Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

NU kommer 1923!

Endelig klar til premiere: Taylor Sheridans Yellowstone-prequel, 1923.

Skrevet af / 05/01/2023 - 11:00
NU kommer 1923!

En af de tv-serier, der har fået en stadig større tilslutning i de senere år, er det moderne westerndrama Yellowstone med Kevin Costner i hovedrollen.

Yellowstone udspiller sig i dagens Montana og centrerer sig omkring den magtfulde Dutton-families kvægdynasti og alle dens intriger, konflikter og åbenlyse, utilslørede magtbegær. Over fire sæsoner har vi fulgt strabadserne med at bevare gården og levestandarden – med alle tænkelige midler. Sæson 5 havde premiere den 14. november; men får nu en langvarig sæson-pause.

Læs også Det er valgår i Montana I femte sæson af Taylor Sheridans succesfulde serie kommer hele magten i Montana på Dutton-dynastiets hænder.

I prequel-serien 1883, som havde premiere i januar i år, serverede serieskaber Taylor Sheridan os den fascinerende forhistorie om Dutton-familien og deres strabadserende rejse mod at etablere sig i Montanas vildmark i nybyggertiden. Definitivt en af de bedste serier, du kan streame lige nu!

Den 15. februar i fjor annoncerede Paramount så, at de havde bestilt flere episoder af 1883. Men hvad betød egentlig det?

Læs også Det herlige, smukke, brutale Vilde Vesten Prequel-serie til Yellowstone overgår sin moderserie.

For i marts 2022 udtalte Taylor Sheridan følgende til Deadline:

We wanted to make a 10-hour movie that ended, and that’s what we did. For me, as a storyteller it feels close ended. I’m going to peek through the window of a different era and see what I see then.

Efter meget (!) frem og tilbage om nordisk premieredato (den nye serie havde USA-premiere den 18. december), kommer Taylor Sheridan nu med endnu en prequel-serie til Yellowstone.

Traileren blev offentliggjort allerede i november.

I den kommende Yellowstone-prequelen 1923 følger vi en ny generation af Dutton-familien under Den store depression og forbudstiden i USA.

Altså ikke med de samme karakterer som vi lærte at kende i 1883 – men fortsat med Kevin Costners forfædre i Dutton-familien som centrum for begivenhederne.

With the brilliant mind and gifted storytelling of Taylor Sheridan, we have created an entirely new world to explore with 1883 while expanding Yellowstone, and with 1923 we will open up a new chapter in this rapidly growing universe.

– Chris McCarthy, MTV Entertainment Studios president/CEO

1923_1 (1) 1923_1 (2) 1923_1 (7) 1923_1 (3)
<
>
1923, sæson 1 (Foto: SkyShowtime)

I hovedrollerne i 1923 får vi ingen ringere end legendariske Helen Mirren og Harrison Ford!

Det nye kapitel om Dutton-klanen centreres omkring patriarken Jacob Dutton (Ford), og hans standhaftige kone Cara (Mirren); i deres forsøg på at styre familien gennem en hård og vanskelig periode i amerikansk historie.

Jacob er bror til James Dutton, som var en af hovedkaraktererne i 1883; han spilles af Tim McGraw.

1923, sæson 1 (Foto: SkyShowtime)

I andre ledende roller vil vi se Darren Mann, Michelle Randolph, James Badge Dale, Marley Shelton, Brian Geraghty, Aminah Nieves og Jerome Flynn.

Traditionen tro figurerer multitalentet og arbejdsnarkomanen Taylor Sheridan som både serieskaber, manusforfatter og medinstruktør! Der er planlagt to sæsoner af serien, hver på 8 episoder.

1923, sæson 1 (Foto: SkyShowtime)

1923 havde USA-premiere (på Paramount+) den 18. december, og SkyShowtime lovede nordisk premiere dagen efter – det skete så ikke…

Men SkyShowtime annoncerer i dag, at 1923 får premiere i Norden den 16. januar!

Da frigives kun det første afsnit, og så følger ét nyt afsnit hver påfølgende uge.

1923, sæson 1 (Foto: SkyShowtime)

Læs også Mere streaming-indhold! Den nyeste streamingtjeneste træder i karakter - og lover mere, og bedre, indhold.

Kan du ikke få nok af Taylor Sheridans skarpe pen? Fortvivl ikke, for allerede nu kan du se Sylvester Stallone (!) i krimi-komedien Tulsa King.

Læs også Stallone gør underholdende comeback Sly Stallone gør et mere end anstændigt comeback som seriøs skuespiller i en blandet fornøjelse af en mafiakomedie.

Stallone spiller New York-mafiabossen Dwight ‘The General’ Manfredi, som løslades fra fængslet efter 25 år og bliver sendt direkte i eksil af sin chef for at etablere forretningen i Tulsa i Oklahoma. Dwight opbygger langsomt en bande af meget atypiske karakterer, som hjælper ham med at stable et nyt kriminelt imperium på benene.

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kevin Costner præsenterer "Horizon: En amerikansk saga"

Vandmanden kommer hjem til dig

Har du oplevet dette skærmbillede? Så er du ikke alene

Røverdatter i serieformat

Ny nordisk krimiserie på SkyShowtime

Det bliver ikke hurtigere!

Overklasse-nyt fra London, anno 1815

Knuser alle rekorder!

Klar til endnu en omgang?

Popdronningen kommer hjem til dig!

Nu bliver der nordisk seriefest!

Kansleren har talt!

0
Scroll to Top