Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
Vi udfører vedligeholdelse på vores hjemmeside fra kl. 23.00 den 22.04.24. Der vil forekomme nedetid.

Nyhed

Kevin Costner forlader Yellowstone?

Det ser ud til, at sæson 5 bliver sidste kapitel i den mega-succesrige TV-serie.

Skrevet af / 08/02/2023 - 09:26
Kevin Costner forlader Yellowstone?

Lige efter nytår offentliggjorde Paramount den chokerende nyhed om, at sæson 5 af Yellowstone pludselig fik en pause; samtidig blev sæsonen opsplittet i to dele.

Sæson 5, som på daværende tidspunkt var lidt over halvvejs, tog en laaaaang pause, sådan at 8. afsnit («A Knife and No Coin»blev den sidste i mange måneder! I starten af december var planen, at sæsonfinalen ville løbe af stabelen den 20. februar – nu er den skubbet ud i det blå.

Læs også Yellowstone udsættes! Produktionsstop og en overbebyrdet Taylor Sheridan medfører Yellowstone-pause

Pr. dags dato er den eneste information, Paramount vil dele med seriens fans og pressen, at:

Season 5 is slated to return in the summer of 2023, though an exact date has not yet been set.

Der har længe – faktisk inden sæsonpremieren – verseret rygter om, at sæson 5 kunne blive sidste sæson af den populære moderne westernserie. 

Yellowstone udspiller sig i dagens Montana og centrerer sig omkring den magtfulde Dutton-families kvægdynasti og alle dens intriger, konflikter og åbenlyse, utilslørede magtbegær.

Læs også Det er valgår i Montana I femte sæson af Taylor Sheridans succesfulde serie kommer hele magten i Montana på Dutton-dynastiets hænder.

Familiens overhoved er John Dutton, forbilledligt portrætteret af Kevin Costner – en rolle, han for nylig har modtaget en Golden Globe for. Over fire sæsoner har vi fulgt hans strabadser for at bevare farmen og sin livsstil – med alle tænkelige midler.

Vores førstehåndsindtryk af denne moderne westernserie var en bestemt ikke dårlig serie, som dog til tider havde karakter af en lidt overdreven soap opera à la Falcon Crest.

Serien er dog ‘vokset’ på os, og tredje og fjerde sæson gjorde os fuldstændig hooked på livet i den outrerede Dutton-familie, med familieoverhovedet John Dutton (Kevin Costner) og hans splitterravende gale datter, Beth ( Kelly Reilly) i deres evige (interne såvel som eksterne) kamp for at beholde Yellowstone-ranchen. 

Yellowstone, sesong 5_a (1) Yellowstone, sesong 5_a (3) Yellowstone, sesong 5_a (4) Yellowstone, sesong 5_a (2) Yellowstone, sesong 5_a Paramount+Yellowstone KC-Yellowstone-14 Yellowstone, sesong 5_a (1) Yellowstone, sesong 5_1
<
>
Yellowstone, sæson 5. (Foto: SkyShowtime)

Nu verserer der kvalificerede rygter om, at produktionsstoppet skyldes uenighed mellem Paramount/serieskaber Taylor Sheridan og seriens ubestridte stjerne, Kevin Costner.

Ifølge Deadline er Costner utilfreds med, at indspilningen af Yellowstone trækker ud og dermed kommer i vejen for hans andre projekter. Han har så vidt vides ikke forpligtet sig til så mange indspilningsdage, som Sheridan & co. ønsker.

Bliver sæson 5 sidste runde med holdet for Costner? Yellowstone, sæson 5. (Foto: SkyShowtime)

Men, selv hvis vi i løbet af sensommeren (på SkyShowtime) kommer til at opleve patriarkens død, så betyder det ikke, at Sheridan og Paramount er klar til at tage afsked med Yellowstone og den excentriske Dutton-klan endnu.

Der eksisterer allerede to prequel-serier fra Yellowstone-universet, 1883 (2021) og 1923 (2023), og derudover er der to spinn-off-serier undervejs:

  • 1883: The Bass Reeves Story (1883-spin-off)
  • 6666 (Yellowstone-spin-off)

Læs også Sheridan gør det igen! Med Taylor Sheridan som showrunner, og duoen Harrison Ford og Helen Mirren i hovedrollerne, var forventningerne til 1923 skyhøje.

Nu kommer der muligvis én til – og det med selveste Matthew McConaughey i hovedrollen.

Den texanske karakterskuespiller McConaughey er absolut ingen novice inden for serie-segmentet; han spillede i 2014 en af hovedrollerne i en af tidens bedste TV-serier: True Detective, sæson 1.

Woody Harrelson og Matthew McConaughey, ‘True Detective, sæson 1’. (Foto: HBO Max)

Der er bekræftet at McConaughey p.t. er i konkrete forhandlinger med Sheridan/Paramount; men produktionsselskabet har foreløbig valgt at holde kortene tæt til brystet.

Det er uklart, om Sheridans nye plan er en slags fortsættelse af dagens Yellowstone-historie, eller om vi med McConaughey i hovedrollen vil få en ny spin-off-serie, hvor vi får et gensyn med flere af de kendte hovedroller fra Yellowstone.

I går aftes var der så meget gang i rygterne, at Paramount følte sig tvunget til at kommentere, blandt andet over for CNN.

I går aftes kom Paramount på banen. (Foto: CNN / Twitter)

Eller gjorde de nu også det? De vil hverken be- eller afkræfte, at en Costner-exit er nært forestående, eller om de overhovedet er i samtaler med McConaughey:

Kevin Costner is a big part of Yellowstone and we hope that’s the case for a long time to come. Thanks to the brilliant mind of Taylor Sheridan, we are always working on franchise expansions of this incredible world he has built. Matthew McConaughey is a phenomenal talent with whom we’d love to partner.

Hvor fastlåst konflikten pr. dags dato er, kan bedst beskrives med det faktum, at Paramount endnu ikke har offentliggjort en officiel premieredato for anden del af Yellowstones sæson 5 – faktisk er indspilningen ikke engang startet endnu…

Læs også Her ser du Yellowstone! Serieskaber Taylor Sheridan er blandt de hotteste navne i streamingbranchen for tiden - men hvor (og hvordan) får du set alle hans eminente serier?
Yellowstone, sæson 5. (Foto: SkyShowtime)
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Sådan fungerer Foley og ADR til filmlyd

God knows who did it ...

Prisvindende kærlighedsdrama

Max med norske MILF'er!

Bandekrigen fortsætter

Vil tilbage i sadlen!

Højreekstrem valgmanipulering!

Se Robert Downey Jr. i ny spionserie!

Premiere i dag!

Yellowstone lever videre!

Kommende højdepunkter på Netflix!

Fuld MAX?

0
Lyd & Billede
Scroll to Top