TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

The Dark Knight Rises

Blu-ray-anmeldelse

Forventningerne var tårnhøje blandt publikum og kritikere til Christopher Nolans afsluttende kapitel i filmtrilogien om Batman, som han startede i 2005 med Batman Begins og fulgte op med kæmpesuccesen The Dark Knight i 2008. Til stor glæde og lettelse for alle kan man bekræfte, at forventningerne fuldt ud er blevet indfriet – The Dark Knight Rises er et imponerende og værdigt punktum for filmserien om den kappeklædte helt.

forfatter
Publiceret 27/12/2012 - 00:00
Karakter
Action
The Dark Knight Rises

Otte år er der gået siden hændelserne i forrige film, og Bruce Wayne/Batman (Christian Bale) holder særdeles lav profil og bevæger sig næsten ikke uden for sit gigantiske herskabshus efter al tumulten. Gotham City lever i troen på, at Batman dræbte distriktsadvokat Harvey Dent, og eftersom kriminaliteten er lav, virker behovet for en superhelt ikke stort. Men terroristlederen Bane (Tom Hardy) har store destruktive planer for Gotham og vil underlægge sig hele samfundet med eftertryk.

Batman må genopstå, og han får uventet hjælp fra den forføreriske Selina Kyle/Catwoman (Anne Hathaway) og Miranda Tate (Marion Cotillard). Kampen bliver meget vanskeligere end forventet, da Bane er kompromisløs i sine handlinger og ripper Batman for alt, hvad han ejer, ved at orkestrere et gedigent krak. Derudover sørger han for at ødelægge forholdet mellem Wayne og Alfred, så Batman bliver endnu mere sårbar og hjælpeløs. Gary Oldman er heldigvis tilbage som James Gordon, og Batman får også tiltrængt hjælp fra den ivrige og idealistiske politiefterforsker John Blake, som er flot portrætteret af Joseph Gordon-Levitt.

Tim Burton var filmskaberen, som virkelig fik vores bevingede helt tilbage i rampelyset med de solide Batman (1989) og Batman vender tilbage (1992), før Joel Schumacher fuldstændig raserede figuren med de elendige Batman Forever (1995) og Batman & Robin (1997). Schumacher er for øvrigt kommet med en offentlig undskyldning for sine katastrofale bidrag!

Overraskelsen var stor for mange, da det viste sig, at den instruktør, der skulle blæse nyt liv i karakteren, var Christopher Nolan, som tidligere kun havde arbejdet med smallere film langt fra action-eventyr og superhelte. Men Nolan fejede al tvivl til side og leverede en bundsolid film, som er mere trofast over for tegneserien end tidligere. The Dark Knight Rises føjer sig pænt ind i rækken og holder et lige så højt niveau som forgængeren med en monumental, dyster og underholdende film, der imponerer på mange planer.

Nolan har haft stor kreativ frihed i sit arbejde, men har vist respekt over for de originale beretninger og skabt en nuanceret filmfortælling med et fundamentalt grundigt arbejde med både konflikter, mytologi og karakterstudier. Vigtigst af alt: The Dark Knight Rises er en bragende god actionfilm, hvor tre timer flyver af sted i høj fart. Filmen bygger op på udsøgt vis og har hele tiden en underliggende nerve, som holder publikum engageret og nysgerrigt.

Rollelisten er også imponerende, og Christopher Nolan bringer det bedste frem i skuespillerne og får dem til at præstere på højt niveau. Teknisk set er det absolut intet at sætte en finger på, og alt fra musik til scenografi er med til at skabe et færdigt produkt, som står særdeles stærkt inden for sin genre. Fem stjerner!

The Dark Knight Rises på Blu-ray er så absolut godkendt! Over tre timer med bonusmateriale, som byder på næsten tyve bag-om-filmen og diverse information i høj kvalitet. Lyden er ikke overraskende imponerende med en dts-HD 5.1, som virkelig klæder filmen, og det er også utroligt, hvor flot billedet er blevet trods udfordringerne med en så mørk film.

Filmografi (udvalgte) Christopher Nolan

The Dark Knight Rises (2012)

Inception (2010)

The Dark Knight (2008)

The Prestige (2006)

Batman Begins (2005)

Insomnia (2002)

Memento (2000)

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
 • Over 5.000 produkttests
 • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
 • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
 • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
 • Altid opdateret på sidste nyt
 • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
 • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
 • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

Fakta
 • Release: 27. november 2012
 • Instruktion: Christopher Nolan
 • Medvirkende: Christian Bale, Morgan Freeman, Gary Oldman, Michael Caine, Tom Hardy, Anne Hathaway, Joseph Gordon-Levitt, Marion Cotillard, Liam Neeson
 • Genre: Action/superhelte
 • Land: USA
 • År: 2012
 • Tid: 2:44 timer
IMDB Rating

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Marvel lancerer kvindelig version af Hulken! Marvel-universet er åbenbart ufuldendt uden en kvindelig version af den vrede, grønne mand, også kendt som Hulken.
Nu er musen størst af alle! Det tog kun Mickey Mouse & Co. to et halvt år at vippe Netflix af streaming-tronen.
Vinder hun kronprinsens hjerte? Netflix frigiver trailer til premiereklar norsk spillefilm.
Dramaet der greb hele verden! En højdramatisk historie fra virkelighedens verden – men Howard får aldrig hævet temperaturen til kogepunktet.
Gosling vs. Evans! Russo-brødrene giver deres bud på en hæsblæsende spionfilm, men glemmer det menneskelige aspekt.
Se trailer for ny Star Wars-serie på Disney+ Der er en ny Star Wars-serie på vej fra Disney+. Se den første fulde trailer her.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend