Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

2. sæson af serien 1923 udsættes

Endnu en serie udsættes på grund af den igangværende strejke blandt manuskriptforfatterne i Hollywood.

Skrevet af / 25/06/2023 - 09:01
2. sæson af serien 1923 udsættes

Serien som “alle” taler om og ser for tiden er det moderne westerndrama Yellowstone med Kevin Costner i hovedrollen. Men det er længe siden, vi har kunnet nyde et nyt afsnit af Paramounts flagskibsserie.

Siden januar i år har der været krig på kniven i Yellowstone-lejren. Først kold krig med stilstand og stadig nye udsættelser. I løbet af maj eskalerede konflikten mellem de to store egoer Taylor Sheridan (seriens skaber) og Kevin Costner (som spiller hovedrollen John Dutton) til åben krig.

Det hele endte med, at Costner forlader showet, og serien stopper efter 5. sæson (der er ganske vist annonceret en ny spin-off-serie med Matthew McConaughey i hovedrollen).

Læs også Slut med Yellowstone - ny Costner-western på trapperne Kevin Costner er for tiden i konflikt med Paramount/Taylor Sheridan om Yellowstones fremtid - nu optager han sin egen western. Og så skal han desuden skilles.

Denne uge bød på flere negative nyheder for Yellowstone-fans.

I prequel-serien 1883 (som havde premiere i januar i fjor) gav serieskaber Taylor Sheridan os Dutton-familiens fascinerende forhistorie, og dens strabadserende rejse mod at etablere sig i Montanas vildmark i nybyggertiden. I februar i fjor annoncerede Paramount, at de havde bestilt flere episoder af 1883. Men hvad betød egentlig det? For til Deadline udtalte Taylor følgende:

We wanted to make a 10-hour movie that ended, and that’s what we did. For me, as a storyteller it feels close-ended. I’m going to peek through the window of a different era and see what I see then.

Og når Sheridan siger noget, så bliver det sådan. Derefter fik multi-talentet ideen med at følge Dutton-klanen i næste generation, 40 år senere. Et voilà: 1923!

 

I 1923 følger vi en ny generation av Dutton-familien under Den store depression og forbudstiden i USA.

Altså ikke med de samme karakterer, som vi lærte at kende i 1883 – men stadig med Kevin Costner/John Duttons forfædre, Dutton-klanen, i begivenhedernes centrum.

Hovedrollerne blev besat med ingen ringere end to legender, Helen Mirren og Harrison Ford.

1923, sesong 1_1 (10) 1923, sesong 1_16 1923, sesong 1_1 (4) 1923, sesong 1_1 (13) 1923, sesong 1_1 (6) 1923, sesong 1_1 (11) 1923, sesong 1_1 (8) 1923, sesong 1_1 (2) 1923, sesong 1_1 (7) 1923, sesong 1_1 (9) 1923, sesong 1_1 (3) 1923, sesong 1_1 (5)
<
>
1923, sæson 1. (Foto: SkyShowtime)

Det nye kapitel i Dutton-klanens historie centrerer sig omkring patriarken Jacob Dutton (Ford) og hans standhaftige kone Cara (Mirren), og deres strabadser med at lede deres familie gennem en hård og svær periode i amerikansk historie. Jacob er bror til James Dutton (Tim McGraw), som var en af ​​hovedpersonerne i 1883.

Læs også Sheridan gør det igen! Med Taylor Sheridan som showrunner, og duoen Harrison Ford og Helen Mirren i hovedrollerne, var forventningerne til 1923 skyhøje.

Sæson 1 endte på dramatisk vis med, at Dutton-familiens ranch var under angreb, og Spencer (Brandon Sklenar) og Alex (Julia Schlaepfer) kom fra hinanden på vej til Montana for at hjælpe familien.

Desværre for fans af 1923 går der et stykke tid endnu, til vi kan se, hvordan det går med Spencer, Alex, Jacob og Cara Dutton.

1923, 1. sæson (Foto: SkyShowtime)

Indspilningen af 2. sæson var sat til at starte i juni, men på grund af den igangværende manuskriptforfatterstrejke i Hollywood er sæson 2 nu skubbet ud i det uvisse …

Paramount havde indgået kontrakt om at leje Butte Civic Center til optagelserne af 2. sæson, men Civic Center-chef Bill Melvin udtaler til NBC Montana, at projektet er blevet “forsinket på ubestemt tid” på grund af strejken.

Strejken blandt medlemmerne af Writers Guild of America har nu stået på i to måneder – og der er ingen tegn på en snarlig løsning af den fastlåste konflikt, som har ført til udsættelse (og også ført til aflysninger) af utallige serier.

1923, 1. sæson (Foto: SkyShowtime)

Sheridan hintede oprindelig, at 1923 ville blive en miniserie (som 1883), men afslørede derefter, at planen var at slutte efter 2. sæson. Brandon Sklenar (Spencer Dutton) bekræftede dette for nylig til The Hollywood Reporter:

It’s still limited, but I think of it as one piece—there’s just a split in the middle, but it’s all one piece. It will conclude.

Vi krydser fingre!

Læs også Her ser du Yellowstone! Serieskaber Taylor Sheridan er blandt de hotteste navne i streamingbranchen for tiden - men hvor (og hvordan) får du set alle hans eminente serier?
1923, 1. sæson (Foto: SkyShowtime)
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

MCU er ikke død!

Mayday! Mayday!

Skynd dig at dræbe hende!

Flere mafiaforviklinger fra Stallone & Co.!

Aberne kommer hjem til dig!

Hun er tilbage!

Ventetiden er næsten forbi!

Snart er ventetiden forbi!

Slip dragerne løs!

Spionefterfølger

To Infinity and Beyond!

RIP Wheeler?

Scroll to Top