Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Netflix lancerer sin første finske serie

Endelig er det Finlands tur til at nå ud til et globalt Netflix-publikum.

Skrevet af / 10/05/2022 - 09:19
Netflix lancerer sin første finske serie

De senere år har Netflix lanceret en række lokalt producerede film og serier fra Danmark, Norge og Sverige, f.eks. The Rain, Ragnarok, Quicksand – Størst af alt, Kærlighed og anarki og Kastanjemanden.

Læs også Tag dig i agt for Kastanjemanden! Danskerne viser nok en gang, hvorfor de er førende inden for krimigenren i Norden.

Selv Island har fået sin lokale (og rigtig gode) Netflix-serie, Katla. Nu er turen endelig kommet til vores kære nabo (og snart NATO-partner) mod øst, idet streaming-giganten i samarbejde med det statslige finske TV-selskab YLE lancerer Dance Brothers.

Samuel Kujala og Roderick Kabanga har hovedrollerne i Dance Brothers, som bliver den første finske serie, der får premiere på Netflix. Dramaserien for unge voksne er en coproduktion mellem Netflix og YLE, og er lavet af produktionsselskabet Endemol Shine.

Dance Brothers handler om de to brødre Roni (Roderick Kabanga) og Sakari (Samuel Kujala), der prøver at tjene til livets ophold som professionelle dansere. For at kunne finansiere deres dansedrømme beslutter de sig for at starte deres egen klub, som så kan give dem indtægt, bolig og træningsfaciliteter.

Deres unikke klub og imponerende danserutiner gør dem hurtigt berømte, men snart støder kunstneriske ambitioner og personlige relationer sammen med kommercielle krav, og det bliver business versus lidenskab. Den loyalitet og kærlighed, brødrene har til hinanden, bliver testet af den ene ting, der altid har forenet dem – dansen.

To brødre, én klub. Danser de for at leve, eller lever de for at danse?

Dance Brothers sesong 1 1 scaled 1
(Foto: Netflix)

Ud over Kabanga og Kujala får vi bl.a. Jeanine Muyima, Fanni Noroila, Lauri Lohi, Eeva Eloranta og Cristal Snow at se i ledende roller.

Optagelserne er allerede begyndt i Helsinki. Max Malka er serieskaber, og Reeta Ruotsalainen står for manuskriptet, mens Taito Kawata får sin debut som instruktør.

Læs også Reklamer på Netflix! Efter mere end en halvering af aktiekursen og et fald i antallet af abonnenter tager streaming-giganten nu affære.

I pressemeddelelsen uddyber Malka:

“Det her er et særligt projekt, ikke kun fordi serien giver en unik og banebrydende fremstilling af dansegenren, men også fordi vi har lavet en serie, der viser det allerbedste af finsk kreativitet på alle niveauer frem. Kombinationen af højkvalitets drama, spændende dans og en mangfoldig gruppe talenter gør det til et drømmeprojekt for os.”

Dance Brothers får premiere på Netflix engang i løbet af 2023.

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hysterisk ny trailer!

Stadig fuld-MAX?

Sådan fungerer Foley og ADR til filmlyd

God knows who did it ...

Prisvindende kærlighedsdrama

Max med norske MILF'er!

Bandekrigen fortsætter

Vil tilbage i sadlen!

Højreekstrem valgmanipulering!

Se Robert Downey Jr. i ny spionserie!

Premiere i dag!

Yellowstone lever videre!

0
Lyd & Billede
Scroll to Top