Search
Generic filters

MacBook Pro 13″ får Magic Keyboard

Apples nye 13 tommers MacBook Pro kommer med op til 32 gigabyte RAM og 4 terabyte lager.

De, der husker tilbage til november 2019, vil erindre, at Apple erstattede 15 tommers udgaven af MacBook Pro med en splinterny 16-tommer. Den fik også et meget bedre tastatur med såkaldte saksetaster, som er bedre at skrive på. Og sandsynligvis mere holdbare.

Et halvt år senere er det blevet 13-tommerens tur til at få Magic Keyboard, som Apple kalder det. Den har ikke, som mange havde forudsagt, fået en ny 14 tommers skærm, men bevarer Retina-skærmen på 13,3 tommer. Det er alt det andet, der er nyt.

Magic Keyboard, nu også på 13″ MacBook Pro. (Foto: Apple)

Maskinen kan konfigureres med op til 32 gigabyte RAM (hurtigere 3733 MHz hukommelse) og 4 terabyte SSD-lager. Den kan også udstyres med 10. generations Intel-processor på op til 4,1 GHz og quad-core i7-processor samt et bedre Intel Iris Plus Graphics-grafikkort. Som understøtter 6K-visning på f.eks. Pro Display XDR og har op til 80 procent hurtigere grafikydelse. Ifølge Apples egne tests.

Neden under den velkendte Retina-skærm finder vi Apples Touch Bar og Touch ID, en fysisk Escape-tast samt omplacerede piletaster, og på siderne er der i alt fire Thunderbolt/USB-C-porte på de højest specificerede modeller. De billigste har kun to porte.

(Foto: Apple)

Skærmen kender vi i forvejen. Den har en opløsning på 2560 x 1600 pixel, hvilket giver 227 dpi. Den har også op til 500 nit lysstyrke og understøtter både P3-farverum og Apples True Tone-farver.

Man kan tilslutte en ekstern skærm med 5K-opløsning eller to 4K-skærme, men bemærk, at man skal op i modellen med i7-processor og Intel Iris Plus for at kunne drive en ekstern 6K-skærm.

MacBook Pro understøtter også trådløs udvidelse af skærmen til en iPad. (Foto: Apple)

Priser

Priserne starter ved 11.700 kroner for den enkleste MacBook Pro-model med 8. generation af Intels 1,4 GHz quad-core i5-processor, turbo boost op til 3,9 GHz, 8 gigabyte RAM og 256 gigabyte lager.

Flagskibsversionen med 10. generations 2,3 GHz quad-core i7-processor, turbo-boost op til 4,1 GHz, 32 gigabyte RAM og hele 4 terabyte SSD-lager vil koste 33.000 kroner.

(Foto: Apple)
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Amazon-ejede Ring har lanceret Always Home Cam, der har en helt unik egenskab: Det er en flyvende minidrone, der selv patruljerer dit hjem.
  Bliver Canons billigste professionelle videokamera.
  Lyden i KEF LS50 Meta og LS50 Wireless II skal være væsentlig forbedret med ny teknologi.
  “Det eneste, der er hurtigere end Ludicrous, er Plaid.”
  Men Volkswagen holder fortsat tæt om mulighederne for at opgradere lydanlægget!
  Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombination af specifikationer og pris.
  Panasonic starter udrulningen af deres første Android-TV til november!

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  HP Sprocket Select

  Vejl.pris 1099 kr Et uimodståeligt unødvendigt produkt

  ASUS ZenBook 14 UM425IA-PURE3

  Vejl.pris 9999 kr Luksuriøs minimalisme

  Acer ConceptD CP7 (CP7271K P)

  Vejl.pris 16000 kr Dyr og dejlig skærm til grafik og video

  MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

  Vejl.pris 10297 kr Til krævende spillere på budget
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.