Nyhed

MacBook Pro 13″ får Magic Keyboard

Apples nye 13 tommers MacBook Pro kommer med op til 32 gigabyte RAM og 4 terabyte lager.
forfatter

De, der husker tilbage til november 2019, vil erindre, at Apple erstattede 15 tommers udgaven af MacBook Pro med en splinterny 16-tommer. Den fik også et meget bedre tastatur med såkaldte saksetaster, som er bedre at skrive på. Og sandsynligvis mere holdbare.

Et halvt år senere er det blevet 13-tommerens tur til at få Magic Keyboard, som Apple kalder det. Den har ikke, som mange havde forudsagt, fået en ny 14 tommers skærm, men bevarer Retina-skærmen på 13,3 tommer. Det er alt det andet, der er nyt.

Magic Keyboard, nu også på 13″ MacBook Pro. (Foto: Apple)

Maskinen kan konfigureres med op til 32 gigabyte RAM (hurtigere 3733 MHz hukommelse) og 4 terabyte SSD-lager. Den kan også udstyres med 10. generations Intel-processor på op til 4,1 GHz og quad-core i7-processor samt et bedre Intel Iris Plus Graphics-grafikkort. Som understøtter 6K-visning på f.eks. Pro Display XDR og har op til 80 procent hurtigere grafikydelse. Ifølge Apples egne tests.

Neden under den velkendte Retina-skærm finder vi Apples Touch Bar og Touch ID, en fysisk Escape-tast samt omplacerede piletaster, og på siderne er der i alt fire Thunderbolt/USB-C-porte på de højest specificerede modeller. De billigste har kun to porte.

(Foto: Apple)

Skærmen kender vi i forvejen. Den har en opløsning på 2560 x 1600 pixel, hvilket giver 227 dpi. Den har også op til 500 nit lysstyrke og understøtter både P3-farverum og Apples True Tone-farver.

Man kan tilslutte en ekstern skærm med 5K-opløsning eller to 4K-skærme, men bemærk, at man skal op i modellen med i7-processor og Intel Iris Plus for at kunne drive en ekstern 6K-skærm.

MacBook Pro understøtter også trådløs udvidelse af skærmen til en iPad. (Foto: Apple)

Priser

Priserne starter ved 11.700 kroner for den enkleste MacBook Pro-model med 8. generation af Intels 1,4 GHz quad-core i5-processor, turbo boost op til 3,9 GHz, 8 gigabyte RAM og 256 gigabyte lager.

Flagskibsversionen med 10. generations 2,3 GHz quad-core i7-processor, turbo-boost op til 4,1 GHz, 32 gigabyte RAM og hele 4 terabyte SSD-lager vil koste 33.000 kroner.

(Foto: Apple)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.