtime)
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

MCU er ikke død!

Mayday! Mayday!

Skynd dig at dræbe hende!

Flere mafiaforviklinger fra Stallone & Co.!

Aberne kommer hjem til dig!

Hun er tilbage!

Ventetiden er næsten forbi!

Snart er ventetiden forbi!

Slip dragerne løs!

Spionefterfølger

To Infinity and Beyond!

RIP Wheeler?

Scroll to Top