TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Netflix lancerer sin første finske serie

Endelig er det Finlands tur til at nå ud til et globalt Netflix-publikum.

forfatter
Publiceret 10/05/2022 - 09:19

De senere år har Netflix lanceret en række lokalt producerede film og serier fra Danmark, Norge og Sverige, f.eks. The Rain, Ragnarok, Quicksand – Størst af alt, Kærlighed og anarki og Kastanjemanden.

Læs også Tag dig i agt for Kastanjemanden! Danskerne viser nok en gang, hvorfor de er førende inden for krimigenren i Norden.

Selv Island har fået sin lokale (og rigtig gode) Netflix-serie, Katla. Nu er turen endelig kommet til vores kære nabo (og snart NATO-partner) mod øst, idet streaming-giganten i samarbejde med det statslige finske TV-selskab YLE lancerer Dance Brothers.

Samuel Kujala og Roderick Kabanga har hovedrollerne i Dance Brothers, som bliver den første finske serie, der får premiere på Netflix. Dramaserien for unge voksne er en coproduktion mellem Netflix og YLE, og er lavet af produktionsselskabet Endemol Shine.

Dance Brothers handler om de to brødre Roni (Roderick Kabanga) og Sakari (Samuel Kujala), der prøver at tjene til livets ophold som professionelle dansere. For at kunne finansiere deres dansedrømme beslutter de sig for at starte deres egen klub, som så kan give dem indtægt, bolig og træningsfaciliteter.

Deres unikke klub og imponerende danserutiner gør dem hurtigt berømte, men snart støder kunstneriske ambitioner og personlige relationer sammen med kommercielle krav, og det bliver business versus lidenskab. Den loyalitet og kærlighed, brødrene har til hinanden, bliver testet af den ene ting, der altid har forenet dem – dansen.

To brødre, én klub. Danser de for at leve, eller lever de for at danse?

Dance Brothers sesong 1 1 scaled 1
(Foto: Netflix)

Ud over Kabanga og Kujala får vi bl.a. Jeanine Muyima, Fanni Noroila, Lauri Lohi, Eeva Eloranta og Cristal Snow at se i ledende roller.

Optagelserne er allerede begyndt i Helsinki. Max Malka er serieskaber, og Reeta Ruotsalainen står for manuskriptet, mens Taito Kawata får sin debut som instruktør.

Læs også Reklamer på Netflix! Efter mere end en halvering af aktiekursen og et fald i antallet af abonnenter tager streaming-giganten nu affære.

I pressemeddelelsen uddyber Malka:

“Det her er et særligt projekt, ikke kun fordi serien giver en unik og banebrydende fremstilling af dansegenren, men også fordi vi har lavet en serie, der viser det allerbedste af finsk kreativitet på alle niveauer frem. Kombinationen af højkvalitets drama, spændende dans og en mangfoldig gruppe talenter gør det til et drømmeprojekt for os.”

Dance Brothers får premiere på Netflix engang i løbet af 2023.

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Skriv en kommentar

You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
Flere mafiaforviklinger fra Stallone & Co.! Fans af den tørt humoristiske og hårdtslående (men bløde indeni) Sly Stallone kan nu se frem til efterfølgeren.
Kokainsnifferne er tilbage! Hedonistene på Aker Brygge har mere heroin og viagra i pengeskabet!
Klar til sæson 2! Svampe-zombie-serien har virkelig ramt plet hos både publikum og kritikere - nu giver HBO Max grønt lys for sæson 2.
Gangsterhelvede! Taylor Sheridan, og en perfekt castet Jeremy Renner, serverer på én gang benhård socialrealisme og gangsterhelvede – på både inder- og ydersiden af murene.
Den Sorte Panter kommer på Disney+! Nu kan du snart se den Oscar-nominerede Marvel-film på Disney+.
Følg Lyd & Billede