Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Oppenheimer – se ny trailer

I juli rammer der en bombe af en film fra mesterinstruktøren Christopher Nolan.

Skrevet af / 09/05/2023 - 07:13
Oppenheimer – se ny trailer

Den britiske instruktør Christopher Nolan er nok allermest kendt for sin fantastiske, mørke Batman-trilogi med Christian Bale i hovedrollen.

Men manden står også bag enestående filmmesterværker som Inception, Interstellar og Dunkirk.

Læs også En af de allerbedste krigsfilm Christopher Nolan har gjort det igen! Dunkirk er en bundsolid filmoplevelse med kvalitet fra A til Z.

Den seneste tid har Nolan kastet sig over et nyt, historisk epos. En dramafilm om hovedmanden bag Manhattan-projektet, og ‘gudfaderen’ til atombomben, J. Robert Oppenheimer.

Den 21. juli i år får Oppenheimer biografpremiere.

Nu er Universal klar med den anden trailer:

 

Hovedrollen spilles af Nolan-veteranen Cillian Murphy. Dette bliver den fjerde Nolan-film, Murphy spiller med i.

I andre ledende roller kommer vi til at se Emily Blunt (Kitty Oppenheimer), Robert Downey Jr. (Lewis Strauss), Matt Damon (Leslie Groves Jr.), Florence Pugh (Jean Tatlock), Gary Oldman (Harry S. Truman) – og Kenneth Branagh kommer til at spille rollen som Niels Bohr.

Læs også Game over! Paramount bekræfter nu at Yellowstone-serien afsluttes.

 

Cillian Murphy som J. Robert Oppenheimer i ‘Oppenheimer’. (Foto: Universal)

Derudover byder Oppenheimer på et særdeles imponerende ensemble af skuespillere: Rami Malek har en rolle som forsker, Benny Safdie spiller den ungarske fysiker Edward Teller, Tom Conti portrætterer Albert Einstein (som vi får et glimt af i den nye traileren), Josh Hartnett er Ernest Lawrence, Matthew Modine er Vannevar Bush, Dylan Arnold er Frank Oppenheimer, Alden Ehrenreich er Richard Feynman, David Krumholtz er Isidor I. Rabi, Michael Angarano er Robert Serber, Josh Peck er Kenneth Bainbridge, Devon Bostick er Seth Neddermeyer, Christopher Denham er Klaus Fuchs, Guy Burnet er Guy Eltenton, Danny Deferrari er Enrico Fermi, Emma Dumont er Jackie Oppenheimer, og Gustaf Skarsgård er Hans Bethe.

Læs også The Dark Knight Rises Forventningerne var tårnhøje blandt publikum og kritikere til Christopher Nolans afsluttende kapitel i filmtrilogien om Batman, som han startede i 2005 med Batman Begins og fulgte op med kæmpesuccesen The Dark Knight i 2008. Til stor glæde og lettelse for alle kan man bekræfte, at forventningerne fuldt ud er blevet indfriet – The Dark Knight Rises er et imponerende og værdigt punktum for filmserien om den kappeklædte helt.

På rollelisten er desuden  Dane DeHaan, Jack Quaid, David Dastmalchian, Jason Clarke, Alex Wolff, Tony Goldwyn, Casey Affleck, Scott Grimes, Josh Zuckerman, James D’Arcy, Matthias Schweighöfer, David Rysdahl, Louise Lombard, Harrison Gilbertson, Olli Haaskivi og Olivia Thirlby.

Oppenheimer_1 Oppenheimer_3
<
>
Oppenheimer. (Foto: Universal Studios)

De forskere, der var hovedmændene bag udviklingen af atombomben, var amerikaneren J. Robert Oppenheimer, ungareren Leo Szilard, franskmanden Hans Bethe, amerikaneren Ernest O. Lawrence og vores egen danske Niels Bohr.

Dette er en film, vi har STORE forventninger til. Når det er sagt, viser den nye trailer en masse klip med Leslie Groves Jr. – en rolle, som Matt Damon ser ud til at overspille, så det tangerer det parodiske.

Læs også Kold krig for Ryan! I sin tredje sæson vender Jack Ryan tilbage til karakterens kerne. Med genindførelsen af den kolde krig har Ukraine-krigen gjort spionserien højaktuel.

Specielt med tanke på den situation, verden lige nu befinder sig i, med Putins hovedløse angrebskrig mod Ukraine – hvor der jævnligt rasles med atomvåbentruslen – bliver det interessant at se, hvordan Nolan sætter atomvåbenkapløbet mod nazisterne under 2. verdenskrig i historisk kontekst. 

PS! Glem ikke Ukraines kamp mod krigsforbryderiske Rusland. Her kan du donere penge til det livsvigtige hjælpearbejde i Ukraine!

Den som vanligt kompromisløse Nolan har blandt andet genskabt den første atomprøvesprængning (New Mexico, juli 1945) uden brug af CGI!

Oppenheimer_7 Oppenheimer_4
<
>
Oppenheimer (Foto: Universal)
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

RIP Wheeler?

Tid til mere fransk romantik

No more Netflix ...!

Ny trailer fra kostumedrama-verdenen

Traileren er her!

Komedie-legenden vender tilbage til rødderne!

Ventetiden er ovre!

Premiere til efteråret!

Sci-fi-klassiker klar til streaming!

Premieredatoen er klar!

MILF-trailer!

Klar til endnu en runde?

Scroll to Top