Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Dyson-støvsugere med laserteknologi finder skjult støv

V12 Detect Slim og V15 Detect er Dysons mest intelligente støvsugere til dato.

Skrevet af / 23/04/2021 - 08:17
Dyson-støvsugere med laserteknologi finder skjult støv

Britiske Dyson har lanceret en ny generation af smarte støvsugere. Dyson V12 Detect Slim og Dyson V15 Detect er designet, så de afslører skjult støv helt ned til 10 mikron, og en akustisk piezo-sensor dokumenterer, hvad man har støvsuget op.

“De seneste 12 måneder har budt på endnu mere tid indenfor, hvorfor de fleste gerne vil være sikre på, at hjemmet er helt rent. Vores seneste støvsugere bruger derfor laserteknologi til at afsløre skjult skidt og støv. Laserlyset projiceres ud over gulvet i en højde af 7,3 mm for at skabe størst mulig kontrast mellem støvet og gulvet. Ud over den visuelle afsløring af det skjulte støv analyserer vores nye støvsugere også støvet 15.000 gange i sekundet, og størrelsen og antallet af partikler dokumenteres i realtid på den indbyggede LCD-skærm,” siger James Dyson, chefingeniør og grundlægger af Dyson i en pressemeddelelse.

Læs også Unik intelligent lampe til unikke brugere Dyson Lightcycle Morph er noget helt for sig selv. Den kan det meste, men samarbejder dårligt.

Laserlys afslører støv

Den nye Laser Dust Detection-teknologi afslører partikler, der ikke er synlige med det blotte øje med en præcist vinklet laserstråle, der er indbygget i mundstykket. Og den indbyggede LCD-skærm dokumenterer alt det støv, som støvsugeren opsamler.

(Foto: Dyson)

I praksis fungerer teknologien i kraft af en piezo-sensor, der er indbygget i støvsugeren. Ved hjælp af carbon-tråde i støvsugerhovedet opsamles mikroskopiske partikler, der bliver registreret op til 15.000 gange i sekundet. Når støvet havner i støvsugeren, rammer det den akustiske piezo-sensor ved indgangen til støvbeholderen, og de små vibrationer omdannes til elektriske signaler. Støvpartiklernes størrelse og mængde vises efterfølgende på den indbyggede LCD-skærm, så man kan se, hvor meget støv, der er suget op, og hvor store partiklerne er.

Pris og tilgængelighed

Dyson Detect V15 og Dyson V12 Detect Slim er tilgængelige inden længe på Dyson.dk og koster hhv. 5.390 kroner og 4.690 kroner.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Dobbelt airfryer i kompakt format

Enklere liv med Yales smarte dørgreb

Budgetvenlig airfryer med vindue

Små køleskabe og frysere fra Miele

Forbedret espressomaskine

Hold styr på din terrassedør med Matter

Webers flagskibsgriller bliver smarte

Pizzaovn med roterende sten

To kurve giver flere muligheder

Opkoblet ølbryggeri til det smarte hjem

Robotplæneklipper med cylinder

Tado opgraderes til seneste standard

Scroll to Top