TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Endnu en skandinavisk originalserie

Veteranen Harald Zwart skal instruere en ny serie for Netflix, som lanceres næste år.

I en rygende frisk pressemeddelelse annoncerer Netflix nu deres anden norske originalserie. Instruktionen står den norske Hollywood-veteran Harald Zwart for.

Tidligere i år lancerede Netflix deres første norske originalserie (hvis vi da ser bort fra Lilyhammer, der var en samproduktion med NRK), Ragnarok. Nu annoncerer Netflix så en ny originalserie, som bliver den seneste tilføjelse til den norske portefølje af film og serier.

Thriller-drama-serien på seks episoder er tilsat en god portion humor og bliver den tredje Netflix-titel fra det norske produktionsselskab Motion Blur. Harald Zwart (The Karate Kid (2010), Pink Panther 2, Den 12. mand) står for instruktionen, og serien er skrevet af Petter Holmsen.

Produktionen af serien er netop startet i den østnorske by Skarnes, og rollelisten inkluderer Kathrine Thorborg Johansen, Elias Holmsen Sørensen, Andrée Sørum, Kim Fairchild, Sarah Khorami og Terje Strømdahl. Serien bliver i seks dele.

Instruktør Harald Zwart siger:

“Jeg er glad for at arbejde sammen med Netflix om denne virkelig originale historie. Vi har en fantastisk rollebesætning bestående af unge, talentfulde skuespillere, som alle omfavner mikset af skandinavisk mystik og mørk humor.”

Holdet bag serien. (Foto: Lars Olav Dybvig)

Om serien (der endnu ikke har noget navn)

Live Hellangen (Kathrine Thorborg Johansen) bliver erklæret død, men nogle timer senere vågner hun op på retsmedicinerens bord med en akut trang til blod. Samtidig forsøger hendes bror Odd (Elias Holmsen Sørensen) at holde familiens bedemandsforretning i live – men der er simpelthen ikke nok mennesker, der dør i Skarnes.

Idet Lives tørst efter blod tager til, indser hun, at denne nyvundne trang faktisk kan løse brorens problem. Live må nu lære at kontrollere sin nye mørke side og bestemme sig for, om hun er villig til at ofre menneskeliv for sin egen og sin familieforetagendets overlevelse.

Tesha Crawford, Director of Nordic Original Series hos Netflix, siger:

“Vi er henrykt over at begynde vores tredje projekt med Motion Blur, som er en god samarbejdspartner for Netflix. Petter har skabt en spændende blanding af thriller, drama og overnaturlige elementer, og vi har stor tillid til Harald og hele det kreative team, som skal bringe det til skærmen.”

Corona-boost for Netflix Hjemmekontorer og corona-karantæne giver voldsom seervækst for streaming-giganten.

Og producenterne Espen Horn og Kristian Strand Sinkerud fra Motion Blur tilføjer:

“Vi i Motion Blur er stolte over og glade for at arbejde sammen med Netflix for tredje gang. Det er et unikt thriller-drama skrevet af en unik forfatter og med en unik instruktør. Hvordan kunne vi sige nej? Vi er begejstrede!”

Instruktør er Harald Zwart, og manuskriptforfatter er Petter Holmsen. Serien er produceret af Espen Horn, Hege Skjerven Clausen og Kristian Strand Sinkerud fra Motion Blur, der også står bag de nyligt annoncerede Netflix-film Troll og Kadaver. Sidstnævnte har global premiere på Netflix den 22. oktober 2020.

Den nye serie bliver lanceret eksklusivt på Netflix i 2021. Premieredatoen er endnu ikke fastlagt.

Skriv en kommentar

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.