Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Hollywood-strejken udsætter Mission: Impossible 8

Hollywood-strejken skaber fortsat problemer for film- og serieindustrien.

Skrevet af / 24/10/2023 - 11:32
Hollywood-strejken udsætter Mission: Impossible 8

I begyndelsen af maj gik hovedparten af manuskriptforfatterne i Hollywood i en strejke, der har vist sig at være en af historiens mest omfattende i film-/seriebranchen.

Strejken blandt medlemmerne af Writers Guild of America har hidtil været meget fastlåst med en uforsonlig tone parterne imellem.

I midten af juli eskalerede konflikten til nye højder, da samtlige 160.000 medlemmer af fagforeningen SAG-AFTRA gik i den største skuespillerstrejke i Hollywood siden 1960.

 

Som følge heraf er en lang række Hollywood-produktioner, herunder streamingfilm og -serier, enten blevet udskudt på ubestemt tid eller simpelthen aflyst.

Prequel-serien til Yellowstone, den fabelagtige westernserie fra 1923, med Harrison Ford og Helen Mirren i hovedrollerne, falder i den første kategori.

Læs også Udsættes! Endnu en serie udsættes på grund af den igangværende strejke blandt manuskriptforfatterne i Hollywood.

Manuskriptforfatterne forlangte bedre lønvilkår og garantier for, at kunstig intelligens (med programmer som ChatGPT) ikke overtager en stor del af deres arbejde.

Skuespillerne kræver først og fremmest en betydelig lønforhøjelse for at “kompensere” for de store prisstigninger samt en øget andel af streamingindtægterne; men mindst lige så vigtigt kræver også de garantier for, at kunstig intelligens ikke vil fratage dem deres job.

Babylon (Foto: SkyShowtime)

Bob Iger, Disneys magtfulde topchef, er voldsomt oprørt; han mener, at kravene er urealistiske og siger, at strejken er:

Very disturbing to me. We’ve talked about disruptive forces on this business and all the challenges we’re facing, the recovery from Covid, which is ongoing, it’s not completely back. This is the worst time in the world to add to that disruption.

Alligevel lykkedes det brancheorganisationen at komme til enighed med manuskriptforfatterne, og strejken blev afsluttet for omkring fire uger siden.

I en fælles pressemeddelelse fra partene udtalte de:

We have reached a tentative agreement on a new 2023 MBA, which is to say an agreement in principle on all deal points, subject to drafting final contract language.

Men, skuespillerne strejker stadig, og effekten af den langvarige strejke påvirker fortsat i højeste grad film- og serieindustrien.

Læs også Lige så elegant som adaptiv CRUISE-control Der er ikke længere nogen tvivl – Tom Cruise er vor tids ubestridt største actionstjerne.

I dag melder Paramount at premieren på storfilmen Mission: Impossible – Dead Reckoning Part Two bliver udskudt fra den 28. juni næste år helt frem til den 23. maj 2025 (!)

Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One (Foto: Paramount Pictures)

I denne runde står Ethan Hunt (Cruise) & Co. over for en mere magtfuld, overvældende og vanskelig fjende end nogensinde før. De kæmper mod en usynlig fjende; et altomfattende computerprogram, hvor AI overtager computere, netværk, kommunikation og militære installationer.

Første del af storfilmen, endnu en gang med Duracell-kaninen Tom Cruise i hovedrollen, havde (corona-udsat) premiere i sommer, mens Cruise & Co. tidligere i år filmede scener til den ottende film på Svalbard.

Læs også M:I 8 optages i Norge lige nu! I disse dage indspilles 'Mission: Impossible - Dead Reckoning Part Two' på Svalbard. Lyd & Billede har besøgt Arktis.

Dead Reckoning Part One indspillede imponerende fire milliarder kroner (567,5 millioner dollars) i biograferne denne sommer, så efterfølgeren er naturligvis en film, som studiet og Cruise ønsker at optimere før premieren.

Det er også vigtigt, at premieredatoen ikke ender i “krig” med andre potentielle blockbustere, og at publikum er i den rette biografstemning; den sidste mandag i maj er Memorial Day i USA, hvilket normalt giver et boom i biograferne. Top Gun: Maverick blev udgivet i samme periode.

Læs også Premiere i dag! Tom Cruise beviser endnu en gang, hvorfor han er klodens største garant for actionfilmsucceser.

