Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Golden Globe går op i sømmene!

Den ærværdige filmpris er ude i et stormvejr – mon den overlever?

Skrevet af / 14/05/2021 - 11:25
Golden Globe går op i sømmene!

Lige siden 1944 har “ligaen” af Hollywoods udenlandske film- og underholdningspresse (HFPA) uddelt sin eksklusive filmpris: The Golden Globe Awards. Nu kan det lakke mod enden for den prestigefyldte pris.

Den eksklusive forsamling i Hollywood Foreign Press Association, på 87 hvide (hovedsagelig) mænd, beskyldes nu for både sexisme, korruption og racediskrimination – og er der noget, man absolut ikke ønsker i 2021, så er det at blive hængt ud som en gammel hvid racistknark på sociale medier!

Golden Globe (Foto: Wikipedia)

NBC har for nylig sagt nej til at vise TV-showet næste år, et show, som er kendt for at være mindre højtideligt og lidt frækkere end sin storebror, Oscar-uddelingen.

Læs også Dansk Oscar-fest Dansk festaften i Hollywood i nat.

Efter at NBC trak sig fra samarbejdet, udtalte de følgende i en pressemeddelelse:

We continue to believe that the HFPA is committed to meaningful reform. However, change of this magnitude takes time and work, and we feel strongly that the HFPA needs time to do it right.

Den britiske komiker Ricky Gervais har flere gange været vært for showet på NBC.

 

Medlemmerne beskyldes nu for at være uetiske, lave lyssky økonomiske krumspring, ikke at være inkluderende og ikke det mindste interesserede i mangfoldighed – både blandt de nominerede og prisvinderne.

De største Hollywood-stjerner vender nu, en efter en, ryggen til den kendte filmpris.

Tom Cruise vender ryggen til Golden Globe, her fra “Top Gun: Maverick” (Foto: Paramount)

Tom Cruise returnerer sine tre Golden Globe-priser (som han fik for rollerne i “Magnolia”, “Jerry Maguire” og “Født den 4. juli”), mens Scarlett Johansson forlanger fundamentale forandringer i organisationen.

I en udtalelse fra “Black Widow”-stjernen uddyber Johansson kritikken:

Sexist questions and remarks by certain HFPA members bordered on sexual harassment. Unless there is necessary fundamental reform within the organization, I believe it is time that we take a step back from the HFPA and focus on the importance and strength of unity within our unions and the industry as a whole.

Læs også Black Widow direkte til Disney+ Disney lancerer nu Marvel-storfilmen direkte på deres streaming-tjeneste.

Allerede i marts annoncerede HFPA, at de straks ville påbegynde arbejdet med at implementere store forandringer i organisationen og inden 60 dage få skabt bevidsthed om rasisme og strukturelle fordomme samt hyre en ekspertkonsulent med fokus på mangfoldighed. Et uafhængigt advokatfirma skal desuden gennemgå rutinerne og politikken omkring prisuddelingen, og mindst 13 % (som “tilfældigvis” svarer til den nøjagtige procentdel af sorte i den amerikanske befolkning) af medlemmerne skal være afroamerikanere.

Alligevel stiller flere branchekommentatorer sig nu tvivlende over for, om den aldrende filmpris, som i årevis har oplevet dalende seertal, igen vil formå at rejse sig og have lige så stor betydning i branchen, og indflydelse på biografpublikummet, som den engang havde.

Læs også James Bond udsættes igen-igen Premieren på den 25. James Bond-film flyttes til efteråret.
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hysterisk ny trailer!

Stadig fuld-MAX?

Sådan fungerer Foley og ADR til filmlyd

God knows who did it ...

Prisvindende kærlighedsdrama

Max med norske MILF'er!

Bandekrigen fortsætter

Vil tilbage i sadlen!

Højreekstrem valgmanipulering!

Se Robert Downey Jr. i ny spionserie!

Premiere i dag!

Yellowstone lever videre!

0
Lyd & Billede
Scroll to Top