MacBook Pro 13″ får Magic Keyboard

Apples nye 13 tommers MacBook Pro kommer med op til 32 gigabyte RAM og 4 terabyte lager.
Annonce
Annonce
forfatter

De, der husker tilbage til november 2019, vil erindre, at Apple erstattede 15 tommers udgaven af MacBook Pro med en splinterny 16-tommer. Den fik også et meget bedre tastatur med såkaldte saksetaster, som er bedre at skrive på. Og sandsynligvis mere holdbare.

Et halvt år senere er det blevet 13-tommerens tur til at få Magic Keyboard, som Apple kalder det. Den har ikke, som mange havde forudsagt, fået en ny 14 tommers skærm, men bevarer Retina-skærmen på 13,3 tommer. Det er alt det andet, der er nyt.

Magic Keyboard, nu også på 13″ MacBook Pro. (Foto: Apple)

Maskinen kan konfigureres med op til 32 gigabyte RAM (hurtigere 3733 MHz hukommelse) og 4 terabyte SSD-lager. Den kan også udstyres med 10. generations Intel-processor på op til 4,1 GHz og quad-core i7-processor samt et bedre Intel Iris Plus Graphics-grafikkort. Som understøtter 6K-visning på f.eks. Pro Display XDR og har op til 80 procent hurtigere grafikydelse. Ifølge Apples egne tests.

Neden under den velkendte Retina-skærm finder vi Apples Touch Bar og Touch ID, en fysisk Escape-tast samt omplacerede piletaster, og på siderne er der i alt fire Thunderbolt/USB-C-porte på de højest specificerede modeller. De billigste har kun to porte.

(Foto: Apple)

Skærmen kender vi i forvejen. Den har en opløsning på 2560 x 1600 pixel, hvilket giver 227 dpi. Den har også op til 500 nit lysstyrke og understøtter både P3-farverum og Apples True Tone-farver.

Man kan tilslutte en ekstern skærm med 5K-opløsning eller to 4K-skærme, men bemærk, at man skal op i modellen med i7-processor og Intel Iris Plus for at kunne drive en ekstern 6K-skærm.

MacBook Pro understøtter også trådløs udvidelse af skærmen til en iPad. (Foto: Apple)

Priser

Priserne starter ved 11.700 kroner for den enkleste MacBook Pro-model med 8. generation af Intels 1,4 GHz quad-core i5-processor, turbo boost op til 3,9 GHz, 8 gigabyte RAM og 256 gigabyte lager.

Flagskibsversionen med 10. generations 2,3 GHz quad-core i7-processor, turbo-boost op til 4,1 GHz, 32 gigabyte RAM og hele 4 terabyte SSD-lager vil koste 33.000 kroner.

(Foto: Apple)

Opret en gratis konto

/ registrér dig for at læse denne artikel gratis

Jeg accepterer Lyd & Billedes Vilkår og betingelser. Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve og information. Dette kommer kun et par gange om måneden. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Bekræft venligst inden tilmelding

Fortsæt med Google

eller tilmeld dig via e-mail

Glemt adgangskode? Indtast venligst din e-mailadresse. Du vil modtage en mail med et link til at lave en ny adgangskode.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Annonce
Annonce

Læs også

Streaming-forstærker, der kan alt, hvad man kan tænke sig, og lidt til.
Engang var jagten på den bedste lyd enhver ung mands hobby. Nu foretrækker de fleste at nyde musikken som baggrunds-underholdning. De gamle dage vender aldrig tilbage. Men nutiden ligner lidt alligevel.
Nu kommer der endelig en Hegel-forstærker til vinylentusiaster.
Den har været 40 år undervejs.
Med endnu en global streamingaktør på det nordiske markedet optrappes kampen om streamingabonnenterne.
Nye smart-låse, som du kan snakke til - og som kan tale med dine andre smart-enheder.
Får øget rækkevidde og bedre plads.
Streaming-forstærker, der kan alt, hvad man kan tænke sig, og lidt til.
I går havde den nye kompakt-SUV Mercedes-Benz EQA officiel verdenspremiere. Se video fra lanceringen her!
Gør dig klar til endnu hurtigere trådløst internet: Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første router med Wi-Fi 6E!
I dag indsættes Joe Biden som USA’s 46. præsident, og amerikanerne, verdenen og den frie presse kan lægge et fire år langt mareridt bag sig.
Så meget lyd som muligt fra små kabinetter.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
Streaming-giganten har sikret sig Gal Gadots næste film.
Under CES 2021 viste Razer en gaming-stol frem med udrullelig OLED-skærm! Mon den også kan give massage?
Engang var jagten på den bedste lyd enhver ung mands hobby. Nu foretrækker de fleste at nyde musikken som baggrunds-underholdning. De gamle dage vender aldrig tilbage. Men nutiden ligner lidt alligevel.