Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Xiaomi SU7: Mobilgigant laver elbil

Xiaomi har et arsenal af produkter inden for hjemmeelektronik og smart homes. Deres første elbil, SU7, er lige om hjørnet!

Skrevet af / 22/11/2023 - 05:00
Xiaomi SU7: Mobilgigant laver elbil

Støvsugere, droner, mobiltelefoner, luftfugtere. Listen over, hvad Xiaomi producerer, er lang som et ondt år. Det er næsten nemmere at spørge, hvad den kinesiske producent ikke laver. Indtil for nylig kunne du føle dig sikker på, at du havde ret, hvis du svarede elbiler. Nuvel, det kan du ikke længere!

Xiaomi har netop søgt om at få lov til at sælge sin første elbil i Kina, med navnet SU7. Bilen vil blive produceret af det statsejede Beijing Automotive Industry Holding Co. (BAIC), som er en af ​​landets største bilproducenter.

Xiaomi SU7 6585
Foto: Xiaomi

Xiaomi SU7 med RWD og AWD

Xiaomi SU7 er en sedan, som leveres i en baghjulstrukket version med en enkelt 220 kW motor, og en firehjulstrukket version med dobbeltmotorer – til i alt 495 kW (220 kW + 275 kW). Oversat til hestekræfter er tallet 663, hvilket er over 200 hk mere end Tesla Model Y Performance.

Den baghjulstrukne version får et LFP-batteri fra BYD, vejer 1980 kilo og har en tophastighed på 210 km/t. Det topspecificerede firehjulstrækker får et lithium-NMC-batteri fra CATL, vejer 2205 kilo og har en (endnu) mere Autobahn-venlig tophastighed på 265 km/t. Denne fås også med en aktiv hækspoiler, som justerer vinklen efter hastigheden.

Læs også Her er Afeela, den nye elbil fra Sony og Honda! De to japanske giganter har stukket hovederne sammen, og præsenterer deres spændende nye elbil-koncept på CES.
Xiaomi SU7 aa49
Foto: Xiaomi

LiDAR

Den mest topudstyrede variant har en LiDAR-sensor til flere autonome funktioner, og i B-stolpen er der et kamera til den blinde vinkel, men som måske også kan bruges til at låse bilen op via ansigtsgenkendelse.

Infotainment-delen bruger Xiaomis eget styresystem, HyperOS. Hvilket skulle være en sømløs forlængelse af en mobiltelefon med samme styresystem.

OTA-opdateringer og avanceret stemmestyring er en selvfølge, og ligeså optimering af batteriets ydeevne (f.eks. opvarmning) inden opladning.

Næppe til Europa

Det forventes at den første leverance af Xiaomi SU7 kommer i februar 2024. Eftersom BAIC imidlertid kun producerer til det kinesiske marked, er der ikke meget, der tyder på, at bilen vil komme til Europa. Men i Kina forventes den i hvert fald at få en startpris på omkring 20.000 dollars for basisudgaven af baghjulstrækkeren.

Xiaomi-SU7-4175 Xiaomi-SU7-aa49 Xiaomi-SU7-c10c Xiaomi-SU7-8f3b Xiaomi-SU7-0084
<
>
Foto: Xiaomi SU7
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Teslas Cybertruck ruster

Folkemængde går amok på førerløs bil

Sverige i front: Første elektriske sne-scooter på vej

El-løbehjul for rå gamere

Porsche Taycan får mere kraft og rækkevidde

Denne her har mange ventet på

Får firehjulstræk og lavere pris

Nu kan du bestille Polestar 4

Apple Car i 2028?

Nu kommer Teslas "folkevogn"

Porsche Macan bliver helt elektrisk

Jeep Wagoneer S lanceres i år

0
Scroll to Top