Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

1923 – premiere i dag!

I dag er premieredagen for Taylor Sheridans anden Yellowstone-prequel. Læs alt om Dutton-dynastiet.

Skrevet af / 16/01/2023 - 13:30
1923 – premiere i dag!

Serien som ‘alle’ taler om i øjeblikket, og ser, er det moderne westerndrama Yellowstone med Kevin Costner i hovedrollen.

Yellowstone foregår i det moderne Montana, og centrerer sig om kvægdynastiet i den indflydelsesrige Dutton-familie og alle dens intriger, konflikter og åbenlyse, utilslørede magtbegær. Over fire sæsoner har vi fulgt strabadserne for at bevare gården og livsstilen – med alle tænkelige midler. Femte sæson havde premiere i den 14. november, men har nu en (langvarig) sæsonpause.

Læs også Det er valgår i Montana I femte sæson af Taylor Sheridans succesfulde serie kommer hele magten i Montana på Dutton-dynastiets hænder.

I den enestående prequel-serie til Yellowstone, 1883 (som havde premiere i januar sidste år), gav serieskaber Taylor Sheridan os Dutton-familiens fascinerende forhistorie og deres strabadserende rejse mod at etablere sig i Montanas vildmark i nybyggertiden.

Helt klart blandt de bedste serier, du kan streame lige nu!

Læs også Det herlige, smukke, brutale Vilde Vesten Prequel-serie til Yellowstone overgår sin moderserie.

Den 15. februar i fjor meddelte Paramount, at de havde bestilt flere afsnit af 1883. Men hvad betød egentlig det?

For i marts ’22 sagde Taylor Sheridan følgende til Deadline:

We wanted to make a 10-hour movie that ended, and that’s what we did. For me, as a storyteller it feels close ended. I’m going to peek through the window of a different era and see what I see then.

Og når Sheridan siger noget, så bliver det sådan. Derefter præsenterede multitalentet ideen om at følge Dutton-klanen i næste generation, 40 år senere. Et voilà: 1923!

 

I 1923 følger vi en ny generation af Dutton-familien under den store depression og forbudstiden i USA.

Altså ikke med de samme karakterer, som vi lærte at kende i 1883 – men stadig med Kevin Costners forfædre i centrum af begivenhederne.

With the brilliant mind and gifted storytelling of Taylor Sheridan, we have created an entirely new world to explore with 1883 while expanding Yellowstone, and with 1923 we will open up a new chapter in this rapidly growing universe.

– Chris McCarthy, MTV Entertainment Studios president/CEO

1923, sæson 1 (Foto: SkyShowtime)

Hovedrollerne spilles af ingen ringere end de to legender Helen Mirren og Harrison Ford.

Det nye kapitel i Dutton-klanen centrerer sig omkring patriarken Jacob Dutton (Ford) og hans standhaftige kone Cara (Mirren), og deres strabadser med at lede deres familie gennem en hård og svær periode i amerikansk historie. Jacob er bror til James Dutton (Tim McGraw), som var en af ​​hovedpersonerne i 1883.

Efter nogle hårde år på ranchen i 1880’erne og 1890’erne, og efter at ​​Yellowstone- ranchens grundlæggere, James og Margaret, var døde, kom James’ bror Jacob og hans kone Cara til Montana for at drive ranchen, og tage sig af James’ to sønner: John (som vi stiftede bekendtskab med i 1883) og Spencer (som vi kun har set i flashbacks fra Yellowstone-serien).

Læs også Sheridan gør det igen! Med Taylor Sheridan som showrunner, og duoen Harrison Ford og Helen Mirren i hovedrollerne, var forventningerne til 1923 skyhøje.

Vi følger tre forskellige plotlinjer, hvor hovedfokus er på Yellowstone-ranchen og Jacobs strabadser. Derudover vender vi også kontinuerligt tilbage til Kenya, hvor den desillusionerede og lettere traumatiserede krigshelt fra Første Verdenskrig, Spencer Dutton (Brandon Sklenar), befinder sig. Tilbage i Montana går Sheridan endnu en gang i lag med USA’s skammelige behandling af den oprindelige befolkning og det assimileringsprogram, som staten har implementeret; personificeret af forældreløse Teonna (Aminah Nieves).

Spencer Dutton (Brandon Sklenar), ‘1923, sæson 1’. (Foto: SkyShowtime)

I Yellowstone-serien trues ranchen kontinuerligt af ydre fjender. Det være sig ejendomsbaroner fra New York, indianere eller lokale investorer, som alle ønsker en bid af ranchen og de enorme landområder. Men den måske stærkeste fjende befinder sig i midten af ​​familien, hvor jalousi, indflydelse og fars gunst får de tre overlevende søskende til at vende sig mod hinanden. 

I 1923 står familien imidlertid sammen som et bolværk og danner fælles front mod alle ydre fjender – og dem er der mange af.

Forvirret af familierelationerne og Dutton-generationerne fra 1883 via 1923 til Yellowstone? Denne videosekvens vil nok give et klarere billede af Dutton-klanens familietræ:

I andre ledende roller i 1923 ser vi Darren Mann, Julia Schlaepfer, Michele Randolph, Timothy Dalton, James B. Dale, Jerome Flynn (Game of Thrones), Marley Shelton, Robert Patrick, Bruce Davison, Joseph Mawle, Isabel May (!) og Peter Stormare.

Traditionen tro figurerer multikunstneren Sheridan som serieskaber, manusforfatter og medinstruktør! Serien er planlagt til to sæsoner med hver 8 afsnit.

1923, sesong 1_1 (10) 1923, sesong 1_16 1923, sesong 1_1 (4) 1923, sesong 1_1 (13) 1923, sesong 1_1 (6) 1923, sesong 1_1 (11) 1923, sesong 1_1 (8) 1923, sesong 1_1 (2) 1923, sesong 1_1 (7) 1923, sesong 1_1 (9) 1923, sesong 1_1 (3) 1923, sesong 1_1 (5)
<
>
1923, sæson 1. (Foto: SkyShowtime)

1923 har nordisk premiere på SkyShowtime i dag. Her frigives kun det første afsnit, hvorefter der sendes et afsnit om ugen.

PS! USA-premieren var allerede den 19. december, men efter afsnit 4 holder serien en pause, således at afsnit 5 vil blive sendt samtidig i USA og Norden (den 13. februar).

Læs også Mere streaming-indhold! Den nyeste streamingtjeneste træder i karakter - og lover mere, og bedre, indhold.
1923, sæson 1 (Foto: SkyShowtime)
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Premieredatoen er klar!

MILF-trailer!

Klar til endnu en runde?

Et godt grin forlænger livet!

Kongen brøler igen!

De kriminelles hærgen fortsætter i Kingstown

Harry Potter-lydbøgerne får Dolby Atmos

Se den nye trailer fra Holocaust-helvedet

Hysterisk ny trailer!

Stadig fuld-MAX?

Sådan fungerer Foley og ADR til filmlyd

God knows who did it ...

Lyd & Billede
Scroll to Top