Nu lover Paramount også, at Dead Reckoning Part Two udelukkende vil blive vist i IMAX-biografer i de første tre uger.

 

Følgende produktioner er allerede blevet forsinket, udskudt på ubestemt tid eller aflyst på grund af strejken:

Optagelserne til sæson 2 skulle være startet i juni, men på grund af den igangværende manuskriptforfatterstrejke er sæson 2 nu blevet udskudt på ubestemt tid …

 • MISSION: IMPOSSIBLE – DEAD RECKONING PART TWO

Premieren på storfilmen flyttes fra juni ’24 til maj ’25.

 • A QUIET PLAVE: DAY ONE

3. del af den post-apokalyptiske gyser udsættes til sommeren 2024 (oprindelig sat til marts ’24).

 • METROPOLIS

Apple TV+-serien er blevet en af de højest profilerede ofre for strejken. Det ambitiøse projekt vil nu ikke fortsætte produktionen.

 • LITTLE HEAVEN

Komedieserien fra Netflix er udsat på ubestemt tid.

 • THE PENGUIN

The Batman spin-off-serien fra HBO Max er blevet droppet.

 • DAREDEVIL: BORN AGAIN

Disney+-serien er sat på pause til efter WGA-strejken.

 • ETOILE

Amy Sherman-Palladino og Daniel Palladinos Prime Video balletdrama har lukket ned for produktionen, til manusikriptforfatterstrejken er overstået.

 • ZERO DAY

Netflix’ kommende miniserie, med Robert De Niro i hovedrollen og som udøvende producent, har stoppet produktionen, indtil WGA-strejken er slut.

 • DUSTER

Periodedramaet fra HBO Max (med J.J. Abrams som serieskaber) har udsat produktionen, indtil WGA-strejken er overstået.

Den fortræffelige spionthrillerserie (Disney+), med Jeff Bridges og John Lithgow i hovedrollerne, har stoppet alle optagelser, indtil WGA-strejken er slut. Der var allerede indspillet op til episode 4 af sæson 2.

 • ON CALL

Prime Video-dramaserien On Call har standset produktionen, indtil WGA-strejken er overstået.

Showtime-serien blev lukket ned den 4. maj, efter at skuespillerne og personalet bag kameraerne nægtede at trodse WGA-strejken. Filmoptagelserne blev genoptaget senere på dagen; men fra den 10. maj blev Billions lukket ned på ubestemt tid.

 • SEVERANCE

Apple TV+-dramaserien har lagt hele produktionen af sæson 2 på is på grund af strejkevagter.

 • A KNIGHT OF THE SEVEN KINGDOMS: THE HEDGE KNIGHT

Producer George R.R. Martin udtaler, at Game of Thrones prequel-serien har lukket forfatterrummet (og dermed alle filmoptagelser), så længe WGA-strejken varer.

Produktionen af femte og sidste sæson er nu forsinket på ubestemt tid på grund af strejken.

 • LOOT

Produktionen af sæson 2 af komedieserien fra Apple TV+, som har Maya Rudolph i hovedrollen, er foreløbig indstillet på grund af WGA-strejken.

 • UNSTABLE

Netflix-serien med Rob Lowe og sønnen John O. Lowe i hovedrollerne er blevet droppet som følge af strejken.

 • COBRA KAI

Cobra Kai har lukket forfatterrummet for sæson 6. Serieskaber Jon Hurwitz tweetede for nylig: “Ingen forfattere på settet”. Dermed: udsat på ubestemt tid.

 • YELLOWJACKETS

Den meget populære SkyShowtime-serie har nedlagt indspilningen af sæson 3 på ubestemt tid. Serieskaber Ashley Lyle oplyser, at produktionen vil blive genoptaget, når: “#WGA får en retfærdig aftale».

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hysterisk ny trailer!

Stadig fuld-MAX?

Sådan fungerer Foley og ADR til filmlyd

God knows who did it ...

Prisvindende kærlighedsdrama

Max med norske MILF'er!

Bandekrigen fortsætter

Vil tilbage i sadlen!

Højreekstrem valgmanipulering!

Se Robert Downey Jr. i ny spionserie!

Premiere i dag!

Yellowstone lever videre!

0
Lyd & Billede
Scroll to Top