TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Golden Globe går op i sømmene!

Den ærværdige filmpris er ude i et stormvejr – mon den overlever?

forfatter
Publiceret 14/05/2021 - 11:25

Lige siden 1944 har “ligaen” af Hollywoods udenlandske film- og underholdningspresse (HFPA) uddelt sin eksklusive filmpris: The Golden Globe Awards. Nu kan det lakke mod enden for den prestigefyldte pris.

Den eksklusive forsamling i Hollywood Foreign Press Association, på 87 hvide (hovedsagelig) mænd, beskyldes nu for både sexisme, korruption og racediskrimination – og er der noget, man absolut ikke ønsker i 2021, så er det at blive hængt ud som en gammel hvid racistknark på sociale medier!

Golden Globe (Foto: Wikipedia)

NBC har for nylig sagt nej til at vise TV-showet næste år, et show, som er kendt for at være mindre højtideligt og lidt frækkere end sin storebror, Oscar-uddelingen.

Læs også Dansk Oscar-fest Dansk festaften i Hollywood i nat.

Efter at NBC trak sig fra samarbejdet, udtalte de følgende i en pressemeddelelse:

We continue to believe that the HFPA is committed to meaningful reform. However, change of this magnitude takes time and work, and we feel strongly that the HFPA needs time to do it right.

Den britiske komiker Ricky Gervais har flere gange været vært for showet på NBC.

 

Medlemmerne beskyldes nu for at være uetiske, lave lyssky økonomiske krumspring, ikke at være inkluderende og ikke det mindste interesserede i mangfoldighed – både blandt de nominerede og prisvinderne.

De største Hollywood-stjerner vender nu, en efter en, ryggen til den kendte filmpris.

Tom Cruise vender ryggen til Golden Globe, her fra “Top Gun: Maverick” (Foto: Paramount)

Tom Cruise returnerer sine tre Golden Globe-priser (som han fik for rollerne i “Magnolia”, “Jerry Maguire” og “Født den 4. juli”), mens Scarlett Johansson forlanger fundamentale forandringer i organisationen.

I en udtalelse fra “Black Widow”-stjernen uddyber Johansson kritikken:

Sexist questions and remarks by certain HFPA members bordered on sexual harassment. Unless there is necessary fundamental reform within the organization, I believe it is time that we take a step back from the HFPA and focus on the importance and strength of unity within our unions and the industry as a whole.

Læs også Black Widow direkte til Disney+ Disney lancerer nu Marvel-storfilmen direkte på deres streaming-tjeneste.

Allerede i marts annoncerede HFPA, at de straks ville påbegynde arbejdet med at implementere store forandringer i organisationen og inden 60 dage få skabt bevidsthed om rasisme og strukturelle fordomme samt hyre en ekspertkonsulent med fokus på mangfoldighed. Et uafhængigt advokatfirma skal desuden gennemgå rutinerne og politikken omkring prisuddelingen, og mindst 13 % (som “tilfældigvis” svarer til den nøjagtige procentdel af sorte i den amerikanske befolkning) af medlemmerne skal være afroamerikanere.

Alligevel stiller flere branchekommentatorer sig nu tvivlende over for, om den aldrende filmpris, som i årevis har oplevet dalende seertal, igen vil formå at rejse sig og have lige så stor betydning i branchen, og indflydelse på biografpublikummet, som den engang havde.

Læs også James Bond udsættes igen-igen Premieren på den 25. James Bond-film flyttes til efteråret.
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Nu er musen størst af alle! Det tog kun Mickey Mouse & Co. to et halvt år at vippe Netflix af streaming-tronen.
Vinder hun kronprinsens hjerte? Netflix frigiver trailer til premiereklar norsk spillefilm.
Dramaet der greb hele verden! En højdramatisk historie fra virkelighedens verden – men Howard får aldrig hævet temperaturen til kogepunktet.
Gosling vs. Evans! Russo-brødrene giver deres bud på en hæsblæsende spionfilm, men glemmer det menneskelige aspekt.
Se trailer for ny Star Wars-serie på Disney+ Der er en ny Star Wars-serie på vej fra Disney+. Se den første fulde trailer her.
Nu kan du streame Game of Thrones i 4K-kvalitet Skarpere 4K-versioner af Game of Thrones 1.-8. sæson er nu klar på HBO Max. Det var på tide!
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend